Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Poklad Zlaté lebky - Chris Priestley, Argo, 2021

226 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Poklad Zlaté lebky - Chris Priestley, Argo, 2021
Poklad Zlaté lebky - Chris Priestley, Argo, 2021

Poklad Zlaté lebky

Moldánkovské věže 2.

Zdánlivě nudné Moldánkovské věže se opět stávají dějištěm záhad, napínavých pátrání a nemilosrdných slovních soubojů. Zdejší škola pro ne právě bystré syny ne právě bohatých... Číst víc

5,0 1 hodnocení
2. díl série
Moldánkovské věže
Věk
10+
Nakladatel
Argo, 2021
248 stran
3-4 hodiny čtení

Zdánlivě nudné Moldánkovské věže se opět stávají dějištěm záhad, napínavých pátrání a nemilosrdných slovních soubojů. Zdejší škola pro ne právě bystré syny ne právě bohatých rodičů je na mizině a hrozí jí zánik. .. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

226 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

Zdánlivě nudné Moldánkovské věže se opět stávají dějištěm záhad, napínavých pátrání a nemilosrdných slovních soubojů. Zdejší škola pro ne právě bystré syny ne právě bohatých rodičů je na mizině a hrozí jí zánik. Nemohl by ale situaci zachránit poklad piráta Zelenovouse, který kdysi sloužil v rodinném sídle Moldánků, později přeměněném na školu? Kde je ale poklad zakopán? Podaří se ho Rosolovi a Piškotovi najít? A proč je neustále sleduje jejich spolužák Pustoryl? Co má za lubem? Kam se poděly peníze z prodeje Školního diamantu ukryté v časohybném křesle? Když navíc záhadně zmizí celý učitelský sbor a ve škole se objeví horda pirátů převlečených za učitele, musejí Rosol a Piškot urychleně jednat…

Chris Priestley, autor populárních „Příšerných příběhů strýce Montaguea“ nebo „Příšerných příběhů z Černé lodi“, si v cyklu „Modlánkovské věže“ pohrává s motivy dobrodružné četby, uvolněně a s parodickou nadsázkou, která mu umožňuje vytvářet absurdní, komické zápletky a zvraty.
První díl řady, „Kletba vlkodlačího chlapce“, byl oceněn Zlatou stuhou za překlad.
Číst víc
Originální název
Maudlin Towers: Treasure of the Golden Skull
Počet stran
248
Vazba
pevná vazba
Rozměr
130×210 mm
Hmotnost
360 g
ISBN
9788025735992
Rok vydání
2021
Věkové doporučení
10+
Naše katalogové číslo
1150199
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené království
2. díl série
Moldánkovské věže
Nakladatel
Argo
Pro koho
pro děti a mládež
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Poklad Zlaté lebky - Chris Priestley, Argo, 2021
Kletba vlkodlačího chlapce - Chris Priestley, Argo, 2020
414 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

30

Prečítam všetko čo si ku mne nájde cestu. :-) Okrem kníh sa vo voľnom čase sa venujem bylinkám a prírodnej terapii.

Silvia Jágriková
Ověřený zákazník
24.4.2022
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Autor Chris Priestley si ma získal svojimi strašidelnými príbehmi pre deti. Jeho séria Príšerné príbehy má u mňa v knižnici čestné miestočko a rada sa k nej vraciam, preto som neváhala začítať sa aj do autorovej série Moldánkovské veže.
Pokiaľ nebudete očakávať ďalšiu sériu strašidelných príbehov a dáte šancu aj inému druhu jeho tvorby, nemyslím si, že by ste mohli byť sklamaní. V prvom rade, pri hodnotení k nim treba pristupovať ako k detským knihám, mne sa páčili a boli skvelými oddychovkami.
Dostane sa Vám poriadnej dávky dobrodružstva, neobjasnených záhad, pátrania a neoblomnej sily priateľstva. Presne to všetko, čo má skvelý príbeh pre deti a mládež mať. Autor sám seba nezaprie a na stránkach narazíte aj na jemu vlastný creepy humor, ako zvyčajne sa nevyhne ani téme smrti, ak nepôsobí úplne absurdne, tak k nej dôjde za zdanlivo nezvyčajných a zatiaľ neobjasnených okolností. Tu by som rada napísala, že predsa len môže byť pre deti strašidelná, ale tak akurát.
Príbeh skvelo podnecuje predstavivosť a fantáziu, pobaví a ukrýva aj mravné ponaučenie. Zápletky sú pre deti dostačujúce. Žiadna záhada nezostane neobjasnená a na konci nám všetky dieliky príbehu do seba pozapadajú. Knižku dopĺňajú originálne ilustrácie samotného autora.
V druhej časti sa opäť stretávame s postavami, ktoré sme spoznali v Kliatbe vlkodlačieho chlapca. Moldánkovskej škole hrozí, kvôli nedostatku financií zánik a chlapci z obavy, že by ich mohli rozdeliť, sa pustia do hľadania legendárneho pirátskeho pokladu o ktorom kolujú povesti, že by mal byť zakopaný práve v okolí školy. Onedlho sa však objavia krvilační piráti túžiaci po tom istom poklade a učitelia zmiznú nevedno kam. Piráti si začnú krátiť hľadanie pokladu v okolí školy netradičným učením detí.
Táto druhá časť sa dá čítať aj bez prečítania prvej, ale lepšie je podľa mňa začať sériu od začiatku.
Číst víc

Nakladatelství Argo

Číst víc
Kupte společně
Poklad Zlaté lebky - Chris Priestley, Argo, 2021
Kletba vlkodlačího chlapce - Chris Priestley, Argo, 2020
414 Kč

„Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“