Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Dvůr vysoko v horách
E-kniha

Devatenáctiletá Remy ví, že je dost možná poslední rudou čarodějnicí, a je odhodlaná tak zůstat. Už třináct let se jí daří skrývat se před lovci čarodějnic po té, co král... Číst víc

3,7 3 hodnocení
1. díl série
Pět korun Okrithu
Nakladatel
Laser books, 2023
376 stran
5-6 hodin čtení

Devatenáctiletá Remy ví, že je dost možná poslední rudou čarodějnicí, a je odhodlaná tak zůstat. Už třináct let se jí daří skrývat se před lovci čarodějnic po té, co král Severního dvora porazil její domovský dvůr a vypsal ... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

399 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024
Dvůr vysoko v horách - A.K. Mulford, Laser books, 2023
E-kniha
399 Kč

Více o eknize

Devatenáctiletá Remy ví, že je dost možná poslední rudou čarodějnicí, a je odhodlaná tak zůstat. Už třináct let se jí daří skrývat se před lovci čarodějnic po té, co král Severního dvora porazil její domovský dvůr a vypsal na hlavy červených čarodějnic odměnu. Když narazí ve zdánlivě bezpečném hostinci na čtyři válečníky, dojde ke střetu s princem fae na osudové misi. Pohledný princ Hale z Východního království chce zastavit válku se Severním dvorem, než jeho království potká stejný osud jako kdysi Remyno. K tomu ale potřebuje červenou čarodějnici. Živou. Může Remy princi důvěřovat? A může být její padlý dvůr vzkříšen ze spárů krále Severního dvora? Aby Remy měla šanci zachránit sebe i svůj lid, musí spolu s Halem a jeho společníky vyrazit na nebezpečnou výpravu za nalezením ztracených relikvií…

První kniha napínavé fantasy ságy Pět korun Okrithu. Očekávejte nebezpečí, intriky a vzrušující vášeň!
Číst víc
Originální název
The Five Crowns of Okrith 1: The High Mountain Court
Počet stran
376
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2116905
Styl
dobrodružný, napínavý
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené království
1. díl série
Pět korun Okrithu
Nakladatel
Laser books
Pro koho
new adult
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,7 / 5

3 hodnocení

0
2
1
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

Michala Baránková
Ověřený zákazník
8.1.2024
Remy sa skrýva pred svetom, pretože je rudá čarodejnica, ktorých je už veľmi málo. Pred rokmi jej dvor vyhladil zlý kráľ zo Severného dvora a oni teraz žijú v ústraní, skrývaní. Remy sa to darí, avšak stretne princa, ktorý ju žiada o pomoc. Začína sa cesta za získaním dôležitých vecí, ktoré môžu pomôcť pri ochrane dvorov pred nepriateľom.

Remy je skvelá rudá čarojdenica, ktorá sa skrýva, aby ju nezabil nepriateľ. Spolu so svojimi spoločníkmi Heather a Fenrin sú skvelí a robia čo môžu, aby prežili. Remy nedokáže veľmi ovládať svoju moc, nakoľko ju nepoužíva často, aby ju neodhalili, no keď ju použije, stojí to za to. Jej zručnosti s lukom boli tiež skvelé.
Hale bol považovaný za bastarda svojho kráľa otca a taktiež to bol skúsený generál, ktorý vyhral veľa bitiek. V hĺbke to bol však veľmi dobrý muž, starostlivý a aj milujúci. Jeho spoločníci Carys a Orly boli skvelí a každú časť s nimi som si užívala.

Celkovo bol príbeh veľmi zaujímavý a pútavý, avšak nesadol mi štýl, akým bol napísaný. Prvú polovicu knihy som sa neskutočne trápila. Romantická linka bola fajn, ale od začiatku mi prišla silená, nie dobre popísaná. Bolo medzi nimi niečo, čomu som od začiatku neverila. Nebola tam tá cesta krásna, ktorá k tomu patrí a kvôli tomu mi to dosť často vadilo. V jednej chvíli som si hovorila, konečne to začína byť zaujímavé a myslela som si že sa to zlepší a aj áno, ale celkový dojem sa nezmenil, čo ma veľmi mrzí.
Nebolo to také, že úplne zlé, ale čakala som viac. Viac hĺbkovú romantickú linku a nie to, čo bolo tu. Viem, ako to chcela autorka popísať a rozumiem tomu, ale jednoducho mi to nesadlo.
Záver bol taký, že by ani nemusel byť. Stali sa tam veci, nad ktorými som akurát prevracala oči, namiesto aby ma šokovali, čo tiež nezapôsobilo práve najlepšie. Niektoré časti boli dokonca divné, takže bohužiaľ.

Musím však povedať, že jedna časť ma tak rozosmiala, že pri jej predstave sa nezdržiavam smiechu ani teraz :D Samozrejme v dobrom.
Číst víc
6.11.2023
Mám to štěstí, že nemám fantasy moc načtené, takže si ještě pořád můžu vybrat a zkoušet i v tomto žánru nové příběhy. AK Mulford je v zahraničí jednou z nejprodávanějších autorek fantasy. Tato série je prezentována jako TikTok senzace, tak proč nezkusit něco osvědčeného? Navíc pokud se mi příběh bude líbit, můžu se těšit na pokračování. Tato série už teď má 5 dílů a nějaké bonusové.

Měla jsem chuť na fantasy s romantikou a to tahle kniha naprosto splňuje. Než se, ale k té romantice dostaneme, tak se seznámíme s Remy a jejím životním osudem.
Remy je poslední rudá čarodějka, kterou od mala vychovávala Heather - hnědá čarodějka. Zdržovaly se především v hostincích, kde se Heather uplatnila se svými magickými lektvary.

Tento svět je vsazen do Okrithu – je složený z pěti království, které vládnou světuZápadní, Východní, Severní, Jižní a Horský dvůr ze kterého právě pochází Remy. Která jak se zdá zůstala jako jediná přeživší. Remy potká Hala přímo v hostinci a děj se dostane do druhé poloviny, kde jejich putování za záchranu Horského království pokračuje. Jejich vztah je od začátku jiskřivý, a jak se zdá jsou si předurčeni. Já tu chemii mezi nimi cítila. Moc jsem si oblíbila i další vedlejší postavy a budu ráda, když se s nimi v dalších pokračováních aspoň na chvilku potkám.

Anotace je moc hezky napsána, nic neprozrazuje a dokonale vše podstatné vystihuje. Takže bych se k ději více nevyjadřovala a nechala Vás, ať si příběh užijete stejně jako já.

Není to, to nejlepší co jsem z fantasy četla, ale moc mě to bavilo a na další díly se ohromně těším. Tím, že máme za sebou představování, a celkově všechnu omáčku, tak už to příště pojede jak po másle.
Číst víc

„Vůbec mluvili jen málo, ale trávili čas spolu, každý ponořený do svého vlastního víru, a drželi jeden druhého, pevně a bezpečně, a moc slov k tomu nepotřebovali. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano