Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Společné jmění manželů a exekuce - Karel Svoboda, C. H. Beck, 2021

438 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Společné jmění manželů a exekuce - Karel Svoboda, C. H. Beck, 2021
Společné jmění manželů a exekuce - Karel Svoboda, C. H. Beck, 2021

Společné jmění manželů a exekuce

Vyřešení otázek spojených s postihem SJM a nyní již výlučného majetku manžela povinného v exekuci v režimu od 1. 1. 2014 představuje velkou výzvu. Nová hmotněprávní úprava SJM... Číst víc

Nakladatel
C. H. Beck, 2021
Počet stran
232

Vyřešení otázek spojených s postihem SJM a nyní již výlučného majetku manžela povinného v exekuci v režimu od 1. 1. 2014 představuje velkou výzvu. Nová hmotněprávní úprava SJM je totiž komplikovaná sama o sobě.... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

438 Kč

Cena v knihkupectví: 450 Kč
Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Společné jmění manželů a exekuce - Karel Svoboda, C. H. Beck, 2021
438 Kč

Více o knize

Vyřešení otázek spojených s postihem SJM a nyní již výlučného majetku manžela povinného v exekuci v režimu od 1. 1. 2014 představuje velkou výzvu. Nová hmotněprávní úprava SJM je totiž komplikovaná sama o sobě. Navíc procesní předpisy na nové hmotné právo upravující SJM a meze jeho ochrany dostatečně nezareagovaly. Existuje tedy mnoho bílých míst, která bude muset vyplnit judikatura.
Monografie obsahuje čtyři základní části. V úvodních kapitolách vymezuje základní pojmy a souvztažnosti, na které je třeba dbát při řešení postihu SJM nebo nyní již výlučného majetku manžela povinného v exekuci. Zejména jde o vymezení pojmů manžel povinného, výlučný dluh povinného a o určení, podle jakých pravidel se postihne SJM nebo nyní již výlučný majetek manžela povinného, jestliže dluh povinného vznikl do 31. 12. 2013. Pak se zabývá procesní a hmotněprávní ochranou manžela povinného před postihem jeho majetku. Ve třetí části přijde řada na otázky spojené s exekučním postihem SJM, uspokojuje-li se z tohoto majetku výlučný dluh povinného. Nakonec publikace přidává náhled k hmotněprávní úpravě SJM. Nelze totiž vyloučit, že i otázky o obsahu a rozsahu SJM bude prvotně řešit exekuční senát Nejvyššího soudu v rámci řízení o návrhu manžela povinného na částečné zastavení exekuce podle § 262b OSŘ pro údajně nadlimitní postih SJM.
Číst víc
Počet stran
232
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
140×224 mm
Hmotnost
312 g
ISBN
9788074008474
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1123071
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
C. H. Beck
Pro koho
pro podnikatele
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Život je jako oceán. Cokoli špatného nebo dobrého do něj vhodíme, se nám vrátí.“