Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Milaräpa - W.Y. Evans-Wentz, Květoslav Minařík, Canopus, 2023

363 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Milaräpa - W.Y. Evans-Wentz, Květoslav Minařík, Canopus, 2023
Milaräpa - W.Y. Evans-Wentz, Květoslav Minařík, Canopus, 2023

Milaräpa

Velký tibetský jogín

Románový životopis nejslavnějšího tibetského světce Milaräpy, který žil v letech 1040-1123, komentovaný Květoslavem Minaříkem. W.Y.Evans-Wentz ju v anglickom preklade... Číst víc

Nakladatel
Canopus, 2023
Počet stran
432

Románový životopis nejslavnějšího tibetského světce Milaräpy, který žil v letech 1040-1123, komentovaný Květoslavem Minaříkem. W.Y.Evans-Wentz ju v anglickom preklade uverejnil prvý krát v r. 1928, Květoslav Minařík sa z Milaräpom zoznámil v polovici.. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

363 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024
Milaräpa - W.Y. Evans-Wentz, Květoslav Minařík, Canopus, 2023
363 Kč

Více o knize

Románový životopis nejslavnějšího tibetského světce Milaräpy, který žil v letech 1040-1123, komentovaný Květoslavem Minaříkem.

W.Y.Evans-Wentz ji v anglickém překladu uveřejnil poprvé v roce 1928, Květoslav Minařík se s Milaräpem seznámil v polovině padesátých let v samizdatovém překladu jednoho ze svých žáků. K. Minařík zařadil Milaräpu do edice svých základních děl Příma Stezka, protože tento podivuhodný životní příběh sceluje nauku jeho ostatních spisů.

Jde o druhé vydání Milaräpy s komentáři K. Minaříka. Anglický překlad, který redigoval Evans-Wentz, byl nově přeložen do češtiny. Byly mimo jiné doplněny: předmluva Evans-Wentze k druhému vydání Milaräpy, obrazová příloha, dále rejstřík a také slovníček pojmů K. Minaříka.

Z predhovoru:
Knihu jsem zařadil do edice Přímé Stezky proto, že doceluje nauku, již čtenářům předkládám v jiných knihách. Proto by ji mohl přijmout každý jako část této nauky, i když se nezdá, že obsahuje přijatelný naukový systém. Jen jedno je jisté: jsou lidé, kteří mohou žít touhu po vysvobození ve svém nitru daleko prudčeji, než se vůbec může jevit na povrchu; pro tyto lidi může životopis Milaräpy mnoho znamenat. Ostatně mystické úsilí nemá člověka přinutit k tomu, aby nad sebou plakal. A tento životopis může usušit slzy těch, kdo pláčí nad svými útrapami, které je potkaly proto, že přijali mravní kázeň podle směrnic jógy. Uvidí, že pojem „největší utrpení“ je opravdu jen pojem, a to jsem měl na mysli, když jsem se rozhodl přijmout tuto knihu do naší edice.
Číst víc
Počet stran
432
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×212 mm
Hmotnost
706 g
ISBN
9788087692905
Rok vydání
2023
Edice
Přímá Stezka
Naše katalogové číslo
1905019
Vydání
druhé
Jazyk
čeština
Nakladatel
Canopus
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Vůbec mluvili jen málo, ale trávili čas spolu, každý ponořený do svého vlastního víru, a drželi jeden druhého, pevně a bezpečně, a moc slov k tomu nepotřebovali. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano