Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Krverůž - Anita Grace Howard, CooBoo CZ, 2017

349 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Krverůž

Moderní převyprávění gotického příběhu Fantoma opery, aneb když se neopětovaná láska změní v šílenství… Sedmnáctiletá Rune je velmi nadaná operní zpěvačka, která ale kvůli svému... Číst víc

3,6 8 hodnocení
Věk
12+
Nakladatel
CooBoo CZ, 2017
Počet stran
464

Moderní převyprávění gotického příběhu Fantoma opery, aneb když se neopětovaná láska změní v šílenství… Sedmnáctiletá Rune je velmi nadaná operní zpěvačka, která ale kvůli svému talentu velmi trpí. Její matka ji pošle na uměleckou konzervatoř do... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Moderní převyprávění gotického příběhu Fantoma opery, aneb když se neopětovaná láska změní v šílenství…

Sedmnáctiletá Rune je velmi nadaná operní zpěvačka, která ale kvůli svému talentu velmi trpí. Její matka ji pošle na uměleckou konzervatoř do Francie v naději, že jí odborníci budou schopni pomoci. Avšak proslýchá se, že v budově školy straší fantom ze známého románu. V KrveRůži se Rune seznámí s maskovaným Thornem, nedostižným houslistou, který ji učí zpívat ve snech, jež se zdají skutečnější než realita, a který ví, kdo dívka je a co provedla. Oba po nějaké době zjistí, že je pojí cosi nadpozemského, a zamilují se do sebe. Když ale vyjde najevo, komu Thorn slouží, bude se muset rozhodnout: Zničí Rune, nebo bude čelit zlobě fantoma této opery, jedinému otci, kterého kdy poznal?
Číst víc
Originální název
RoseBlood
Počet stran
464
Vazba
pevná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
620 g
ISBN
9788075443892
Rok vydání
2017
Věkové doporučení
12+
Naše katalogové číslo
237228
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
CooBoo CZ
Pro koho
pro dívky
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,6 / 5

8 hodnocení

2
3
2
0
1

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

17.8.2020
Krverůž
Neobyčajná kniha na motívy Fantóma opery odohrávajúca sa v súčasnosti. Musím sa priznať, že som od knihy očakávala niečo úplne iné, než čo som dostala. Kniha mala s pôvodným Fanómom opery málo spoločného. Nemôžem však povedať, že by mi to prekážalo. Mohla som si takto prečítať celkom iný príbeh, s akým som sa ešte nestretla.
Hlavná postava, Rune, sa mi najprv zdala protivná a detinská, ale ihneď ma vyviedla z omylu a takmer okamžite som si ju obľúbila. Bola to klasická odvážna hrdinka, aj keď sa vyrovnávala s hrozným tajomstvom.
Prostredie, kde sa dej odohrával, som si veľmi užívala. Zchátralá budova niekdajšej opery, prerobená na nádhernú, honosnú školu, skrývala mnoho tajomstiev. Samotný dej bol pretkaný záhadami.
Snáď ma máličko sklamal koniec, pretože sa mi zdalo, že autorka celkom neuzavrela niekoľko maličkostí. Uznávam, že neboli až tak dôležité, ale pre mňa osobne niečo znamenali.
Napriek tomu si myslím, že kniha bola krásna, nehovoriac o prenádhernej obálke.
Odporúčam ju každému, kto si chce prečítať napínavý, ale oddychový príbeh o láske, ktorá bola daná osudom, s trochou tajomna a poriadnou dávkou záhad. Chytí vás za srdce.
Číst víc
Aneta
Neověřený nákup
26.5.2020
Kniha se mi velice líbila. Děj byl napínavý a plný nečekaných a tajuplných událostí. Moc se mi líbilo téma Fantoma Opery. Vážně moc pěkná kniha Číst víc
16

Som knihomoľ odkedy som sa naučila čítať a bez mučenia priznávam, že trpím aj bibliosmiou. Milujem staré knihy, nové knihy a čítačku u mňa nenájdete. Potrebujem cítiť vôňu knihy :)

Michaela Ella Hajduková
Ověřený zákazník
16.2.2020
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Na knihu som čítala veľa protichodných recenzií a aj ja mám pocit, že sa neviem jednoznačne vyjadriť. V istých ohľadoch ma kniha bavila. Páčila sa mi škola s podzemím a zrkadlovými stenami, s kocúrom Diablom, úžasnou jedálňou a celkovo priestorom, na ktorom by sa filmári vybúrili. Určite by som si to rada pozrela ako film. Tiež sa mi páčil Etalon, on bol aj dôvod, prečo som knihu tak po polovici nezabuchla. Páčil sa mi aj autorkin štýl, istá poetickosť v slovách, ale... na druhej strane sa mi videlo že sa dej často utápa v slovách. Boli strany, ktoré som preletala, lebo sa nič nedialo a takých bolo veľa. Koniec - plán Etalona a Rune mi prišiel chabý, slabučký ako mydlová bublina, zbúchaný na kolene a dalo sa čakať, že tak dopadne ako dopadol. Rune ma nebavila vôbec. Od začiatku bola namrzená, vytočená, ustráchaná, nechcela ísť do školy, nechcela spievať, nechcela kamošov, ľutovala sa neustále. V podstate z deja nevyplynulo a ani nechápem ako je možné, že si ju Slunka (akože bŕŕ, kto toto potreboval preložiť...) a ostatní obľúbili a brali ako kamošku. Ja by som ju za kamošku nechcela.

Viacero situácií ma iritovalo. Suma sumárum, fakt som dočítala iba kvôli postave Etalona, ktorého som si obľúbila (inak té scény s ponožkami mohli ísť kľudne z knihy von nijako by jej to neublížilo) a príbeh ako taký ma celkom bavil, ak si odmyslím, všetko, čo ma na ňom štvalo, asi tak stovku strán, ktoré by som dala preč a lepšie premyslený konečný plán.

Ale ako som už písala vyššie, bol by to dobrý film - v zmysle - úžasná podívaná :)

PS: Milujem príbeh fantóma Opery a celkom chápem mnohých, ktorí ho tiež milujíú, že toto prerozprávanie zatracujú.
Číst víc

Anita Grace Howard

Číst víc

„Žádná cesta není slepá, když máš otevřené oči.“

Dobře mi tak - Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie), 2017
Dobře mi tak
Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie)