Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Mass Effect Andromeda - Iniciace - Mac Walters, N. K. Jemisin, FANTOM Print, 2020

269 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Mass Effect Andromeda - Iniciace - Mac Walters, N. K. Jemisin, FANTOM Print, 2020
Mass Effect Andromeda - Iniciace - Mac Walters, N. K. Jemisin, FANTOM Print, 2020

Mass Effect Andromeda - Iniciace

Poručík Cora Harperová se připojila k Alianci, aby mohla rozvíjet svůj působivý biotický talent. Přidělili ji k jednotce asarijského komanda jménem Taleininy dcery, kde... Číst víc

5,0 1 hodnocení
2. díl série
Mass Effect: Andromeda
Nakladatel
FANTOM Print, 2020
288 stran
4 hodiny čtení

Poručík Cora Harperová se připojila k Alianci, aby mohla rozvíjet svůj působivý biotický talent. Přidělili ji k jednotce asarijského komanda jménem Taleininy dcery, kde pracovala na zdokonalení svých schopností, aby se mohla stát... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

269 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 299 Kč
U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 3 – 4 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024
Mass Effect Andromeda - Iniciace - Mac Walters, N. K. Jemisin, FANTOM Print, 2020
269 Kč

Více o knize

Poručík Cora Harperová se připojila k Alianci, aby mohla rozvíjet svůj působivý biotický talent. Přidělili ji k jednotce asarijského komanda jménem Taleininy dcery, kde pracovala na zdokonalení svých schopností, aby se mohla stát zkušenou a smrtící lovkyní.

Po návratu na Zemi Cora zjišťuje, že se mezi ostatními lidmi cítí jako cizinka. Připojuje se proto k Andromeda Initiative jako pobočnice Aleca Rydera. Účelem mise je vyslat sto tisíc kolonistů na jednosměrnou, šest set let trvající cestu do neznáma. Když ale dojde ke krádeži zásadní – a nebezpečné – technologie, je Cora vyslána, aby ji získala zpět. A to dříve, než ji někdo zneužije proti Andromeda Initiative a překazí tak misi dřív, než vůbec započne.
Číst víc
Počet stran
288
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
145×205 mm
Hmotnost
360 g
ISBN
9788075940551
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
729517
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
2. díl série
Mass Effect: Andromeda
Nakladatel
FANTOM Print
Pro koho
new adult
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Mass Effect Andromeda - Iniciace - Mac Walters, N. K. Jemisin, FANTOM Print, 2020
Mass Effect - Odhalení - John Dombrow, Jeremy Barlow, Gabriel Guzmán, Crew, 2018
492 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

17

Čitateľ prevažne Post-apokalyptických románov :) ale som otvorený akémukoľvek žánru. Vyštudoval som SPU v Nitre a momentálne pracujem :)

Štefan Filaga
Ověřený zákazník
30.10.2020
Názor čitateľa
Do rúk sa mi dostala opäť kniha z univerza Mass Effectu a to konkrétne Andromeda – Iniciace ktorú tento krát pre zmenu napísali opäť noví spisovatelia a to konkrétne – M. Walters a N.K. Jemisin čo tomu dodalo úplne nový a iný rozmer.
Celou knihou nás sprevádza hlavná hrdinka Cora Harperová, pozemšťanka - biotička, ktorá sa po niekoľkých rokoch vracia z tvrdého výcviku u Asarijských kománd. Osud ju zavedie k Alecovi Ryderovi, vojnovému veteránovi a vedcovi, ktorý sa po vskutku bohatej kariére u Aliancie pridal pre zmenu k organizácií Andromeda Initiative a svoj život zasvätil budovaniu niečoho veľkého – niečoho, čo prekračuje hranice mliečnej dráhy. Cora má pre neho absolvovať celkom jednoduchú misiu, ktorá sa však poriadne zvrtne a autor nás ňou sprevádza počas celej knihy. Cora musí čeliť nie len nebezpečným mutantom či umelej inteligencie, ale aj zradou od ľudí, od ktorých by to nečakala. Kniha nás prevedie niekoľkými zaujímavými lokáciami – či už planétami a stanicami – a zároveň nám ponúkne dávku adrenalínu počas napínavých a nervy drásajúcich akčných momentov pri ktorých ide o život každému – úplne každému.
Musím uznať, že táto kniha sa mi z pohľadu Mass effect série (či starej, či novej) čítala najlepšie – či už to bolo samotným písaním, prekladom (ktorý však niekedy dosť chyboval) alebo aj úpravou textu. Ani na moment som v knihe nepocítil nutkanie odložiť knihu a prejsť na inú, pretože ma veľmi zaujala. Aj keď dej ako taký – ako v každej knihe od Mass effectu – je zameraný skôr na menšiu akciu (žiadna mega súboj rás alebo frakcií ako tomu bolo v hre – čo by ma však veľmi potešilo) a človek po dohraní hier a následnom čítaní kníh si môže povedať, že hra je oveľa silnejšia ako kniha. Aspoň čo sa týka príbehu, emócií a samotných postáv ktoré boli v hre zaujímavejšie a prepracovanejšie ako vo všetkých knihách dokopy. Pre mňa prídu knihy z prostredia Mass Effectu podobné, ako boli v hre jednotlivé - loajálne misie Shepardových spolubojovníkov – a boli príjemným, niekoľko hodinovým spestrením hry, ktoré nám podrobnejšie ukázali ich komplikovaný život a vzťah.
Aby som to zhrnul – knihu považujem za také spoznávanie Cory Harperovej a jej loajalitu k projektu Andromeda Initiative. Musím však ešte raz podotknúť, že mi chýba nejaká tá trilógia (podobne akou bola hra) ktorá by nám dokázala vytvoriť prepracovaný a otvorený svet kde by sa dostali do konfliktu rôzne rasy (v prípade Andromed úplne nové) a bola by ohrozená existencia života v tejto galaxie.
Hodnotím však knihu plnými 5 hviezdičkami, pretože bola výborná a odporúčam každému fanúšikovi tohto univerza.
PS – SAM-e budeš mi chýbať.
Číst víc

Kupte společně
Mass Effect Andromeda - Iniciace - Mac Walters, N. K. Jemisin, FANTOM Print, 2020
Mass Effect - Odhalení - John Dombrow, Jeremy Barlow, Gabriel Guzmán, Crew, 2018
492 Kč

„Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.“

Nikdykde - Neil Gaiman, 2017
Nikdykde
Neil Gaiman