Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Skvělá samota - Tim Voors, Práh, 2021

365 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Skvělá samota

Putování Pacifickou hřebenovkou

Připravte se na okouzlující nádheru Pacifické hřebenovky. Toto putování americkým západem vedoucí z Mohavské pouště přes k nebi se tyčící vrcholky pohoří Sierra Nevada až do... Číst víc

4,8 6 hodnocení
Nakladatel
Práh, 2021
Počet stran
240

Připravte se na okouzlující nádheru Pacifické hřebenovky. Toto putování americkým západem vedoucí z Mohavské pouště přes k nebi se tyčící vrcholky pohoří Sierra Nevada až do Kanady není pro slabé povahy... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

365 Kč

Skladem > 5 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024
Skvělá samota - Tim Voors, Práh, 2021
365 Kč

Více o knize

„Tahle drsná otevřená krajina byla divočinou, o které jsem snil. Země svobody, kde neplatí žádná pravidla a kde celé dny nikoho nepotkáte.“

Připravte se na okouzlující nádheru Pacifické hřebenovky. Toto putování americkým západem vedoucí z Mohavské pouště přes k nebi se tyčící vrcholky pohoří Sierra Nevada až do Kanady není pro slabé povahy. Ovšem ti, co vytrvají, budou odměněni křišťálově čistými horskými jezery, nocemi pod hvězdami a spontánními přátelstvími vznikajícími u ohně.

Tim Voors – vášnivý hiker na dlouhé vzdálenosti, který sám po dobu šesti měsíců putoval Pacifickou hřebenovkou – vám podrobně vylíčí vše, co potřebujete vědět. Od hikerské etikety přes plány na doplnění zásob až po to, jak projít územím medvědů. Skvělá samota je bohatě ilustrovanou knihou s dechberoucími fotografiemi, díky které vám před očima ožije každý krok z této 4 265 kilometrů dlouhé trasy.

Putování Pacifickou hřebenovkou je stejnou měrou o fyzické i psychické výdrži, jakož i o tom, jak překonat samotu a strach. Skvělá samota vám vylíčí, jak dokáže síla divočiny povzbudit lidskou duši. Voorsův nakažlivý entuziasmus vás vybízí, abyste i vy popadli krosnu a vydali se za dobrodružstvím vedoucím ke znovuobjevení sama sebe. Svět čeká.
Číst víc
Počet stran
240
Vazba
pevná vazba
Rozměr
170×240 mm
Hmotnost
768 g
ISBN
9788072528745
Rok vydání
2021
Edice
Inspirativní dobrodružství s Timem Voorsem
Naše katalogové číslo
879669
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Práh
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

6 hodnocení

5
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

21.7.2022
Putovanie Pacifickou hrebeňovkou tu Tim Voors popísal so všetkými krásami aj nepríjemnosťami tak, že aj najväčší pecivál bude mať chuť obuť si turistické topánky a vydať sa na akúkoľvek dlhšiu pešiu trasu sám.

Za mňa kniha obsahuje všetko, čo očakávam, keď si čítam o PCT - príbehy a prežívania z jednotlivých úsekov, opisy prírody a náhodných stretnutí, faktické poznámky, dobre mienené rady, mapy a praktické informácie o tom, koľko peňazí si treba vyčleniť a aké vybavenie je potrebné.

Skvelá samota tu kontrastuje s významom spoločnosti a kvalitných vzťahov, autor tiež opisuje, čo si z cesty odniesol a ako to aplikoval vo svojom ďalšom živote.

Výborné písanie dopĺňajú krásne fotografie a autorove kresby. Celé je to pekné a čítanie si užijete. A ktohovie, možno po prečítaní tiež niekam vyrazíte.
Číst víc
Tom
Neověřený nákup
7.4.2022
Jedna z najlepších kníh o PCT akú som držal v rukách. Veľmi pekne spracovaná, od použitého papiera až po pútavý dej ktorý Vás donúti knihu prečítať tak rýchlo že je Vám až ľúto, že ste na konci. Silne motivačná. 5/5 Číst víc
9.9.2021
Hneď by som išla. Ale ešte pár rokov musím počkať. A tak nevynechám žiadnu príležitosť si o Pacific Crest Trail prečítať. Skvělá samota je putovanie Holanďana Tima Voorsa. A už ste nejakú tu knižku o PCT prečítali, vlastne sa až tak veľmi nelíši. Budete už poznať všetky tie slová spojené s trailom (zero days, trail angels, trail name, tramily…), budete opäť čítať o prechode Mohavskou púšťou, pohorím Sierra Nevada a nakoniec Kaskádovým pohorím.

Bude to opäť o odvahe, strachu, hlade, prekonaní sa, nebezpečenstvách, samote, hikeroch, prírode, nádhere, vyčerpaní, únave, teple, chlade, daždi, mrazoch, horúčavach, zničených topánkach, tyčinkách, McDonald's a polievkach s rezanzami. Bude to pár mesiacov s batohom na chrbte, naprieč USA, od hranice s Mexikom po hranicu s Kanadou.

Ale bude to iné, lebo každý si ide to svoje, každý si nesie svoj príbeh, svoje očakávania, svoju minulosť. Tim Voors to napísal dobre, pridal krásne fotky cez obe strany aj svoju výbavu, názory a skúsenosti. Vďaka mu za to, že ma na chvíľu preniesol na americké západné pobrežie.
Číst víc

„Jestli někdy potkáte někoho, koho budete doopravdy milovat, nikdy ho nenechte odejít.“

Já a Ty, navždy - Jo Watson, 2021
Já a Ty, navždy
Jo Watson