Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?

Ultrazpracovaní lidé
E-kniha

Proč jíme věci, které jídlem nejsou… a proč s tím nemůžeme přestat?

Víte, čím krmíte sebe a své děti? Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč... Číst víc

4,3 9 hodnocení
Nakladatel
Jan Melvil publishing, 2024
Počet stran
408

Víte, čím krmíte sebe a své děti? Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než... Číst víc

  • EPUB

    Přečtete na zařízeních:

    • Pocketbook
    • Kindle
    • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
    • Počítač s příslušnou aplikací

    Více informací v našich návodech

    MOBI

    Přečtete na zařízeních:

    • Pocketbook
    • Kindle
    • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
    • Počítač s příslušnou aplikací

    Více informací v našich návodech

  • Čeština

348 Kč

Ihned ke stažení
Máte čtečku, tablet nebo mobil? Stáhněte si do nich e-knihu! Budete ji mít hned a ještě ušetříte život stromů. Více informací o e-knihách najdete zde.
Jak číst e-knihy?
Další e-knižní vydání

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat knihy na Martinus.cz?

  • Máme více než 300 000 knih skladem
  • Knihomolská záložka ke každému nákupu
  • Více než 9 000 výdejních míst

Naši skřítci doporučují

Toshikazu Kawaguchi - Pátý díl oblíbené série o kavárnách
E-kniha: Ultrazpracovaní lidé (Chris van Tulleken)
E-kniha
348 Kč
Ihned ke stažení
Máte čtečku, tablet nebo mobil? Stáhněte si do nich e-knihu! Budete ji mít hned a ještě ušetříte život stromů. Více informací o e-knihách najdete zde.

Více o eknize

Víte, čím krmíte sebe a své děti?

Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem.

Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím, ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na "nejídle" úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.

V knize se mimo jiné dozvíte:

- Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně.
- Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr.
- Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření.
- Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové.
- Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji.

Tato kniha navždy změní náš pohled na to, co máte na talíři.

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu nebo škodlivý obsah

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,3 / 5
6
2
0
0
1

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

7
Ověřený nákup
7.12.2024
Túto knihu by si mali prečítať všetci. Čo to vlastne do seba dostávame keď ideme do fastfoodov, keď si nakladáme v supermarketoch potraviny do košíka. Autor nahlas povedal (teda vlastne napísal), to čo mnohí z nás len tušili. Potravinársky priemysel tzv. "vyspelého sveta" nás napcháva rozobratými a opätovne skladanými a upravenými potravinami, ktoré v podstate nie sú potravinami. Reklamy nás presviedčajú, že lacné = dobré, potravinárske firmy si dávajú robiť štúdie na mieru.... a my to všetko pcháme do seba. Výsledkom je rastúci podiel obéznych ľudí, ochorení a psychických porúch.... btw. myslíte si že majitelia potravinárskych koncernov jedia potraviny vyrobené u nich? Ja si to nemyslím.
reagovat
11
Ověřený nákup
8.11.2024
Doba vysoko spracovaná
Mna kniha zaujala z profesionálneho hľadiska. Nie je to kniha, ktorá vám poradí čo jesť a čo nejesť. Autor sa rozhodol previesť na sebe pokus a jesť vysokospracované potraviny a zároveň sa s nami podelil o svoje postrehy. Ja vnímam ako veľké plus tejto knihy, že sa neorientuje na len a len na jednu stranu, ako nejedzte tuky, nejedzte sacharidy (v súčasnosti sú najviac zaznávané), nejedzte spracované potraviny (šetria čas). Načal aj tému lobizmu korporácií a úlohy reklamy. Pre mňa toto boli plusy knihy. Avšak veľmi zle sa číta, nakoľko má veľmi veľa odkazov, dokonca obsiahlych a odvádzajú pozornosť. Kniha je dobre stráviteľná pre laika.
Berenika číta
Neověřený nákup
25.10.2024
Ako mohlo byť toto vydané?
Od tejto knihy som pre istotu nemala vysoké očakávania. “Mainstreamové” knihy sú často opatrné v tvrdeniach a vedia, do ktorej témy príliš nezabŕdať. A moje očakávania sa potvrdili. Myslíte, že autor, lekár a vedec, povedal na plnú hubu, že hydrogenizované oleje (ktoré tvoria hlavnú časť všetkých vysoko spracovaných potravín) sú zdraviu škodlivé? Jasné, že to odbil len jediným opatrným tvrdením v poznámke pod čiarou o tom, že existujú vážne obavy o škodlivosti trans-tukov. Ja si tu poznámku pod čiarou nemôžem dovoliť, tak to napíšem sem: už nikdy nekonzumujte repkový či slnečnicový olej, poďakujete mi neskôr.

Okej, asi sme sa rozbehli, ideme ďalej. Keď som si na str. 46 prečítala, že autor (opäť pripomínam lekar a vedec píšuci o JEDLE), RAŇAJKUJE KÁVU, obeduje sendvič alebo čipsy, večeria doma varenú večeru (haaaleluja, konečne JEDLO) s dezertom zo supermarketu a občas namiesto nej hotové “jedlo” zo supermarketu či z donasky, myslela som, že idem napísať Petit Pressu, aby mi vrátili peniaze za kúpu tejto knihy. (Podržte sa, neskôr v knihe píše, že má rád jedlo, že nad večerou rozmýšľa už pri raňajkách [ak by som raňajkovala kávu, tiež myslím len na jedlo] a že nikdy predtým nečítal zloženie potravín.)

Problém som mala aj s tým, ako bola kniha písaná. Autor skákal od jednej témy k druhej (hoci v druhej polovici to už bolo lepšie), bolo tam NESKUTOČNE veľa poznámok pod čiarou (často aj na pol strany) a moju pozornosť odvádzali nepodstatné detaily (ako napr. že kým sa s niekým rozprával, zapadalo slnko). Prekážalo mi aj to, že koncept knihy bol očividne skopírovaný od Dychu Jamesa Nestora: v tom, že sa to snažil písať reportážnych štýlom a podstúpil “experiment”, že sa mesiac stravoval bez vys. sprac. potravín a mesiac výlučne len nimi (o výsledku toho prvého mesiaca inak v knihe nebola ani zmienka). A výsledok nebol veľmi podarený. To je tak, keď sa lekár hrá na novinára.

Či sa z knihy dozviete, prečo sú vysoko spracované potraviny škodlivé? To určite áno, a ak ste človek, ktorý je čo mu príde pod ruku, a potrebuje nakopnúť k tomu, aby sa konečne začal stravovať lepšie, toto asi nebude krok vedľa. Ale ako hovorím, kniha bola veľmi často opatrná v tvrdeniach, ocenila by som, keby dal viac priestoru napr. takej Fernande Rauberovej, ktorá ho počas rozhovoru často opravovala, že vysoko spracované potraviny nie sú jedlo, ale “priemyselne vyrobená jedlá hmota”. Pre mňa bola prínosná hlavne tá časť, kde osvetľuje prečo vôbec takéto potraviny vznikli (za všetkým hľadaj zisk). Dovolím si však tvrdiť, že takýchto kníh bude vychádzať čoraz viac (hádam; je hanba, že toto je asi prvá kniha, ktorá na túto tému vznikla a pritom tieto potraviny konzumujeme už takmer 70 rokov!) a toto nebude tá najlepšia z nich. Tak si možno radšej počkajte na inú.

P. S. Plus má za mňa za to, že dôrazne poukázal na to, že štúdie sú často zaujaté. Jednoducho, čokoľvek si prečítate, vždy sa riaďte aj svojím sedliackym rozumom.
Miroslav Fohl
Ověřený nákup
26.8.2024
Zaujímavé čítanie pre tých, čo chcú vedieť, čo vlastne jeme, ako reklama skresľuje skutočnosť v biznise s potravinami, že nie sú kalórie, ako kalórie... Nie je to návod na to, čo jesť, to je na každom z nás, ako s tými informáciami naložíme a aký dopad to bude mať na naše jedálničky...
Pe
Neověřený nákup
16.12.2023
Life changing
I do have scientific background, which helped but I would recommend this book to EVERYONE. It genuinely changed my perspective on food and lifestyle. It’s written incredibly well, I could read nonstop. I wish everyone could have access to this information and understand it.

Nakladatelství Jan Melvil publishing

Obchodní název
Jan Melvil Publishing, s.r.o.
Adresa
Roubalova 383/13
602 00 Brno
Česká republika
E-mail
alena.seborova@melvil.cz
Dětství je továrna na lži, které mají neukončené trvání.
Kniha: Tíživá láska (Elena Ferrante)
Tíživá láska
  • Elena Ferrante