Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Jedno sto skořápek - Pavel Skořepa, Danica Pružincová (Ilustrátor), Canc, 2022

190 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Jedno sto skořápek - Pavel Skořepa, Danica Pružincová (Ilustrátor), Canc, 2022
Jedno sto skořápek - Pavel Skořepa, Danica Pružincová (Ilustrátor), Canc, 2022

Jedno sto skořápek

Mít v lednici kousek z každého hosta včerejší hostiny... Nebo přemýšlet, jaký převlek na halloweenské koledování zvolit, když jste vlastně zombie... Nebo se dohadovat s šéfem,... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Canc, 2022
178 stran
2-3 hodiny čtení

Mít v lednici kousek z každého hosta včerejší hostiny... Nebo přemýšlet, jaký převlek na halloweenské koledování zvolit, když jste vlastně zombie... Nebo se dohadovat s šéfem, zda si vzít dovolenou, a následně zjistit, že ... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

190 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 3 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Jedno sto skořápek - Pavel Skořepa, Danica Pružincová (Ilustrátor), Canc, 2022
190 Kč

Více o knize

Mít v lednici kousek z každého hosta včerejší hostiny... Nebo přemýšlet, jaký převlek na halloweenské koledování zvolit, když jste vlastně zombie... Nebo se dohadovat s šéfem, zda si vzít dovolenou, a následně zjistit, že jste vlastně vy ten šéf... Normálka! V drabblích, neboli povídkách o max. sto slovech, se může stát naprosto cokoliv. Maličká knížka z pera Pavla Skořepy je doprovázena úžasnými ilustracemi Danici Pružincové a přinese vám mnoho zábavy, napětí, překvapení a možná i znechucení.
Číst víc
Počet stran
178
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
90×149 mm
Hmotnost
122 g
ISBN
9788088488101
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1689853
Ilustrace
Styl
napínavý
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Canc
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Tono
Neověřený nákup
22.8.2023
Stovka skvelých drabble do pohody aj nepohody
S literárnym útvarom drubble, čiže ultra krátkou poviedkou resp. akýmsi mini skečom o maximálne sto slovách vrátane názvu, som sa prvýkrát stretol u talentovanej spisovateľky fantastiky Lenony Štiblaríkovej a jej vydarenej mikrozbierke strašidelných miniatúr Abeceda žerie deda. Tieto krátke, desivé alebo humorné, často krát úderne a dobre vypointované jednohubky ma okamžite chytili, pretože vytvoriť na tak malom priestore nejaký príbeh, načrtnúť scénu či zápletku a hlavne pobaviť, je už kumšt hodný literárneho majstrovstva.
Keď sa preto ku mne zhodou náhod a riadením osudu dostala podobná zbierka Jedno sto skořápek od Pavla Skořepu, bol som mimoriadne zvedavý a mal som už vcelku vysoké očakávania. A musím povedať, že moje očakávania boli prekonané a kolekcia kraťasov Pavla Skořepu bola príjemné prekvápko. Do jeho drabblových jednohubiek som sa doslova zamiloval. Takmer všetky sú skvelé a premyslené, hýria zaujímavými nápadmi, myšlienkami a motívmi, ktorých rozmanitosť je naozaj neuveriteľná. Mnohé sú okorenené buď výborným, neraz úderným a častokrát čiernym humorom, slovnou hračkou alebo príjemne znepokojivou či hororovou atmosférou, ktorá v závere veľakrát až zamrazí. Smekám nad Pavlovou nápaditosťou a rozmanitosťou point a vtípkov dotiahnutých neraz až do absurdity.
Minipríbehy sú skutočne chytľavé, čitateľa rýchlo vtiahnu a pohltia. Najradšej by ich nedočkavo hltal jeden za druhým. Avšak práve pre ich údernosť a rôznorodosť tém, som si ich radšej dávkoval postupne, aby som mal čas si ich vychutnať, zamyslieť sa nad nimi, oceniť vycibrené pointy a tento prístup odporúčam každému, kto po nich siahne. Aj keď je knižka krátka, vyplatí sa nečítať ju na jeden záťah, ale radšej si jednotlivé drabble historky nechať rozležať v hlave a užiť si ich.
Napísať niečo takéto do sto slov nie je samozrejmosť a nedokáže to hocikto. Treba na to tú správnu zmes talentu, životných skúseností, ironického nadhľadu a vnímavosti. Mám veľký rešpekt pred každým, kto to dokáže a Pavel Skořepa je v tomto majster a zvládol to excelentne. Knižočka vreckového formátu je rozdelená do viacerých tematických sekcií, ktoré nesú príhodné názvy ako napr. "Vlak", „Spomienka“, „Hviezda“ či "Já jsem na tom večírku nebyl." Názov zbierky celkom trefne rezonuje s autorovým priezviskom a zbierku navyše dopĺňajú aj veľmi vydarené ilustrácie od známej grafičky Danice Pružincovej, ktoré príjemne korešpondujú s témou danej sekcie. Zaujímavú a výstižnú obálku vytvoril zase Michal Březina. „Škrupinky“ sú jednou z tých knižiek, ku ktorej sa dá neustále vracať a asi nikdy neomrzí. O to viac je potešujúca správa, že vo vydavateľstve Canc práve vychádza ich pokračovanie pod názvom Sto skořápek podruhé, na ktoré sa už mimoriadne teším.
Číst víc
21
Ověřený nákup
28.11.2022
Sranda
Kniha je plná krátkych hororovo/humorných poviedok alebo dlhších aforizmov s dobrou pointou, bavila som sa, občas som sa uškŕňala a pár krát som vybuchla smiechom, humor je tu trocha čierny, ale vážne som si to užila. Ak chcete zistiť, prečo je dobre meškať na party, prečo nemá zmysel zabíjať kohúty alebo čo sa môže stať na wc vo vlaku, nech sa páči. Číst víc

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“