Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku - Magdalena Beranová, Academia, 2015

495 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku - Magdalena Beranová, Academia, 2015
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku - Magdalena Beranová, Academia, 2015

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby... Číst víc

5,0 3 hodnocení
Nakladatel
Academia, 2015
Počet stran
556

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání (2)
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku - Magdalena Beranová, Academia, 2011
Pevná vazba
Čeština, 2011
Vyprodané

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku - Magdalena Beranová, Academia, 2007
Pevná vazba s přebalem
Čeština, 2007
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Holly (český jazyk) - Stephen King, BETA - Dobrovský, 2024

Více o knize

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání.
Číst víc
Počet stran
556
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
724 g
ISBN
9788020024985
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
214957
Jazyk
čeština
Nakladatel
Academia
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Júlia Spustová
Neověřený nákup
6.4.2014
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Kniha, ktorá by nemala chýbať v knižnici ani jednému dejepisárovi alebo každému, kto sa zaujíma o život v dávnych dobách. Samozrejme, že je dobré vedieť kto kedy vládol, kto ako a kedy ovplyvnil dejiny, ale podľa mňa, je oveľa dôležitejšie poznať ako ľudia žili, čo jedli, ako si pripravovali potravu, lebo jedlo sa vždy a vždy pri príprave jedla hladoši vedeli využiť svoju fantáziu, možnosti a nové spôsoby prípravy potravy. Kniha je napísaná veľmi zaujímavo, že čitateľ ju číta ako zaujímavý príbeh a určite každý sa viackrát vráti k niektorým kapitolám a obdobiam. Odporúčam každému kto má rád dobré jedlo, kto má rád históriu a kto rád experimentuje v oblasti stravovania. Číst víc

Nakladatelství Academia

Číst víc

„Mysl je místo samo o sobě, které samo sobě může udělat nebe z pekla a peklo z nebe.“

Ztracený ráj - John Milton, 2015
Ztracený ráj
John Milton