Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Ulička tisíce květů - Gail Tsukiyama, Knižní klub, 2011

299 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Ulička tisíce květů - Gail Tsukiyama, Knižní klub, 2011
Ulička tisíce květů - Gail Tsukiyama, Knižní klub, 2011

Ulička tisíce květů

Příběh dvou dorůstajících tokijských bratrů, nadějného zápasníka sumó Hirošiho a stejně slibného uměleckého řezbáře masek pro klasické japonské divadlo nó Kendžiho, se odvíjí na... Číst víc

5,0 3 hodnocení
Nakladatel
Knižní klub, 2011
464 stran
6-7 hodin čtení

Příběh dvou dorůstajících tokijských bratrů, nadějného zápasníka sumó Hirošiho a stejně slibného uměleckého řezbáře masek pro klasické japonské divadlo nó Kendžiho, se odvíjí na pozadí druhé světové války... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024

Více o knize

Příběh dvou dorůstajících tokijských bratrů, nadějného zápasníka sumó Hirošiho a stejně slibného uměleckého řezbáře masek pro klasické japonské divadlo nó Kendžiho, se odvíjí na pozadí druhé světové války. Ohnivá bouře Hirošimy hluboce poznamená i životy dvou sester, Aki a Haru, jejichž jímavým vztahem prolnou osudy obou bratrů. Ani nejkřehčí vztahy ovíjející čtveřici ústředních postav příběhu neunikají tragice každodenních náhod a proher.
Číst víc
Počet stran
464
Vazba
pevná vazba
Rozměr
134×207 mm
Hmotnost
438 g
ISBN
9788024231167
Rok vydání
2011
Naše katalogové číslo
118354
Jazyk
čeština
Nakladatel
Knižní klub
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

28.7.2023
Přemýšlím nad tím, jak moc mi tato kniha připomíná Zlodějku knih. Jenže nejde o hitlerovské Německo, ale Japonsko. Všední život obyvatel země, jejíž vláda na úkor obyvatel špatně rozhodla a přestože vedla nesmyslnou, prohranou válku, neustoupila. Hlad, strach, násilí kenpeitai, krádeže, ohnivá bouře, ztráta blízkých a přátel. Zmrzačení navrátilci z fronty... A pak ta touha dát životu smysl, pozvednout zlomeného ducha národa...
A jak se asi vede obyčejným obyvatelům zemí, které nyní vedou válku? Celý svět odsuzuje národ, který nedobrovolně přichází o své syny, manžele, otce... Zbývá jim jen naděje, že to jednou skončí, je jedno jak, ale hlavně skončí.
Japonští spisovatelé píší pomalu, popisně, meditativně. Tato spisovatelka ovšem žije v Americe, proto není kniha tak vláčná a pomalá, jako jiné. Přesto nebude vyhovovat milovníkům strhujících příběhů, kde tempo děje nutí hltat stránky. Tady je nutné prožívat, přemýšlet. A je to kniha, kterou přiřazuji ke svým letošním top.
Číst víc
Lech Kutasewitz
Ověřený zákazník
13.8.2016
Jednoznačně KNIHA ROKU! Myšleno nejlepší kniha, kterou jsem letos četl. Kniha vyšla v roce 2009 a u nás 2011. Ale já se k ní dostal se zpožděním a jelikož se odehrává v minulosti, tak to nijak nevadí.
Kniha je v podstatě rodinnou ságou, která začíná pár let před vypuknutím války v Pacifiku a končí pokud si dobře pamatuji v roce 1965. Kde sledujeme osudy jedné rodiny a především dvou bratrů, z nichž starší se chce stát sumotorim (zápasníkem sumo) a druhý propadne kouzlu výroby masek pro tradiční divadlo nó. Kromě nich sledujeme osudy dalších několika osob, jako je sensei, který učí druhého bratra vyřezávat masky a celé rodiny trenéra, který si vybere staršího z bratrů do své „stáje“.
Zdánlivě nejdrsnější se může zdát děj z období války ale některé postavy válka poznamená tolik, že si s sebou do dob míru nesou obrovská traumata, která se později projeví po mnoha letech. Autorka se s čtenářem nijak nemazlí. Vždy, když se některé z postav začne dařit sešle na něj nějakou těžkou rámu osudu.
Ani dojemnými okamžiky a pasážemi autorka nijak nešetří. Přesto nepůsobí nijak lacině, uměle nebo nabuřele. Celá kniha je obrovskou oslavou obyčejných lidí a je psána hodně civilně a citlivě. Jak prostředí zápasníků sumo, tak svět tradičního divadla nó je zajímavě vylíčeno a i čtenář, který se o Japonsko hodně zajímá, se zde dozví spoustu neznámých faktů.
Ač žánrově si zas tak podobné nejsou, tak „emočně“ je Ulička dost podobná Ovemu. Také zde najdete spoustu pasáží, kdy bude mít slzy na krajíčku i ten chlap, který si hraje na drsňáka a cynika.
V některých jazycích vyšla pod jménem Sumotori, což se mi zdá jako mnohem lepší název ale chápu, že Češi nebudou vědět, co či spíše kdo, to je. Což by ale mohlo být výhodou.
Číst víc

Nakladatelství Knižní klub

Číst víc

„Člověk prochází přítomností se zavázanýma očima. Smí pouze tušit a hádat, co vlastně žije. Teprve později mu odvážou šátek s očí a on, pohlédnuv na minulost, zjistí, co žil a jaký to mělo smysl.“

Směšné lásky - Milan Kundera, 2015
Směšné lásky
Milan Kundera