Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Jarmila Šuláková (1929-2017) - CM Technik Ostrava, Indies Happy Trails, 2017

299 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Jarmila Šuláková (1929-2017) - CM Technik Ostrava, Indies Happy Trails, 2017
Jarmila Šuláková (1929-2017) - CM Technik Ostrava, Indies Happy Trails, 2017

Jarmila Šuláková (1929-2017)

2 CD

Prvopočátky zpívání Jarmily Šulákové byly spojeny s jejím rodným Vsetínem, odkud pocházely i kapely Kyčera a Vsacan. Za své dlouhé pěvecké karierý působila i v kapelách Jasénka,... Číst víc

Nakladatel
Indies Happy Trails, 2017

Prvopočátky zpívání Jarmily Šulákové byly spojeny s jejím rodným Vsetínem, odkud pocházely i kapely Kyčera a Vsacan. Za své dlouhé pěvecké karierý působila i v kapelách Jasénka, Kašava a především v Brněnském rozhlasovém... Číst víc

  • Hudba
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude titul dostupný.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Duše krve a popela - Jennifer L. Armentrout, Nakladatelství Fragment, 2024

Více o titulu

Prvopočátky zpívání Jarmily Šulákové byly spojeny s jejím rodným Vsetínem, odkud pocházely i kapely Kyčera a Vsacan. Za své dlouhé pěvecké karierý působila i v kapelách Jasénka, Kašava a především v Brněnském rozhlasovém orchestru lidových nástrojů BROLNu. CD 1 je protknuto známými valašskými evergreeny, o jejichž popularitu se v plynutí uplynulých desetiletí postarala právě valašská pěvecká legenda Jarmila Šuláková. Rozverná taneční „A vy páni muziganti“, teskná večerní „Kyčera, Kyčera“ či nestárnoucí hit „Dyby byla Morava“ : to jsou jen tři vyjmenované střípky z pečlivě sestaveného slohu tanečních i táhlých valašských písní, který už před čtvrtstoletím připravil k publikaci osudový hudební partner Jarmily Šulákové Jan Rokyta. A ke všem těmto písním patří neodmyslitelně hlas jedné z největších pěveckých osobností evropského folklorismu, jež na počátku tohoto kalendářního roku odešla zpívat sóla do nebeského sboru. Věrnou souputnicí zpěvem i hrou jsou Jarmile Šulákové její maminka Blažena Šuláková, cimbalisté Jan Rokyta a Jan Rokyta mladší, klarinetista František Plocek a v neposlední řadě Cimbálová muzika TECHNIK.
CD2 až na dvě zanedbatelné výjimky nabízí váženému posluchači doposud nepublikované snímky z takzvaného „Zlatého fondu Jarmily Šulákové Českého rozhlasu Ostrava“. Písně z přírody, milostné halekačky z Velkých Karlovic a Nového Hrozenkova v ryzí podobě samotného lidského hlasu „a cappela“, teskný zbojnický příběh za doprovodu cimbálu: prostě padesátiminutka s valašskou legendou pro „fajnšmekry“ ale i pro všechny posluchače, kteří tyto vzácné a doposud nezveřejněné hlasové polohy Jarmily Šulákové ještě neměli šanci objevit.
Číst víc
Délka
109 min.
 
CD obal
Jazyk
čeština
ISBN
8595026674523
Rok vydání
2017
Naše katalogové číslo
652169
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbilo album vám?

„Staň se tím, kým jsi.“

Když Nietzsche plakal - Irvin D. Yalom, 2014
Když Nietzsche plakal
Irvin D. Yalom