Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
New Age Post - Karel Nedbálek, Anna Záhořáková, Monument, 2021

189 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
New Age Post - Karel Nedbálek, Anna Záhořáková, Monument, 2021
New Age Post - Karel Nedbálek, Anna Záhořáková, Monument, 2021

New Age Post

Až do konce dvacátého století ovládala svět myšlenka vytvoření celosvětové vlády. Vládcové velkých říší chtěli být vždy ještě větší a vládnout nad celou Zemí. Zkoušely se různé... Číst víc

1. díl série
New Age Post
Nakladatel
Monument, 2021
Počet stran
111

Až do konce dvacátého století ovládala svět myšlenka vytvoření celosvětové vlády. Vládcové velkých říší chtěli být vždy ještě větší a vládnout nad celou Zemí. Zkoušely se různé modely diktatury až po současnou... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

189 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Všude samí lháři - Shari Lapena, Kalibr, 2024
New Age Post - Karel Nedbálek, Anna Záhořáková, Monument, 2021
189 Kč

Více o knize

Až do konce dvacátého století ovládala svět myšlenka vytvoření celosvětové vlády. Vládcové velkých říší chtěli být vždy ještě větší a vládnout nad celou Zemí. Zkoušely se různé modely diktatury až po současnou – nadvládu bankéřů, kteří vládnou nad světem nepřímo, zezadu, ovlivňováním vlád a všech bank prostřednictvím nadnárodních organizací.
Autoři se zamýšlí nad problémem vysoké produktivity práce vlivem automatizace a robotizace a robotů s umělou inteligencí a nad problémem tvorby hodnoty zboží a tvorby ceny. Dojde k postupnému odbourávání daňových zátěží a tvorbě nových právních systémů, které nebudou zasahovat jen do sféry lidí. Se změnou společenského systému úzce souvisejí Smidakovy principy, jakými jsou: „moc a odpovědnost“, „akce a reakce“, „metus“ a „ignotum“. Společenským vývojem ovlivněným robotizací se již zabývají i přední ekonomové.
Umělá inteligence promění do roku 2030 celou globální ekonomiku. A to je hlavní otázka dnešní doby. Když bude umělá inteligence odvádět práci místo lidí, bude schopna generovat větší zisky, co budou dělat lidé? V závěru autoři definují, jaké úkoly nás čekají, a cíleně se snaží vyprovokovat diskuzi.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Výzvy byly těžké jen tehdy, když jste předem čekali, že neuspějete.“

S láskou, Lukov - Mariana Zapata, 2021
S láskou, Lukov
Mariana Zapata