Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Abaddonova brána - James S.A. Corey, Triton, 2014

356 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Abaddonova brána - James S.A. Corey, Triton, 2014
Abaddonova brána - James S.A. Corey, Triton, 2014

Abaddonova brána

Po celé generace představovala pro lidstvo sluneční soustava – Mars, Měsíc, Pás asteroidů – velké pohraničí. Až dosud. Mimozemský artefakt, který pracoval podle svého... Číst víc

4,3 15 hodnocení
3. díl série
Expanze
Nakladatel
Triton, 2014
432 stran
6 hodin čtení

Po celé generace představovala pro lidstvo sluneční soustava – Mars, Měsíc, Pás asteroidů – velké pohraničí. Až dosud. Mimozemský artefakt, který pracoval podle svého naprogramování pod mračny Venuše, se přemístil na oběžnou dráhu Uranu... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

356 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Po celé generace představovala pro lidstvo sluneční soustava – Mars, Měsíc, Pás asteroidů – velké pohraničí. Až dosud. Mimozemský artefakt, který pracoval podle svého naprogramování pod mračny Venuše, se přemístil na oběžnou dráhu Uranu, kde vybudoval obrovskou bránu, jež vede do bezhvězdného prostoru.

Jim Holden a posádka Rosinanty jsou součástí rozsáhlé flotily vědeckých a vojenských lodí, která se vydává artefakt prozkoumat. Jenomže za scénou se rozvíjí složitá intrika, jejímž hlavním cílem je zničení Holdena. Zatímco se vyslanci lidstva snaží rozhodnout, zda brána znamená příležitost nebo hrozbu, netuší, že to největší nebezpečí si přivezli s sebou.

Kniha získala cenu Locus v kategorii nejlepší science-fiction román roku 2013. Hlasovali čtenáři stejnojmenného amerického odborného časopisu.
Číst víc
Počet stran
432
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
145×204 mm
Hmotnost
533 g
ISBN
9788073877996
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
181279
Jazyk
čeština
3. díl série
Expanze
Nakladatel
Triton
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Abaddonova brána - James S.A. Corey, Triton, 2014
Leviatan se probouzí - James S.A. Corey, Triton, 2013
721 Kč

Hodnocení

4,3 / 5

15 hodnocení

8
3
4
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

17

Čitateľ prevažne Post-apokalyptických románov :) ale som otvorený akémukoľvek žánru. Vyštudoval som SPU v Nitre a momentálne pracujem :)

Štefan Filaga Filaga
Ověřený nákup
12.8.2022
Názor čitateľa
Tretia časť tejto úžasnej Sci-fi ságy bola dobrá, no kým sa poriadne rozhýbala, tak už nastal koniec. Kým prvá kniha bola akčná, druhá akoby som povedal – psychologického rázu, tretia bola niečo medzi oboma týmito knihami s dávkou náboženskej rétoriky. Miestami to však kolísalo a nemalo to tie správne grády aké som očakával.

Kniha s názvom Abaddonová brána už nebola v čistej réžií nášho miláčika Jima Holdena. Toho autori odsunuli na druhú koľaj už v druhej knihe, kde sme spoznali pôvabnú Avasaralu a ráznu Bobby. Tento krát však Holden ostal až na tretej koľaji a samotná postava sa mihla ako keby len na základe svojich predchádzajúcich skúseností a dopĺňala príbeh. Toho predbehli nové postavy – rozvážny Bull a tajomná, no zároveň milá Ruska Anna ktorej priezvisko ešte teraz pletiem.

Dej ako som spomínal nebol až taký akčný ako som očakával po konci druhej knihy (kto čítal, vie). Svetlými chvíľami knihy by som ohodnotil samotný prstenec, jeho spracovanie a účel za ktorým vznikol. Autori nás nechávajú zo začiatku v miernom údive, no postupom času dostaneme z knihy všetky informácie, ktoré potrebujeme. No boli aj tie tmavšie chvíľky, ako som spomínal – kniha tento krát dostala akýsi náboženský podtext a ja takéto knihy z duše nenávidím, nebavia ma a čítam ich tak rýchlo, ako sa dá. Bohužiaľ, v tejto knihe nás tento podtext sprevádzal neustále – v podaní Anny – a ja som pri čítaní jej častí len trpel.

Knihu hodnotím zatiaľ najslabšie, dúfam že ďalšie knihy sa opäť ponoria do toho tajomného „mimozemského“ žánru, keď sa na nás vyrojí niečo úplne nové, mimozemské a tie ľudské či sociálne aspekty padnú do úzadia.
Číst víc
Juraj Fec
Ověřený nákup
15.12.2020
ako v prvých 2 dieloch, lákavý úvod, následne ( a tu aj v kontexte s dejovou líniou ) ukolísanie s politicko-ukecanou časťou so sekanými sekvenciami zaujímavých mikročastí kvalitného sci-fi a "šliapnutie na pedál" v závere knihy s riadnou akciou, čakám, že v niektorom z pokračovaní dôjde k úplnému top celoknižnému hodnoteniu, možno aj dam plných Číst víc

Nakladatelství Triton

Číst víc
Kupte společně
Abaddonova brána - James S.A. Corey, Triton, 2014
Leviatan se probouzí - James S.A. Corey, Triton, 2013
721 Kč

„Nad kravincem se muškátu nedočucháš.“

Cirkus Humberto - Eduard Bass, 2017
Cirkus Humberto
Eduard Bass