Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Brněnská normativní civilistika (postavy - projekty - polemiky) - Ondřej Horák, Wolters Kluwer ČR, 2020

435 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Brněnská normativní civilistika (postavy - projekty - polemiky) - Ondřej Horák, Wolters Kluwer ČR, 2020
Brněnská normativní civilistika (postavy - projekty - polemiky) - Ondřej Horák, Wolters Kluwer ČR, 2020

Brněnská normativní civilistika (postavy - projekty - polemiky)

Brněnská normativní škola se výrazně zapsala do povědomí naší právnické veřejnosti - originalitou, kritičností, pohnutými osudy. Tradičně jí však bývá vytýkáno „odtržení od... Číst víc

Nakladatel
Wolters Kluwer ČR, 2020
Počet stran
260

Brněnská normativní škola se výrazně zapsala do povědomí naší právnické veřejnosti - originalitou, kritičností, pohnutými osudy. Tradičně jí však bývá vytýkáno „odtržení od reality“. Autor naopak ukazuje úzký vztah... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024

Více o knize

Brněnská normativní škola se výrazně zapsala do povědomí naší právnické veřejnosti - originalitou, kritičností, pohnutými osudy.

Tradičně jí však bývá vytýkáno „odtržení od reality“. Autor naopak ukazuje úzký vztah normativistů k praxi - před akademickou dráhou působili v tradičních právnických profesích, vytvořili dodnes ceněné komentáře (zvl. proslulý Rouček-Sedláček) i řadu posudků ke sporným právním otázkám, podíleli se na přípravě právních předpisů a v neposlední řadě měli na propojení teorie a praxe zaměřenou také svoji výuku (včetně simulovaných soudních sporů).

Publikace je rozdělena na dvě základní části - první je zaměřena na Jaromíra Sedláčka a jeho žáky, druhá seznamuje s nejvýznamnějšími dobovými projekty (akademickými, unifikačními a socializačními) a souvisejícími polemikami (např. o reformě studia, významu přirozených zásad právních nebo vyvlastňování bez náhrady), na kterých se normativisté aktivně podíleli.

Fundovaný výklad je doplněný pečlivě sestavenými životopisnými medailony, přehledem publikační činnosti a soupisem vyučovaných předmětů.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“