Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Audiokniha
Božidara - Veronika Hurdová, OneHotBook, 2023
Audiokniha
Audiokniha
Božidara - Veronika Hurdová, OneHotBook, 2023
Audiokniha

Božidara
Audiokniha

Audiokmiha Božidara, kterou napsala Veronika Hurdová. Božidara je babička, kterou jste možná neměli, ale měli byste chtít. Umí péct vánočky, ale většinou se netrefí na Vánoce.... Číst víc

4,5 4 hodnocení
Nakladatel
OneHotBook, 2023
Interpret
Délka
19:12

Audiokmiha Božidara, kterou napsala Veronika Hurdová. Božidara je babička, kterou jste možná neměli, ale měli byste chtít. Umí péct vánočky, ale většinou se netrefí na Vánoce. Nemá vkus, zato má styl. Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

499 Kč

Ihned ke stažení
Další audioknižní vydání
Božidara - Veronika Hurdová, OneHotBook, 2023
MP3 na CD
Čeština, 2023
Do 4 – 6 dnů

432 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Božidara - Veronika Hurdová, OneHotBook, 2023
Audiokniha
499 Kč

Více o audioknize

Jaký život bys žil, kdyby ti byla všechna "musíš" a "nesmíš" u prdele?
Božidara je babička, kterou jste možná neměli. Ale měli byste chtít. Pro vaše dobro. Umí péct vánočky, ale většinou se netrefí na Vánoce. Nemá vkus, zato má styl. Respektuje všechny živé bytosti, ale na plotě jí visí cedule "Zákaz chcaní psů". Její slovník nepatří k nejvybranějším. Je moudrá, ale ne přemoudřelá. Radí jen na výslovné požádání. No dobře, někdy i bez něj. Ale vydržet se to dá. Je s ní sranda. A není s ní nuda. V trapnosti se nepochopitelně vyžívá. A zatáhne vás do ní, ať už budete chtít, nebo ne. Naštvat ji či urazit se zdá být nemožné. Ale pokud jde o princip, radši se jí kliďte z cesty. Její smysl pro spravedlnost je svérázný, ale stojí za to nad ním popřemýšlet. Všechna trápení světa vyléčí buchtami. S mákem. S cukrem. A s rumem. Hodně rumem. A ve zvlášť naléhavých případech vás počastuje konopím.
Božidara žije sice možná zvláštní, nicméně poklidný život. Když se jednoho dne na prahu její chalupy zjeví dospívající vnučka Rosie s žádostí o azyl na dobu neurčitou, ani jedna z nich ještě netuší, jak moc se jejich každodennost promění. Zatímco Božidara se musí vypořádat s tím, že její mnohaletou samotu narušila nová bytost, Rosie se pokouší zbavit okovů, které jí nasadila její matka Milada v podobě až příliš dokonalého života, v němž každá vteřina je předem naplánovaná. Po společně stráveném loudavém létě ale vyvstanou dvě zásadní otázky. Vrátí se Rosie na gymnázium, aby dokončila maturitní ročník? A kam každý podzim Božidara na půl roku zmizí, aniž by o tom cokoli kdokoli z rodiny věděl?
Božidara je žena, která se nebojí žít ani umřít. A přece je na světě jedna věc, ze které strach má. Román o třech generacích žen. Román o tom, že i když se snažíme být těmi nejlepšími matkami, jakými dokážeme, nemusí to vést ke krásnému vztahu s dcerou.
Číst víc
Délka
19:12
Naše katalogové číslo
1891419
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
OneHotBook
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

4 hodnocení

2
2
0
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
7.5.2023
Tři generace žen a jedna cesta. Božidara je babička, ale nejen tak ledajaká, žije si podle svého a na to, co tomu řeknou ostatní moc nehledí. Její dcera Milena byla ráda, když na prahu dospělosti mohla odejít z domu. Vnučka Rosie však z města utíká za babičkou a ráda by u ní zůstala na neurčito. S Božidarou se vydáme na road trip, který bude vše, jen ne normální.

Když jsem knihu poprvé uviděla, byla jsem naprosto okouzlena obálkou a už jen ta mi stačila k tomu, abych věděla, že si knihu potřebuji přečíst. Když mi pak kamarádka popsala, o čem příběh je, nebylo nad čím váhat a já se hned s chutí začetla.

Je to psáno s lehkostí a vtipem, i když se kolikrát jednalo o vážná témata. Psáno odlehčeně, ale ne nijak s posměchem. Jsou tu krásné myšlenky, které Vás třeba pohladí anebo povzbudí k tomu, abyste začali dělat něco jinak. Myslím, že každý si tu najde to své.

Knihu jsem nemohla odložit, chtěla jsem vědět, co bude dál, co ještě Božidara vyvede. Bylo mi v příběhu dobře. Ale později mi přišlo, že se některé věci dost opakují, některé pasáže na mě byly zdlouhavější a něco už bylo tak trochu „za hranou“. Ale jako celek se mi kniha líbila.

Někdy by se měl každý podívat na svět očima Božidary a já jsem ráda, že kousíček její volnosti v sobě mám.
Číst víc
Radka Greguskova
Ověřený nákup
3.3.2023
nevedela som sa odtrhnúť
Úžasná kniha aj náročnejšie témy písané s ľahkosťou. Kniha na zamyslenie, ale nie príliš filozofícká. Čítala sa takmer sama :) Číst víc

„V tajemstvích je síla. A ta síla slábne, když se o ně někdo rozdělí, takže je nejlepší, když se tajemství udržují, a udržují se pořádně. Když se o tajemství podělíš, o opravdová tajemství, o ta důležitá, dokonce jen s jedním jediným člověkem, změní je to. Když si je napíšeš, je to ještě horší, protože se nedá odhadnout, kolik lidí je uvidí na papíře, ať jsi s tím sebeopatrnější. Takže když už máš tajemství, je opravdu nejlepší je udržovat, jak pro jejich vlastní dobro, tak pro tvoje.“

Noční cirkus - Erin Morgenstern, 2020
Noční cirkus
Erin Morgenstern