Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Zaříkávač zvířat - Wolfgang  Schreil, Nakladatelství KAZDA, 2023

419 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Zaříkávač zvířat - Wolfgang  Schreil, Nakladatelství KAZDA, 2023
Zaříkávač zvířat - Wolfgang  Schreil, Nakladatelství KAZDA, 2023

Zaříkávač zvířat

O síle šumavské přírody a tajemství lesa

Nechte se nakazit láskou k přírodě! Hluboko v šumavských hvozdech, na česko-německém pomezí, uprostřed lesa poblíž Bodenmais žije člověk, který dokáže komunikovat se zvířaty.... Číst víc

4,3 3 hodnocení
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA, 2023
256 stran
4-5 hodin čtení

Nechte se nakazit láskou k přírodě! Hluboko v šumavských hvozdech, na česko-německém pomezí, uprostřed lesa poblíž Bodenmais žije člověk, který dokáže komunikovat se zvířaty. Lesní muž s medvědí postavou, plnovousem... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

419 Kč

Cena v knihkupectví: 449 Kč
Skladem > 5 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Nechte se nakazit láskou k přírodě!
Hluboko v šumavských hvozdech, na česko-německém pomezí, uprostřed lesa poblíž Bodenmais žije člověk, který dokáže komunikovat se zvířaty. Lesní muž s medvědí postavou, plnovousem, v zeleném plstěném klobouku a často i s veverkou nebo kunou na rameni - Wolfgang Schreil je působivá osobnost. Říkají mu zaříkávač zvířat nebo lesní vlk. Nikdo se k divokým zvířatům v přírodě nedostane tak blízko jako on: často stojí tváří v tvář jelenům a rysům, nebojí se jedovatých hadů, z bezprostřední blízkosti fotografuje lovícího hranostaje či jestřába a jeleni či srnky se v klidu pasou těsně vedle něj. Les pro něj znamená největší možné bezpečí a skutečnou svobodu.
Nechte se okouzlit poutavými zajímavostmi ze života zvířat a jejich fotografiemi. Wolfgang Schreil do nich vložil hluboké znalosti o všem, co roste a žije v lese včetně poznání, že největší dary přírody se nám odhalují samy, pokud si na ně uděláme čas. Jeho příběhy o životě v lese jsou nesmírně překvapivým a dobrodružným zážitkem.
Číst víc
Počet stran
256
Vazba
pevná vazba
Rozměr
120×200 mm
Hmotnost
386 g
ISBN
9788076701151
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1991375
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Německo
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA
Pro koho
pro dospělé
Originální název
Der mit den Waldtieren spricht: Mit dem Woid Woife die Geheimnisse des Waldes und die Kraft der Natur entdecken
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Zaříkávač zvířat - Wolfgang  Schreil, Nakladatelství KAZDA, 2023
Walden - Henry David Thoreau, Vintage, 2017
627 Kč

Hodnocení

4,3 / 5

3 hodnocení

1
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
30.12.2023
Wolfgang Schreil je člověk, který žije lesem a vším, co se v něm najde. Ve svém rajónu zná každé zvíře, kámen i každou šišku. Nikdo jiný se nedostane k divokým zvířatům tak blízko jako on, proto dostal přezdívku Zaříkávač zvířat. Najdete jej na Šumavě, v česko-německém pomezí, poblíž města Bodenmais.

V dnešní uspěchané době je potřeba občas uniknout všemu tomu hektickému a kam jinam než do přírody. Pokud si tam nemůžete zrovna teď dojít, vemte si alespoň knihu, díky níž se ocitnete v lese. Navíc s průvodcem, který toho ví o přírodě a zvířatech tolik. Zná každé zvíře i rostlinu a díky tomu nahlédneme pod pokličku lesního života.

Kniha začíná povídáním o zmiji a já, která má fobii z hadů, jsem ji tak četla jako thriller. Bylo to popsáno opravdu živě, že jsem viděla hady všude kolem mě. Naštěstí autor brzy přešel k pro mě příjemnějším zvířátkům a já si tak knihu mohla naplno vychutnat.

Z každého slova je cítit, jak autor přírodu miluje. Najdeme tu osobní zážitky a příběhy, ale i fakta. Některá více, jiná méně známá. Díky tomu jsem se dozvěděla spoustu nového, a to mám u knížek ráda. Navíc tu jsou fotografie, které autor pořídil při svém pozorování a některé z nich jsou naprosto unikátní.

Kromě příběhů z lesa tu najdeme místy až filozofické myšlenky o lidském bytí, ale psány tak, aby je pochopil každý. Psáno přirozeně a lidsky.

Nechte se unést krásami přírody.
Číst víc
Marián
Neověřený nákup
19.10.2023
Skvelá kniha. Nie je jednoduché nájsť kvalitné knihy z prírody, táto je však jedna z nich. Priamy príbeh z lesov, z pozorovania zvierat a ich života. Troška mi pripomína našu knihu z poľovníckej kapsy. Škoda, že takých kníh nie je viac Číst víc

Nakladatelství Nakladatelství KAZDA

Číst víc
Kupte společně
Zaříkávač zvířat - Wolfgang  Schreil, Nakladatelství KAZDA, 2023
Walden - Henry David Thoreau, Vintage, 2017
627 Kč

„Správné chápání nějaké věci a nepochopení téže věci se vzájemně zcela nevylučují.“

Proces - Franz Kafka, 2022
Proces
Franz Kafka