Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Annin útěk - Mattia Corrent, Metafora, 2023

154 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Annin útěk - Mattia Corrent, Metafora, 2023
Přečtená
Annin útěk - Mattia Corrent, Metafora, 2023

Annin útěk
Přečtená

Anna strávila víc než padesát let po Severinově boku. Jednoho dne se ale bez vysvětlení sebrala a odešla z domova. Po roce čekání Severino opouští ostrov Stromboli a vydává se... Číst víc

4,8 5 hodnocení
Nakladatel
Metafora, 2023
264 stran
4-5 hodin čtení

Anna strávila víc než padesát let po Severinově boku. Jednoho dne se ale bez vysvětlení sebrala a odešla z domova. Po roce čekání Severino opouští ostrov Stromboli a vydává se svou ženu hledat. Tak začíná jeho putování po Sicílii, nostalgická... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

154 Kč

-19 %
Původní cena: 192 Kč
Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Noční dům - Jo Nesbo, Kniha Zlín, 2024

Více o knize

Anna strávila víc než padesát let po Severinově boku. Jednoho dne se ale bez vysvětlení sebrala a odešla z domova. Po roce čekání Severino opouští ostrov Stromboli a vydává se svou ženu hledat. Tak začíná jeho putování po Sicílii, nostalgická návštěva míst, kde spolu s Annou bydleli, ale také cesta v čase, do vzpomínek na klíčové okamžiky jejich společného soužití. Během ní se Severino bude muset vypořádat nejen s mnoha překvapivými skutečnostmi o své nečitelné manželce, jež postupně vyplynou na povrch, ale i s přízraky mužů a žen, kterými se on a Anna mohli stát, kdyby jim okolnosti umožnily rozhodnout se v životě jinak.
Mattia Corrente vystavěl na malém prostoru hluboký autentický příběh, který se díky vícehlasému vyprávění v několika časových rovinách postupně skládá jako mozaika a zanechává dojem, že přes všechny složitosti má každý doušek života svou jedinečnost a krásu.
Číst víc
Počet stran
264
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
124×200 mm
Hmotnost
294 g
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2143639
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Metafora
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

5 hodnocení

4
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
30.7.2023
Anna a Severin spolu prožili téměř celý život. Jednoho dne Anna bez vysvětlení zmizí. Severino na ní dlouhou dobu čeká, a nakonec se rozhodne opustit ostrov Stromboli a vydává se na putování po Sicílii, aby našel svou ženu. Navštěvuje místa, kde spolu žili anebo zažili něco důležitého a potkává lidi, kteří mu pomáhají otevřít oči v tom, aby viděl, jaká Anna skutečně byla.

To byla nádhera! Užívala jsem si každé slovo, každou větu, každé přirovnání. Byla jsem spolu se Severinem na jeho cestě, poznávala úžasná místa i zajímavé lidi, a hlavně pak jeho příběh, který prožil společně s Annou.

Ač je tu určitý děj a vývoj, nečekejte žádnou velkou akci, ale spíše rozjímaní nad životem, úžasná životní moudra. Tím, že je to příběh ze života, v některých okamžicích se můžete třeba najít i Vy. Donutí Vás to zamyslet se nad svým vlastním životem, jestli žijete takový, jaký skutečně chcete žít.

V knize je nejedno tajemství, které nás udržuje ve střehu. Chceme číst dál a dál, abychom odhalili, co se vlastně stalo, že Anna odešla. Vzpomínky tu máme jak pohledem Severina, tak i Anny a díky tomu si můžeme udělat ucelený obrázek a pochopit, co každý z nich prožíval.

Autor přímo v textu přeskakuje z minulosti do přítomnosti, mohlo by se to zdát zmatené, ale naopak, je to skvěle promyšlené a přesně dávkované, aby si čtenář utvořil sám obrázek toho, co se kdy odehrálo a proč.

Je to krásné, smutné, dojemné, ale místy i úsměvné. Příběh pohladí po duši. Je psán s lehkostí a s určitou pokorou. Ještě musím zmínit nádherně popsaná místa v Itálii. Nejradši bych se tam hned rozjela a putovala po stopách Severina.
Číst víc
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Ověřený zákazník
28.7.2023
Príjemné prekvapenie
Anna po vyše päťdesiatich rokoch manželstva so Severinom od neho jedného dňa odíde a nikomu nepovie kam. On sa ju vydá hľadať zo Stromboli na Sicíliu, putuje po miestach z ich minulosti a odhaľuje tajomstvá, ktoré pred ním Anna ukrývala. Lenže tá cesta nebude len bilancovaním spoločného života, ale aj nachádzaním pravdy, samého seba a spoznaním skutočnej Anny.
Nosnou témou autorovho prvého románu je sloboda. Prelínanie časov a tri uhly pohľadu vytvárajú ťaživé čítanie, ktoré však presvetľuje sicílske slnko. Nenaplnený život, túžba po tom slobodnom, výčitky, nepokojné duše a srdcia, ale v neposlednom rade aj láska formujú toto dielo do uceleného tvaru, ktorý dáva skvelý pohľad na dobu, poslušnosť a potláčanie vlastného ja. Uniknutie zo života, ktorý nikdy nebol takým, akým mohol byť, nie je nakoniec len túžbou Anny. Podstata všetkého je u niekoho iného a po prečítaní knihy vám zapadne aj posledný diel skladačky. Prekvapivo veľmi dobre napísané dielo mi zahralo na city a prinútilo ma veľa premýšľať. Vyskúšajte túto knihu, pretože príbeh v ňom je tak ľudský a realistický, že sa určite dotkne aj vašich sŕdc.
Číst víc

Nakladatelství Metafora

Číst víc

„Správné chápání nějaké věci a nepochopení téže věci se vzájemně zcela nevylučují.“

Proces - Franz Kafka, 2022
Proces
Franz Kafka