Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

387 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Audiokniha
Náčelník - Aleš Palán, Nakladatelství KAZDA, 2023
Audiokniha
Audiokniha
Náčelník - Aleš Palán, Nakladatelství KAZDA, 2023
Audiokniha

Náčelník
Audiokniha

Rozhovor Aleše Palána s Miloslavem Nevrlým

Pro skauty, trampy a toulavý lid s batohem na zádech všeobecně je Miloslav Nevrlý (1933) určující osobností. Jeho osamělé toulky po Jizerských horách a Karpatech, které podnikal... Číst víc

Pro skauty, trampy a toulavý lid s batohem na zádech všeobecně je Miloslav Nevrlý (1933) určující osobností. Jeho osamělé toulky po Jizerských horách a Karpatech, které podnikal od padesátých let, inspirovaly zástupy následovníků... Číst víc

  • MP3 na CD
  • Čeština

387 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 498 Kč
U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o audioknize

Pro skauty, trampy a toulavý lid s batohem na zádech všeobecně je Miloslav Nevrlý (1933) určující osobností. Jeho osamělé toulky po Jizerských horách a Karpatech, které podnikal od padesátých let, inspirovaly zástupy následovníků – někteří z nich jsou populární cestovatelé, jiní skromní tuláci, kteří o svých prožitcích mlčí, ale svůj život jimi naplňují neméně intenzivně.
Miloslav Nevrlý, skautskou přezdívkou Náčelník, jim byl příkladem, že se neznámými končinami dá chodit bez map, nenosit s sebou v batohu v podstatě nic, vydat se nejistotám a nalézt tak radost a smysl. Byl to právě on, kdo po odsunu německého obyvatelstva v podstatě znovu objevil zapadlá místa nejsevernějších českých hor a napsal o tom ceněnou Knihu o Jizerských horách. Byl to on, kdo naučil čtenáře Karpatských her hrát hry na poutníka s lehkým srdcem či na jitřní radost; mnoho lidí tvrdí, že tato útlá kniha jim doslova změnila život.
Miloslav Nevrlý završuje devadesát let svého života v obdivuhodné fyzické i mentální kondici. V knižním rozhovoru rekapituluje své cesty a prožitky nad rámec toho, co o nich dosud napsal. Hovoří také o víře, o práci (lépe řečeno o zaměstnání) v libereckém muzeu, o své rodině a přátelích. Zejména pak vzpomíná na výpravy do osamělých hor, jakých je dnes už tak málo.
V knižním rozhovoru nazvaném Náčelník dokládá, že užitek z cest je možné čerpat v každém věku, pokud duše zůstane dychtivá. To vše koření vrchovatou dávkou humoru. Knihu doplňují dosud nepublikované fotografie z rodinných alb.
Pro tuláky všeho druhu je Miloslav Nevrlý beze sporu legendou. Pro ty, kteří o cestách jen sní, může být tento rozhovor skutečným objevem. I dnes je totiž možné být přírodě blízko, zažívat ji a chápat. I dnes je možné prožít naplněný život.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
3.12.2023
Miloslav Nevrlý, muž, který se nejlépe cítil s batohem na zádech a když se mohl toulat po Jizerských horách, Karpatech a na dalších místech. Díky svým zkušenostem, zážitkům a knihám, inspiroval mnoho dalších cestovatelů, kteří se vydali v jeho stopách. Jeho kniha Karpatské hry mnohým lidem změnila život.

Při příležitosti jeho devadesátých narozenin vychází kniha rozhovorů, ve které se dozvíme více o jeho cestách, ale vzpomíná i na své dětství, na svou rodinu, později pak na své zaměstnání a my tak poznáváme jeho naplněný život.

Ten, kdo klade otázky, je Aleš Palán. Jeho knihy rozhovorů jsou úžasné. Nedočkavě vyhlížím každou jeho novinku a díky tomu se mi dostal do rukou Náčelník, který by mě jinak možná minul, naštěstí se tak nestalo a já jsem moc ráda, že jsem si mohla přečíst velice zajímavý a inspirativní lidský příběh.

Pan Nevrlý má rozhodně o čem povídat, myslím, že by jeho povídání vydalo ještě minimálně na dvě knihy. Bavilo mě vše, jak jeho vzpomínání na mládí a dětství, které prožil za války, jaké měl rodiče a jak vůbec přišel na to, že jsou hory a pobyt v přírodě pro něj tak důležité. Tak i jeho pohled na svět, víra v Boha a láska ke knihám. V knize najdete také fotografie, které vám text krásně doplní.

Zajímavý člověk, který má co předat dalším generacím. Skvěle pokládané otázky. Určitě mě kniha navnadila na to, abych si přečetla knihu Karpatské hry, a to i přesto, že zrovna nejsem největší fanda horské turistiky. Knihu však rozhodně koupím tchyni pod stromeček, neboť po celý život miluje chození po horách a myslím si, že ji tato kniha osloví ještě více než mě.

Ať už jste milovníci hor nebo nikoliv, tato kniha je pro každého. Krásné myšlenky a životní příběhy vás rozhodně zaujmou a třeba i v něčem namotivují….
Číst víc
31.10.2023
Náčelník
Veľmi dobrá kniha. "Zhltol" som ju za pár dní. Je to vlastne rozhovor s autorom Karpatských hier či Knihy o Jizerských horách. Vo svojich odpovediach Miloslav Nevrlý vlastne opisuje celý svoj život spojený s týmto pohorím, prírodou a hlavne vtákmi, vďaka ktorým sa stal promovaným biológom. Vrelo odporúčam, hlavne tým skôr narodeným. Číst víc

Aleš Palán

Číst víc

Nakladatelství Nakladatelství KAZDA

Číst víc

„Vůbec mluvili jen málo, ale trávili čas spolu, každý ponořený do svého vlastního víru, a drželi jeden druhého, pevně a bezpečně, a moc slov k tomu nepotřebovali. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano