Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Šíp s modrým peřím - Oldřich Selucký, Machart, 2023

219 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Šíp s modrým peřím - Oldřich Selucký, Machart, 2023
Šíp s modrým peřím - Oldřich Selucký, Machart, 2023

Šíp s modrým peřím

Tři příběhy z Kublova a Velízu

Jedná se - v nejlepším slova smyslu - o knížkou pro celou rodinu. Čtenářům mladým, i těm stále mladým, nabízí především tři napínavé dobrodružné příběhy; jejich hrdinové jsou... Číst víc

Nakladatel
Machart, 2023
128 stran
2-3 hodiny čtení

Jedná se - v nejlepším slova smyslu - o knížkou pro celou rodinu. Čtenářům mladým, i těm stále mladým, nabízí především tři napínavé dobrodružné příběhy; jejich hrdinové jsou jak jen možno odlišní v charakteru... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

219 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 9 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024
Šíp s modrým peřím - Oldřich Selucký, Machart, 2023
219 Kč

Více o knize

Jedná se - v nejlepším slova smyslu - o knížkou pro celou rodinu. Čtenářům mladým, i těm stále mladým, nabízí především tři napínavé dobrodružné příběhy; jejich hrdinové jsou jak jen možno odlišní v charakteru i v prožívaném příběhu.
Druhou vrstvou knihy je přínos v oblasti historického poznání, které přináší náročnějším čtenářům. Jak ukazuje její podtitul, je lokálně zakotvena v křivoklátských lesích. Na vrchu Velízu a ve vsi Kublově na jeho úpatí se ve třech různých časových dobách (století jedenácté, patnácté a devatenácté) odehrávají tři příběhy, opírající se o historicky daná fakta.
V jedenáctém století zde byl přemyslovský kníže Jaromír přepaden soupeřícími Vršovci a vysvobozen družinou, kterou přivedl - jak vypráví kronikář Kosmas - věrný sluha Hovora. Kostel, který tu Jaromír na poděkování za záchranu dal vystavět - a také klášter, který pak jeho následovníci z rodu Přemyslovců nechali vybudovat - husité v patnáctém století vypálili a tím ukončili čtyři staletí působení benediktinských mnichů ve zdejším kraji.
A konečně o čtyři století později se ve vsi Kublově do chudé rodiny a do revolučního devatenáctého století narodil Josef Leopold Zvonař, skladatel, hudební teoretik a pedagog, aby na trnité cestě překážek a bojů za rozvinutí svého talentu vytvořil skladatelské, pedagogické a teoretické dílo, jež zanechalo významné stopy v dějinách české hudby.
Těmto třem příběhům je autorovou fabulací vdechnut život, cit, napětí: čtenář se stává současníkem jejich hrdinů, je jen na něm, kolik inspirace si z četby odnese pro své vlastní zápasy. A kdy se vypraví na cestu, aby z se na Velízu a v okolí prošel po stopách hrdinů knihy a shlédl památky, které tu stále o nich vyprávějí. Autor knihy je také autorem poutavých ilustrací, které příběhy doprovázejí.
Číst víc
Počet stran
128
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
120×210 mm
Hmotnost
264 g
ISBN
9788076560673
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2273357
Styl
historický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Machart
Účel knihy
pro rozvoj dítěte
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Vybudovali si neúplné a asymetrické přátelství, tvořené dlouhými pauzami a spoustou mlčení, jakýsi prázdný čistý prostor, kam se oba mohli vracet a nadechnout se, když je školní zdi sevřely natolik, že už dál nemohli ignorovat pocit, že se dusí. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano