Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Vnitřní směrnice, předpisy a řády ve školství - Jan Mikáč, Monika Puškinová, Wolters Kluwer ČR, 2011

295 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Vnitřní směrnice, předpisy a řády ve školství

Účelem publikace je dát řediteli příspěvkové organizace do ruky jednoduchou, srozumitelnou a účelnou pomůcku pro řízení, prohloubit jeho právní vědomí a snížit rizika, která... Číst víc

Nakladatel
Wolters Kluwer ČR, 2011
Počet stran
239

Účelem publikace je dát řediteli příspěvkové organizace do ruky jednoduchou, srozumitelnou a účelnou pomůcku pro řízení, prohloubit jeho právní vědomí a snížit rizika, která provázejí výkon jeho funkce.... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Účelem publikace je dát řediteli příspěvkové organizace do ruky jednoduchou, srozumitelnou a účelnou pomůcku pro řízení, prohloubit jeho právní vědomí a snížit rizika, která provázejí výkon jeho funkce.

K problematice tvorby směrnic příspěvkových organizací přistupuje odlišným způsobem než ostatní známé texty. Klade důraz na jednoduché, srozumitelné podání, nechce promlouvat nesrozumitelnou „právničinou".

Nabízí nejrůznější vzory směrnic a vnitřních předpisů, a navíc vždy zdůvodňuje, proč by je měla škola nebo školské zařízení vydat.

Uvádí, jaké právní předpisy nařizují nebo předpokládají existenci takových směrnic, jaké jsou výhody jejich vytvoření, popisuje rizika hrozící při jejich nedoložení kontrolním orgánům. Rozebírá smysl jednotlivých formulací.

Na konkrétních příkladech z praxe uvádí nejčastější pochybení vedoucích pracovníků škol při sestavování směrnic jako základních pravidel určujících chod organizace.

Obsahuje nejen tradiční, všeobecně známé směrnice, ale zaměřuje se také na nové trendy, na současné požadavky zřizovatelů a kontrolních orgánů.

Popisuje, jak pomocí směrnic může ředitel školy či školského zařízení výrazně snížit rizika, která jsou bezpochyby s jeho funkci spojena, jak lze delegovat pravomoci a přenést odpovědnost, obhájit se v krizových situacích.

Uvádí změny právních předpisů v posledních letech a popisuje, jak ovlivnily podobu směrnic.
Číst víc
Počet stran
239
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
155×232 mm
Hmotnost
376 g
ISBN
9788073576356
Rok vydání
2011
Naše katalogové číslo
108454
Jazyk
čeština
Nakladatel
Wolters Kluwer ČR
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Líbaná ústa ničeho nepozbývají, ale obnovují se jako luna.“

Dekameron - Giovanni Boccaccio, 2014
Dekameron
Giovanni Boccaccio