Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Východočeské hory – Od Jizery po Tichou Orlici - Vlastimil Pilous, Jiří Grund, Miloš Uhlíř - Baset, 2006

347 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Východočeské hory – Od Jizery po Tichou Orlici - Vlastimil Pilous, Jiří Grund, Miloš Uhlíř - Baset, 2006
Východočeské hory – Od Jizery po Tichou Orlici - Vlastimil Pilous, Jiří Grund, Miloš Uhlíř - Baset, 2006

Východočeské hory – Od Jizery po Tichou Orlici

Autoři knihy Východočeské hory zvolili netradiční formu, jíž seznamují čtenáře s jednou z horopisně a krajinářsky nejrozmanitějších oblastí Čech. O vybraných horách, těch... Číst víc

Nakladatel
Miloš Uhlíř - Baset, 2006
Počet stran
220

Autoři knihy Východočeské hory zvolili netradiční formu, jíž seznamují čtenáře s jednou z horopisně a krajinářsky nejrozmanitějších oblastí Čech. O vybraných horách, těch nejvyšších, nejvýznamnějších a nejnavštěvovanějších... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

347 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 495 Kč
U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 2 – 3 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Východočeské hory – Od Jizery po Tichou Orlici - Vlastimil Pilous, Jiří Grund, Miloš Uhlíř - Baset, 2006
347 Kč

Více o knize

Autoři knihy Východočeské hory zvolili netradiční formu, jíž seznamují čtenáře s jednou z horopisně a krajinářsky nejrozmanitějších oblastí Čech. O vybraných horách, těch nejvyšších, nejvýznamnějších a nejnavštěvovanějších na straně jedné, ale i těch širší veřejnosti téměř neznámých či dokonce zcela nepřístupných na straně druhé, referují encyklopedickým způsobem, takže se o nich můžeme dozvědět téměř všechno. Tím se publikace významně liší od knih turistického zaměření, které se vesměs omezují pouze na úzký okruh vybraných informací, často donekonečna přebíraných a opisovaných a navíc někdy podávaných zkresleně nebo dokonce zcela mylně. Stejně tak se však liší od literatury oborové nebo přímo odborné, která problematiku zpracovává vesměs jednostranně, z hlediska určité disciplíny a navíc často na úrovni obtížně přístupné širší veřejnosti. Předkládaná publikace si vytkla za cíl naopak „multidisciplinárnost“ - seznamuje s poznatky, fakty a pozoruhodnostmi z pohledu všech oborů, a to formou přístupnou i čtenářům bez hlubších znalostí v jednotlivých vědách. Vedle zvýraznění nejrůznějších specifik, zvláštností a výjimečností, charakteristických pro jednotlivé hory a kopce, které přísně odborné publikace většinou opomíjejí jako příliš populární nebo spekulativní, autoři vysvětlují nebo i boří mýty, pověry a omyly, které jsou s nimi tvrdošíjně spojovány v „záhadologické“, ale i jiné nekritické literatuře. Předností knihy je i fakt, že se neomezuje stroze jen na samotné vybrané vrcholy, ale chápe je jako součást okolní krajiny, a to jak z hlediska fyzickogeografického, tak společenskovědního, zvláště historického. Čtenář se tak dovídá i četné informace, které mají „nadlokální“ charakter a umožňují lepší pochopení regionu jako celku.

Netradičně přistoupili autoři i k obrazové části. Knihy tohoto zaměření inklinují obvykle k popisným fotografiím, kterým se nemohla – zvláště u detailů – zcela vyhnout ani tato publikace. U celkových pohledů však upřednostnili náladové snímky v proměnách roku i dne, které podstatně lépe vystihují „genia loci“ celé vymezené oblasti a zvláště samotných vybraných hor.

Kniha je doplněna bezmála 200 barevnými fotografiemi.
Číst víc
Počet stran
220
Vazba
pevná vazba
Rozměr
219×305 mm
Hmotnost
1208 g
ISBN
8073400774
Rok vydání
2006
Naše katalogové číslo
676413
Jazyk
čeština
Nakladatel
Miloš Uhlíř - Baset
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Staň se tím, kým jsi.“

Když Nietzsche plakal - Irvin D. Yalom, 2014
Když Nietzsche plakal
Irvin D. Yalom