Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Žijte prostě - Julia Watkins, ANAG, 2021

199 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Žijte prostě - Julia Watkins, ANAG, 2021
Žijte prostě - Julia Watkins, ANAG, 2021

Žijte prostě

Průvodce přirozeným domovem s minimem odpadu

V tomto motivačním průvodci nabízí autorka Julia Watkins svoje zvyklosti, recepty a projekty pro to, jak žít udržitelně a skromně... Číst víc

4,0 2 hodnocení
Nakladatel
ANAG, 2021
Počet stran
280

V tomto motivačním průvodci nabízí autorka Julia Watkins svoje zvyklosti, recepty a projekty pro to, jak žít udržitelně a skromně... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

199 Kč

U dodavatele 5 ks
Posíláme do 2 – 3 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Žijte prostě - Julia Watkins, ANAG, 2021
199 Kč

Více o knize

V tomto motivačním průvodci nabízí autorka Julia Watkins svoje zvyklosti, recepty a projekty pro to, jak žít udržitelně a skromně.

Naučte se žít v prostředí bez chemikálií a s nízkým odpadem
Ke každé oblasti vaší domácnosti – od kuchyně, přes úklid, péči o zdraví, koupelnu a až po zahradu – vám Julie ukazuje, jak minimalizovat zbytečné obaly, škodlivé přísady a jednorázové věci. Praktické seznamy přehledně popisují náhrady a udržitelné vylepšení všech běžných produktů a pomocníků v domácnosti (namísto jednorázových mycích houbiček si vyberte biologicky rozložitelné nebo švédské utěrky, volte raději bambusový zubní kartáček namísto plastového).

Obsáhlý seznam projektů pro domácí i tělesné zdraví
Projekty obsahují třeba ocet ze zbytku jablečného cideru, vlněné míčky do sušičky, kryty na kuchyňské misky, látkové pytlíky, netoxické ubrousky do sušičky, univerzální citronový čistič, bylinkové tinktury a balzámy a mnoho dalších a také recepty na bezobalové základy jako doma vyrobené ořechové mléko, hummus, kečup, salátové dresinky a zeleninový vývar.

Komplexní a snadné recepty pro každodenní použití
Zatímco dřívější knihy o nulovém odpadu učí o životě na základě recyklace, tato kniha je první, která poskytuje návody krok za krokem a komplexní a snadné recepty pro každodenní použití. Je o novém přístupu, návratu ke starým způsobům a snížení naší stopy pro budoucí generace. Je určena každému, kdo se stará o zdraví planety, na které žijeme.
Číst víc
Originální název
Simply Living Well: A Guide to Creating a Natural. Low-Waste Home
Počet stran
280
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
173×228 mm
Hmotnost
734 g
ISBN
9788075543196
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
944583
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Nakladatel
ANAG
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Žijte prostě - Julia Watkins, ANAG, 2021
Domácnosť bez odpadu - Bea Johnson, Aktuell, 2019
493 Kč

Hodnocení

4,0 / 5

2 hodnocení

0
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Právě čtu
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Ověřený zákazník
4.6.2022
Verím, že si táto kniha nájde mnohých priaznivcov.
Kniha je úprimne podľa mňa pre každého. Kniha neobsahuje len zero waste alternatívy, ale dáva ti aj možnosť na postupnú zmenu tvojho života bez nejakého veľkého obmedzovania a ukáže ti možnosti, ako žiť nie len viac udržateľne k našej planéte, ale aj zdravšie. Nemusíš predsa používať chemické čističe, pri ktorých musíš mať ochranné prostriedky, keď môžeš použiť jedlú sódu a efekt bude rovnaký (napríklad).
Tejto knihe nemám, čo výrazne vytknúť.
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
6.6.2021
Průvodce přirozeným domovem s minimem odpadu. Pokud se zajímáte o ekologii a o to, jak se snažit vyprodukovat co nejméně odpadu, je tato kniha přesně pro Vás.

Autorka nás zde seznámí s tím, proč se rozhodla takto žít a praktikovat spoustu nových věcí. Ukáže, co vyhovovalo jí, nebo co si, jak upravila, aby to bylo pro ni nejlepší. Objevíme zde celou škálu věcí, kde se dá odpad zminimalizovat nebo nevytvářet vůbec.

Projdeme si celou domácnost, od nakupování, přes skladování potravin, vybavení kuchyně. Autorka nám poradí, jak zužitkovat i zbytky. Ukáže nám na ně několik chutných receptů. Navíc zde jsou recepty i na veganské dobroty, které si tak nemusíte kupovat v dalších obalech, jako například rostlinné mléko.

Podle návodu si můžete připravit čistě přírodní úklidové prostředky, prášek na praní i třeba tablety do myčky. Nechybí zde ani výroba vlastní kosmetiky a pár tipů pro zdravotní neduhy.

Kniha je navíc krásně graficky zpracovaná. Jednoduše, přehledně a jsou v ní nádherné fotografie.

Pokud se rozhodnete pro tento životní styl, rozhodně ze sebe budete mít dobrý pocit a čím více nás bude, tím lépe. Chceme přeci naši Zemi zanechat krásnou i pro naše děti a vnoučata.

Rozhodně se do knihy ještě několikrát podívám, pro inspiraci, pro radu, pro recept.
Číst víc

Kupte společně
Žijte prostě - Julia Watkins, ANAG, 2021
Domácnosť bez odpadu - Bea Johnson, Aktuell, 2019
493 Kč

„Staň se tím, kým jsi.“

Když Nietzsche plakal - Irvin D. Yalom, 2014
Když Nietzsche plakal
Irvin D. Yalom