Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Technologie prací na železničním svršku - kolektiv, Informační centrum ČKAIT, 2019

499 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Technologie prací na železničním svršku - kolektiv, Informační centrum ČKAIT, 2019
Technologie prací na železničním svršku - kolektiv, Informační centrum ČKAIT, 2019

Technologie prací na železničním svršku

  • Autorský kolektiv

Unikátní publikace podává ucelený přehled aktuálních poznatků a pracovních postupů týkajících se prací na železničním svršku. Všechny potřebné informace jsou přehledně seřazeny... Číst víc

Nakladatel
Informační centrum ČKAIT, 2019
Počet stran
399

Unikátní publikace podává ucelený přehled aktuálních poznatků a pracovních postupů týkajících se prací na železničním svršku. Všechny potřebné informace jsou přehledně seřazeny do tematických kapitol, jenž jsou doplněny... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

499 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Technologie prací na železničním svršku - kolektiv, Informační centrum ČKAIT, 2019
499 Kč

Více o knize

Unikátní publikace podává ucelený přehled aktuálních poznatků a pracovních postupů týkajících se prací na železničním svršku. Všechny potřebné informace jsou přehledně seřazeny do tematických kapitol, jenž jsou doplněny bohatými odkazy na literaturu (zákony, vyhlášky, směrnice, nařízení, normy, odborná literatura z oboru atd.). Autorský kolektiv, složený z představitelů akademické obce, odborníků Správy železniční dopravní cesty a zhotovitelů, předkládá čtenáři text, jaký dosud nebyl v této šíři, odbornosti a komplexnosti v České republice zveřejněn. Celkové koordinace v průběhu vzniku publikace se ujal Ing. Vladimír Dubský.

Z původního záměru uvést pouze výčet jednotlivých technologií prací se po diskuzi s odborníky rozšířil záběr publikace na sestavení komplexního obrazu o celé problematice prací na železničním svršku. První část knihy čtenáře seznamuje se základní užívanou terminologií, přibližuje teorii namáhání železničního svršku a jeho součástí, rozebírá složení jednotlivých soustav a sestav železničního svršku a představuje základní parametry geometrické polohy koleje (GPK). Druhá část podává informace o diagnostice železničního svršku (GPK, defektoskopie, mikrogeometrie kolejnic apod.), o geodetických pracích prováděných před, v průběhu i po dokončení stavby, rozebírá projektovou přípravu pro investice, opravy a rekonstrukce a popisuje obecně přípravné a dokončovací práce. Nosnou částí je část třetí, která se věnuje jednotlivým technologiím a používané mechanizaci pro konkrétní úkony, ať už se jedná o pokládku (či výměnu) kolejového roštu, čištění kolejového lože, úpravu GPK, svařování kolejnic a zřizování bezstykové koleje, broušení a reprofilaci kolejnic, či montáž a demontáž zařízení trakčního systému a zabezpečovacích zařízení. Finální čtvrtá část uvádí přehled normativní a předpisové základny pro práce na železničním svršku české i evropské normy, technické specifikace interoperability a předpisy Správy železnic.

Záměrem při sestavování publikace bylo vytvořit odbornou příručku poskytující nejnovější (ale i již běžné) informace o oboru. Knihu ocení zejména odborníci podílející se na činnostech souvisejících s pracemi na železničním svršku, od projektantů přes technické specialisty, správce železniční infrastruktury a zhotovitelských firem až po učitele a studenty odborně zaměřených škol. Cenné informace v ní najdou i zájemci o železnici z řad laické veřejnosti.
Číst víc
Počet stran
399
Vazba
pevná vazba
Rozměr
170×240 mm
Hmotnost
900 g
ISBN
9788088265177
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
867287
Jazyk
čeština
Nakladatel
Informační centrum ČKAIT
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„A je to tahle chvíle, skutečnost, že mě nenecháváš odejít, kterou připisuju na seznam svých důvodů, proč právě ty.“

Počkej na moře - Veronika Opatřilová, 2022
Počkej na moře
Veronika Opatřilová