Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Trápení všeho druhu - Mariana Leky, Prostor, 2023

234 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Trápení všeho druhu - Mariana Leky, Prostor, 2023
Trápení všeho druhu - Mariana Leky, Prostor, 2023

Trápení všeho druhu

Mariana Leky se narodila v rodině psychologů, což se odráží v celém jejím díle. Tato zkušenost je přítomna také v autorčiných sloupcích, které vycházely tři roky v německém... Číst víc

4,5 6 hodnocení
Nakladatel
Prostor, 2023
Počet stran
168

Mariana Leky se narodila v rodině psychologů, což se odráží v celém jejím díle. Tato zkušenost je přítomna také v autorčiných sloupcích, které vycházely tři roky v německém časopisu Psychologie Heute (Psychologie dnes).... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

234 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Mariana Leky se narodila v rodině psychologů, což se odráží v celém jejím díle. Tato zkušenost je přítomna také v autorčiných sloupcích, které vycházely tři roky v německém časopisu Psychologie Heute (Psychologie dnes). Leky v nich vypráví o starostech každodenního života: o nemoci, úzkosti, nespavosti, stresu, neúspěchu, nutkavém jednání a třeba i o lásce. Nahlíží na rozličná témata s laskavým humorem a současně k nim přistupuje s respektem. Ne pokaždé se podaří daný problém či otázku vyřešit, protože tak už to v životě chodí - autorka má však vzácný dar vypozorovat, co si člověk může z dané situace odnést, aby mohl znovu vstát a jít dál. V knižní mozaice Trápení všeho druhu předvádí, jaký účinek mohou mít texty bez ohledu na svoji délku, pokud z nich vyzařuje pochopení a životní moudrost a dokážou vtáhnout čtenáře hlouběji do vlastních myšlenek.
Dílo doprovázejí půvabné ilustrace Evy Bartošové, šité na míru jednotlivým textům.
Číst víc
Originální název
Kummer aller Art
Počet stran
168
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
120×190 mm
Hmotnost
186 g
ISBN
9788072605828
Rok vydání
2023
Edice
Současná světová próza /PROSTOR/
Naše katalogové číslo
2253975
Jazyk
čeština
Původ
Německo
Nakladatel
Prostor
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

6 hodnocení

4
1
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
17.12.2023
Kniha povídek, která se může číst jako román. Starosti i radosti běžných dní – o nemoci, nespavosti, úzkosti, prvních láskách. Postavy z autorčina života nám budou blízké a snadno v nich poznáme sebe nebo třeba někoho z naší rodiny.

Autorčin román, Co je odtud vidět, si mě naprosto získal, proto mi je jasné, že jakmile od autorky u nás něco vyjde, já si to rozhodně hned přečtu. A musím říci, že i tentokrát, ač se jedná o povídky, mě autorka zaujala, kniha mě pohltila a já se od ní nemohla odtrhnout.

I když se v knize píše o obyčejných věcech a situacích, je to tak krásně napsáno, že jsem si užívala každou větu. Navíc se mi líbilo to, že o těchto běžných věcech dokáže autorka napsat tak hluboký a smysluplný text, úplně se do něj ponoříte.

Všechny povídky jsou podány lehce a s vtipem. I když to jsou kolikrát vážná témata, tak je autorka nezesměšňuje, ale garantuji, že se při čtení budete i usmívat.

Témata z běžného života, v knize se prostě musíte najít. Já se našla, a to v povídce Noci, kdy jsme nemohly spát. Díky tomu mi je to blízké a dokázala jsem se knížkou sžít.

Jednotlivé příběhy doplňují krásné ilustrace, které přesně vystihují to, o co tam šlo.

V knize mi bylo opravdu dobře. Tak se zachumlejte pod deku, uvařte si čaj a pusťte si do svého života Marianu Leky.
Číst víc

Nakladatelství Prostor

Číst víc

„Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“

Harry Potter a Tajemná komnata - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2016
Harry Potter a Tajemná komnata
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)