Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Ztracené dívky z Willowbrooku
E-kniha

Sage Wintersová vždycky věděla, že její sestra je trochu jiná, i když jsou jednovaječná dvojčata. Jako by citlivá Rosemary potřebovala větší ochranu před světem. Šest let po... Číst víc

4,3 3 hodnocení
Nakladatel
Ikar CZ, 2023
376 stran
5-6 hodin čtení

Sage Wintersová vždycky věděla, že její sestra je trochu jiná, i když jsou jednovaječná dvojčata. Jako by citlivá Rosemary potřebovala větší ochranu před světem. Šest let po sestřině smrti ji šestnáctiletá Sage stále postrádá... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

399 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Sage Wintersová vždycky věděla, že její sestra je trochu jiná, i když jsou jednovaječná dvojčata. Jako by citlivá Rosemary potřebovala větší ochranu před světem. Šest let po sestřině smrti ji šestnáctiletá Sage stále postrádá. Jejich matka zahynula při autonehodě a Sagin nevlastní otec Alan nesnáší tíhu odpovědnosti, o kterou nikdy nestál. Sage zjistí, že Alan skrývá šokující tajemství: Rosemary nezemřela. Byla umístěna do státní školy Willowbrook, odkud však nedávno zmizela…
Číst víc
Originální název
The Lost Girls of Willowbrook
Počet stran
376
Rok vydání
2023
Edice
Světový bestseller CZ
Naše katalogové číslo
2117153
Styl
historický
Jazyk
čeština
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Ikar CZ
Pro koho
pro dospělé, pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,3 / 5

3 hodnocení

1
2
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

17

Čítam rada a tak často, ako mi to moje povinnosti a deti dovolia...

Jana Milkovičová
Ověřený zákazník
28.12.2023
Ztracené dívky z Willowbrooku
A.M.Wiseman je záruka kvalitného čítania a zaujímavých príbehov na pozadí skutočných udalostí a inak to nie je ani v prípade knihy Ztracené dívky z Willowbrooku.

Autorka rozpráva príbeh mladého dievčaťa, ktoré šlo hľadať nezvestnú sestru-dvojča do "školy" Willowbrook, kde mala byť posledných pár rokov. "Škola" je priam honosný názov pre psychiatrický ústav fungujúci v 70-tych rokoch 20.storočia, ktorý sa pred vami otvorí a verte mi, myšlienka na to, že v skutočnosti to tam takto fungovalo, vám nedá spať... Trápenie, bolesť, bezmocnosť, neuveriteľné zaobchádzanie personálu s "rezidentmi"...niečo šialené a neskutočné.

Pri čítaní knihy som si na internete samotný ústav vyhľadala a tak som si doplnila tento príbeh o fotky a rozhovory...

Okrem tohto dopĺňala príbeh aj detektívna časť, ktorá mňa až tak nebavila, ale mala tam svoje opodstatnenie a všetko to poprepájala.

Knihy odporúčam, aj keď dávam len 4 hviezdičky.
Možno som mal len priveľké očakávania po predchádzajúcich knihách autorky, táto mi šla pomalšie a s prvou tretinou som sa trochu trápila... možno to bolo aj samotnou desivou témou, ktorú skutočne musím "spracovať".
Číst víc
18

Večná optimistka veriaca v dobro, lásku a známe : všetko dobre dopadne:) Zasnená knihomoľka so životným heslom carpe diem a s nádejou, že svoj život prežije naplno, plnohodnotne a po boku svojej najväčšej lásky - manžela, ktorý je jej najlepším priateľom, úprimným zrkadlom a o ktorom vždy vyhlási: počítam najlepšie veci vo svojom živote, teba zarátam hneď niekoľkokrát:)

Zuzana Danková
Ověřený nákup
12.11.2023
Neuveriteľný príbeh inšpirovaný skutočnosťou
Nový kúsok z pera autorky notoricky známej knihy Čo Clara zanechala, zas siahla po téme psychiatrických ústavov, neuveriteľných praktikách a neľudských podmienkach, v akých nezriedka žili a umierali "rezidenti" ... príbeh inšpirovaný skutočnosťou, keď v ústavoch vládli vlastné zákony a aj tu človeka oblieval studeny pot, napínavá zápletka a nesmierne ťažké čítanie ... ešte dlho budem v nose cítit neznesiteľný zápach a v ušiach počuť mučivý krik ... prečo? Prečo ja? To sa musel pýtať každý, kto sa v tomto pekle ocitol ... a len túžil po konci, nech bol akýkoľvek. Odporúčam aj autorkine knihy Pro tvoje dobro a Sběratelka sirotků ... Číst víc

Nakladatelství Ikar CZ

Číst víc

„Žádná cesta není slepá, když máš otevřené oči.“

Dobře mi tak - Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie), 2017
Dobře mi tak
Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie)