Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Evropská unie a hospodářské reformy - Alexandr Hobza, C. H. Beck, 2009

918 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Evropská unie a hospodářské reformy - Alexandr Hobza, C. H. Beck, 2009
Evropská unie a hospodářské reformy - Alexandr Hobza, C. H. Beck, 2009

Evropská unie a hospodářské reformy

Právě vyšla kniha, která je praktickým průvodcem problematikou hospodářských či strukturálních reforem v Evropské unii. Nabízí teoretický a empirický základ pro pochopení toho,... Číst víc

Nakladatel
C. H. Beck, 2009
384 stran
5-6 hodin čtení

Právě vyšla kniha, která je praktickým průvodcem problematikou hospodářských či strukturálních reforem v Evropské unii. Nabízí teoretický a empirický základ pro pochopení toho, jak mohou strukturální reformy zvýšit blahobyt společnosti jako celku... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

918 Kč

U dodavatele
Posíláme do 14 – 19 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Evropská unie a hospodářské reformy - Alexandr Hobza, C. H. Beck, 2009
918 Kč

Více o knize

Právě vyšla kniha, která je praktickým průvodcem problematikou hospodářských či strukturálních reforem v Evropské unii. Nabízí teoretický a empirický základ pro pochopení toho, jak mohou strukturální reformy zvýšit blahobyt společnosti jako celku a jak se projeví na životní úrovni jednotlivců. Obsahuje analýzu řady aktuálních otázek: Proč je zapotřebí hospodářských reforem? Jaká konkrétní reformní opatření by měla být prioritou na jednotlivých trzích? Jak využít komplementarit mezi reformami pro maximalizaci jejich efektu? Proč je tak těžké realizovat reformy? Může v tomto směru pomoci koordinace v rámci EU? Jaká je v ČR situace v otázce strukturálních reforem? Jaké důsledky má v této oblasti naše členství v EU?

Potřeba zásadních hospodářských reforem v zemích Evropské unie je všeobecně uznávána nejen mezi odborníky, ale ve stále větší míře i mezi širokou veřejností. Navíc důsledky současné finanční krize budou mít negativní dopad na růstový potenciál evropských ekonomik a potřebu reforem dále posílí. Oproti tomu stojí ale poměrně nevýrazný pokrok v realizaci reforem. S ohledem na tento rozpor mezi potřebou reforem a schopností vlád je prosadit poskytuje kniha komplexní pohled na proces realizace strukturálních reforem: analyzuje nejen jejich obsahovou (ekonomickou) stránku, ale také politickou strategii jejich prosazení. Rovněž členství v EU má vliv na politicko-ekonomické prostředí pro zavádění reforem. Kniha se proto zabývá také problematikou koordinace hospodářských reforem v rámci Lisabonské strategie. Analýza se zaměřuje na potřebu a efektivitu koordinace v závislosti na jednotlivých typech reforem a také nástrojích koordinace. Kniha nabízí i analýzu reformního procesu v ČR se zvláštním důrazem na zapojení do procesu koordinace na evropské úrovni.
Číst víc
Počet stran
384
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
165×237 mm
Hmotnost
629 g
Rok vydání
2009
Naše katalogové číslo
72434
Jazyk
čeština
Nakladatel
C. H. Beck
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Proti některým částem svého já zůstáváme bezmocní. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano