Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
S odvahou v srdci - Wendy Holden, Ikar CZ, 2023

318 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
S odvahou v srdci - Wendy Holden, Ikar CZ, 2023
S odvahou v srdci - Wendy Holden, Ikar CZ, 2023

S odvahou v srdci

V červnu 1941 žije Ella společně s rodinou ve varšavském ghettu, v němž právě vrcholí epidemie tyfu. Němečtí okupanti vězní tisíce lidí v přeplněných domech a těla mrtvých se... Číst víc

4,1 7 hodnocení
Nakladatel
Ikar CZ, 2023
296 stran
4 hodiny čtení

V červnu 1941 žije Ella společně s rodinou ve varšavském ghettu, v němž právě vrcholí epidemie tyfu. Němečtí okupanti vězní tisíce lidí v přeplněných domech a těla mrtvých se hromadí na ulicích. Vzápětí přichází zpráva, že Němci napadli Sovětský svaz... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

318 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 3 – 5 dnů
Další knižní vydání
Srdce pre Ellu - Wendy Holden, Citadella, 2023
Pevná vazba s přebalem
Slovenština, 2023
Do 3 – 4 dnů

438 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

V červnu 1941 žije Ella společně s rodinou ve varšavském ghettu, v němž právě vrcholí epidemie tyfu. Němečtí okupanti vězní tisíce lidí v přeplněných domech a těla mrtvých se hromadí na ulicích. Vzápětí přichází zpráva, že Němci napadli Sovětský svaz, a zdá se, že jejich hrůzovládu už nic nezastaví. Tehdy se Elliným rodičům podaří s pomocí přátel, manželů Zuly a Artura Pieńkiewiczových, propašovat dceru z ghetta a Zula přijme dívku do rodiny. Nějakou dobu se jim daří unikat prozrazení, smyčka se však stahuje a cena za obětavost a odvahu je vysoká.
Číst víc
Originální název
I Give You My Heart
Počet stran
296
Vazba
pevná vazba
Rozměr
136×208 mm
Hmotnost
362 g
ISBN
9788024951508
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2202695
Styl
válečný, historický
Jazyk
čeština
Původ
Spojené království
Nakladatel
Ikar CZ
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
S odvahou v srdci - Wendy Holden, Ikar CZ, 2023
Narodili se, aby přežili - Wendy Holden, Mladá fronta, 2021
635 Kč

Hodnocení

4,1 / 5

7 hodnocení

4
2
0
0
1

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

10

Mám 33 rokov a som mamička dvoch detí.Cez deň nemám veľa voľného času, ale večer keď deti zaspinkajú príde môj čas a čítám niekedy aj do rána.

Beatrica Juráková
Ověřený zákazník
4.4.2024
Srdce pre Ellu
WENDY HOLDENOVÁ - SRDCE PRE ELLU


SKUTOČNÝ PRÍBEH O ODVAHE A SILE PREŽIŤ


"Jediný dar, ktorý ti venujem:
Nech ťa moja pieseň ukolíše - darujem ti svoje srdce - to jediné, čo mám."

Moja úplne prvá kniha s vojnovou tematikou. Už dávno som plánovala vyskúšať tento žáner. Vedela som, že to nebude ľahké čítanie. Každý z nás pozná históriu, vieme čo všetko sa stalo v druhej svetovej vojne (preto to ani nebudem rozoberať).

" Kniha je vlastne akýmsi vyznaním lásky adresovaným Zule a Elle - dvom ženám, ktoré nedovolili, aby ich čokoľvek rozdelilo či zničila temnota ich doby."

Sme v Poľsku, kniha nám ukáže aký bol život pred, počas a po vojne. Je to krásne napísaná pamiatka dvom silným ženám.

Príbeh nám ukáže aké neľudské podmienky mali Židia, ako bojovali o život, ani nie zo dňa na deň, ale z minúty na minútu.

"Ešte sa svet ani poriadne nedozvedel, že vypukla vojna, a my sme už rátali prvé obete."

Zula bola pre mňa ako skala. Cieľovedomá a silná žena, ktorá, spolu so svojím manželom, riskovala vlastný život, aby pomohla svojmu ľudu. Takto sa k nej dostala aj Ella. Mladé dievča, ktoré rodičia poslali k nej, aby ju zachránili z varšavského geta.

"Boli ako rozbúrená ľudská rieka."

Ella nemala na výber, musela opustiť svoju rodinu, ale našla si svoju druhú rodinu u Zuly. Vojna ich spojila na celý život. Boli ako matka a dcéra.

"bojovať za lepší život znevýhodnených"

Aj keď stratili všetko a po vojne sa ich životy rozdelili našli si k sebe znova cestu a po rokoch sa znova stretli.

Pri čítaní som potrebovala trošku viac času než zvyčajne, aby ma pohltil dej. Páčilo sa mi, že tam boli aj ich fotografie. Pri častiach, kde boli opísané všetky tie mučiace spôsoby a krutosti som viackrát "zamrzla". Musela som si dať pauzu od čítania, aby som v sebe vedela všetko spracovať.

Tento príbeh je o sile k národu a hlavne k rodine. Že existujú ľudia, ako bola Zula, ktorá aj vtedy keď ju mučili myslela na ľudí na ktorých jej záleží.

"A to ešte nikto nevedel, že Hitler svojim mužom výslovne prikázal, aby v Poľsku konali nemilosrdne a bez súcitu."

Zula a Ella patrili medzi Židov, ktorí prežili vojnu a všetko to zlo čo so sebou vojna prináša. Silný príbeh o spolupatričnosti, obetavosti a láske.

Kniha je zostavená zo spomienok rodín, ich detí, ktoré chceli, aby sa svet dozvedel o týchto dvoch fantastických ženách.
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
7.1.2024
Příběh o odvaze a dobrých lidech. V roce 1941 žije Ella ve varšavském ghettu. Díky manželům, kteří jsou zapojeni v odboji, se jí podaří utéct a Zula se rozhodne, že Ellu přijme do rodiny. Nějakou dobu jim to prochází, ale ne všichni lidé kolem jsou čestní…

Jelikož mám ráda skutečné příběhy z druhé světové války a autorčina předchozí kniha – Narodili si, aby přežili – byla skvělá, nemohla jsem si tuto knihu nechat ujít. Je to historie, na kterou by se nemělo zapomínat, a navíc je popsána očima běžných lidí.

Ač jsem již četla spoustu knih na toto téma, nikdy mě nepřestane udivovat krutost, jaká byla během druhé světové války páchána. Bylo to smutné, kruté, ale dojemné čtení. Lidské osudy, které v tomto případě naštěstí dobře dopadly.

Je tu samotný příběh hlavních hrdinek Elly a Zuly, ale dozvíme se i to, jak postupovala válka, jaká byla nová nařízení a také, jak se v té době žilo v Polsku, například rozdíly mezi městem a venkovem.

Ze začátku se mi trochu pletla jména, poznáváme tu obě rodiny a já jsem se trošku ztrácela v tom, kdo je kdo. Poté však mě příběh pohltil, že jsem nemohla knížku odložit.
Číst víc

Nakladatelství Ikar CZ

Číst víc
Kupte společně
S odvahou v srdci - Wendy Holden, Ikar CZ, 2023
Narodili se, aby přežili - Wendy Holden, Mladá fronta, 2021
635 Kč

„Vybudovali si neúplné a asymetrické přátelství, tvořené dlouhými pauzami a spoustou mlčení, jakýsi prázdný čistý prostor, kam se oba mohli vracet a nadechnout se, když je školní zdi sevřely natolik, že už dál nemohli ignorovat pocit, že se dusí. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano