Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Paměti - Josephine Baker, Marcel Sauvage, Ikar CZ, 2023

318 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Paměti - Josephine Baker, Marcel Sauvage, Ikar CZ, 2023
Paměti - Josephine Baker, Marcel Sauvage, Ikar CZ, 2023

Paměti

Vzpomínky legendární tanečnice

Když se neznámá mladičká Američanka Josephine Bakerová objevila roku 1926 v Champs-Élysées, zapůsobila na Paříž jako naprosté zjevení. Francouzský novinář a spisovatel Marcel... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Ikar CZ, 2023
312 stran
4-5 hodin čtení

Když se neznámá mladičká Američanka Josephine Bakerová objevila roku 1926 v Champs-Élysées, zapůsobila na Paříž jako naprosté zjevení. Francouzský novinář a spisovatel Marcel Sauvage byl u toho a na základě jeho rozhovorů... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

318 Kč

Cena v knihkupectví: 399 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Noční dům - Jo Nesbo, Kniha Zlín, 2024

Více o knize

Když se neznámá mladičká Američanka Josephine Bakerová objevila roku 1926 v Champs-Élysées, zapůsobila na Paříž jako naprosté zjevení. Francouzský novinář a spisovatel Marcel Sauvage byl u toho a na základě jeho rozhovorů, které v průběhu let s legendární tanečnicí pravidelně vedl, vznikla tato kniha autentických vzpomínek. Konečná podoba citlivé, laskavé a zároveň poetické stylizace střípků spontánního vyprávění vykresluje Bakerovou jako umělkyni i člověka s až neuvěřitelně velkým srdcem.
Číst víc
Originální název
Mémoires
Počet stran
312
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
160×188 mm
Hmotnost
456 g
ISBN
9788024950501
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1931291
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Francie
Nakladatel
Ikar CZ
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Paměti - Josephine Baker, Marcel Sauvage, Ikar CZ, 2023
Josephine Baker - Tanec jejího života - Juliana Weinberg, Metafora, 2022
675 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
25.6.2023
Herečka, zpěvačka a tanečnice. To je nejčastější označení Josephine Baker. Po přečtení jejích Pamětí pro Vás už navždy bude především inspirativní a odvážnou ženou.

Když se Josephine Bakerová objevila roku 1926 v Paříži jako tanečnice, okamžitě se stala miláčkem publika. A to nejdříve toho domácího, později byla hvězdou celé Evropy. Když přišla válka, Josephine neváhala a aktivně se zapojila do odboje. Pro svou zemi, která ji přijala, by udělala cokoliv. A nezapomeňme ani na její boj proti rasismu, se kterým se neustále potýkala při svých cestách.

Novinář Marcel Sauvage vedl s paní Bakerovou rozhovory téměř po celý její život strávený v Evropě. V této knize tak najdete spontánní vyprávění, které Vám ukáže opravdovou tvář (a hlavně srdce) této výjimečné ženy.

Nedávno jsem četla zbeletrizovaný životopis – Tanec jejího života, který mě natolik okouzlil, že od té doby nevynechám příležitost, přečíst si o Josephině něco dalšího. A toto byla skvělá volba! Lehké, svěží a vtipné čtení, ve kterém nechybí ani vážná témata. Má to spád, slova běží jako proud řeky.

Nečekejte klasický rozhovor, chybí tu otázky, je tu jen vyprávění Josephine, které má hlavu a patu, dokáže Vás zaujmout i zasáhnout. Celá kniha přibližuje paní Bakerovou takovou, jaká skutečně byla – milá, hravá, nespoutaná, obětavá, milující. Cítíte její energii, živelnost, to, jak si užívala každého okamžiku. Zároveň poznáte, jak byla skromná a ať zrovna dělala cokoliv, dávala tomu maximum.

V knize je vidět vývoj, jakým si Josephine prošla od mladého děvčátka po zralou ženu. Stala se vážnější, zodpovědnější, řeší se tu více vážných témat. Co ji život nadělil, i když to někdy bylo hodně smutné, se vším se poprala, zvedla se a šla dál s hlavou vztyčenou.

Skvělá žena s úžasnými názory, od které se můžeme učit, jak být lepší!

Olalá….
Číst víc

Nakladatelství Ikar CZ

Číst víc
Kupte společně
Paměti - Josephine Baker, Marcel Sauvage, Ikar CZ, 2023
Josephine Baker - Tanec jejího života - Juliana Weinberg, Metafora, 2022
675 Kč

„Vědomosti mohou být vždy nebezpečné. Jsou mocnější zbraní než kterýkoli meč či kouzlo.“

Kouzla rodu Thornů - Margaret Rogerson, 2022
Kouzla rodu Thornů
Margaret Rogerson