Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Genealogie morálky - Friedrich Nietzsche, OIKOYMENH, 2019

248 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Genealogie morálky - Friedrich Nietzsche, OIKOYMENH, 2019
Genealogie morálky - Friedrich Nietzsche, OIKOYMENH, 2019

Genealogie morálky

olemický spis Genealogie morálky (1887) patří k Nietzschovým pozdním pracím. Výjimečně v něm opouští aforistickou formu a píše jej v červenci roku 1887 během pouhých tří týdnů... Číst víc

4,0 5 hodnocení
Nakladatel
OIKOYMENH, 2019
Počet stran
160

olemický spis Genealogie morálky (1887) patří k Nietzschovým pozdním pracím. Výjimečně v něm opouští aforistickou formu a píše jej v červenci roku 1887 během pouhých tří týdnů jako své snad nejucelenější dílo. Už v předchozí... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání
Genealogie morálky - Friedrich Nietzsche, Nakladatelství Aurora, 2007
Pevná vazba
Čeština, 2007
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

olemický spis Genealogie morálky (1887) patří k Nietzschovým pozdním pracím. Výjimečně v něm opouští aforistickou formu a píše jej v červenci roku 1887 během pouhých tří týdnů jako své snad nejucelenější dílo. Už v předchozí knize Mimo dobro a zlo (1886), bezprostředně následující po Zarathustrovi, začíná Nietzsche pracovat na své koncepci „vůle k moci“ a zhruba v době, kdy vzniká Genealogie morálky, si Nietzsche také plně uvědomuje, že „kritika morálky“ v širším smyslu může sloužit jako způsob, jak nepřímo, ale názorně předvést, že k povaze bytí neodmyslitelně patří moc, protože k ní patří možnost změny smyslu. Zároveň si v ohlédnutí zpět uvědomuje, že z tohoto důvodu je polemika proti morálce, proti úsilí o nalezení posledního smyslu pro naše poznání i jednání, nutně tím, co spojuje různé, často velmi odlišné fáze jeho myslitelské cesty. Z tohoto hlediska je třeba číst i jeho kritiku morálky v užším slova smyslu, tj. kritiku určitého morálního ideálu.
Číst víc
Počet stran
160
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
186 g
ISBN
9788072983650
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
645119
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
OIKOYMENH
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

5 hodnocení

3
0
1
1
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

S
Neověřený nákup
19.1.2022
Rozhnevany Nietzsche je SAM
Co povedat o cloveku...
1. Nie je to lahke citanie, napriek utlosti knizocky
2. Nie je to Nietzscheho najlepsie dielo (vola k moci alebo Zarathustra) ani kniha, ktorou je vhodne zacat citat tohto osameleho Velikana.
3. Kniha obsahuje viacero vybornych myslienok.
4. Knihu odporucam ludom, ktory uz F.N. oblubuju.
5. V knihe su zjavne myslienky s ktorymi sa stotoznil Adolf H., co sposobi, ze pre niekoho bude zaciatok tazko citatelny bez schopnosti isteho odstupu.
6. Pri citani knihy sa moze zdat ze je proti nabozenstvu, filozofii, zenskej emancipacii, comukolvek nearijskemu, vede, proti pravde...a asi to aj tak je, napriek tomu si myslim, ze knihu predklada citatelovi ako rebus, ktory ma rozlustit, aby citatel dokazal, v com sa autor myli...
7. Cim viac citam Nietzcheho diela, tym viac rozumiem tomu, co sa na prvy pohlad zda ako hnev a v skutocnosti je to osamelost trpiaceho myslitela.

Ustredne myslienky: Moralka, filozofia Schopenhauera, Umenie Wagnerovej hudby, odmietanie moralnosti a tradicneho vnimania dobra a zla a asketizmu niektorych filozofickych smerov. Toto dielo nepriamo hlasa nadcloveka, lebo zadupava do zeme vsetko, co by clovek mohol nazvat hodnotnym. Kde je...?
Číst víc
Neověřený nákup
9.11.2013
Nevyhnutnosť
pre každého človeka, ktorý chce tvrdiť, že myslí. Možno ju nekriticky milovať, možno pokúšať sa ju kritizovať (z akej asi pozície?), možno ju odmietnuť (a teda vlastne prijať!), ale nemožno ju obísť. Táto knižka sa nádherným (literárnym rovnako ako filozofickým) spôsobom vyrovnáva hneď s niekoľkými dôležitými problémami myslenia: problematikou "subjektu", "dobra a zla", "vyššieho a nižšieho"... a dokonca s problematikou samotného konceptu dichotómii. Nietzscheho vrcholné dielo, ktoré prevyšuje problém morálky a predznamenáva rozhodujúcu otázku pre filozofiu 20. storočia - problematiku všeobecných, objektívnych pojmov, predovšetkým pojmu Pravda. Veľa ľudí sa domnieva, že Nietzscheho filozofia je filozofiou beznádejne strateného ľudského indivídua vo svete nekonečnej relativity a chaosu, ale práve táto knižka každého chápavého čitateľa presvedčí, že Nietzscheho projekt je krásnym pokusom o oslobodenie tisícročiami uväznenej ľudskej mysle a ľudského indivídua a o jeho emancipáciu a vyzdvihnutie na doposiaľ nepoznanú úroveň.
Čítavý a "lahodný" preklad doplnený slovníčkom latinských a gréckych výrokov.
Číst víc

„Lžeme si o pravdě. Říkáme si, že to máme pod kontrolou, když ve skutečnosti… nemáme pod kontrolou vůbec nic.“

Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover, 2020
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover