Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Řekové - Poklady starobylých civilizací - Stefano Maggi, Knižní klub, 2007

699 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Řekové - Poklady starobylých civilizací - Stefano Maggi, Knižní klub, 2007
Řekové - Poklady starobylých civilizací - Stefano Maggi, Knižní klub, 2007

Řekové - Poklady starobylých civilizací

Starověké Řecko je odedávna pokládáno za kolébku západní civilizace, a nelze popřít, že politika, společnost, věda, filozofie a umění, které se v určité době rozvíjely v tomto... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Série
Poklady starobylých civilizací
Nakladatel
Knižní klub, 2007
Počet stran
207

Starověké Řecko je odedávna pokládáno za kolébku západní civilizace, a nelze popřít, že politika, společnost, věda, filozofie a umění, které se v určité době rozvíjely v tomto prostoru, mají nesmírný význam pro pochopení kultury současného světa... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Starověké Řecko je odedávna pokládáno za kolébku západní civilizace, a nelze popřít, že politika, společnost, věda, filozofie a umění, které se v určité době rozvíjely v tomto prostoru, mají nesmírný význam pro pochopení kultury současného světa. Přesto se však Řecko z obecného povědomí vytrácí a zůstává jen několik frází a povšechných poznatků.
Tato kniha byla napsána, aby opět probudila zájem o kulturu starověkého Řecka, vyprovokovala zvědavost a touhu dozvědět se více a přispěla k pochopení vzniku, vývoje a odkazu řecké kultury, vytvořené mimořádným politickým, sociálním, urbanistickým a uměleckým cítěním.

Publikace stručně nastiňuje dějiny řeckého poloostrova od neolitické doby přes archaické období, kdy se začaly konsolidovat městské státy a rozšířilo se používání písma, dále období klasické, ukončené výboji Alexandra Velikého, až po helénismus, kdy se řecké státy dostaly pod vliv Říma a ztratily svou politickou identitu. V centru úvah je specifická struktura a organizace řecké polis a její vliv na historické, ekonomické, sociální a kulturní dění v prostoru ovládaném řeckými městskými státy.

Především řecké výtvarné umění, architektura a sochařství jsou zde podrobeny zkoumání, představeny v celé šíři svého vývoje a ilustrovány řadou vysoce kvalitních fotografií. Zvídavému čtenáři tak publikace nabízí přehledný a informativní souhrn poznatků o starověkém Řecku, které vycházejí z nejnovějších historických a archeologických výzkumů.

Stefano Maggi vyučuje klasickou archeologii na univerzitě v Pavii. Specializuje se na dějiny měst a architekturu starověku a na tato témata hojně publikuje v Itálii i v zahraničí. Zabývá se rovněž řeckým a římským sochařstvím, zejména portrétním uměním z doby císařství. Je vedoucím vzdělávacího a výzkumného střediska klasické archeologie a starověkých technologií na univerzitě v Pavii.
Číst víc
Počet stran
207
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
290×320 mm
Hmotnost
1470 g
ISBN
8024217970
Rok vydání
2007
Edice
Universum
Naše katalogové číslo
36605
Jazyk
čeština
Série
Poklady starobylých civilizací
Nakladatel
Knižní klub
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Knižní klub

Číst víc

„Naše manželství není dokonalé. Žádné manželství není dokonalé. Byly časy, kdy to má žena vzdala. A ještě víckrát se stalo, že jsem to vzdal já. Celé tajemství je v tom, že jsme to nikdy nevzdali současně.“

To nejlepší v nás - Colleen Hoover, 2019
To nejlepší v nás
Colleen Hoover