Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Dragon age: Volání - David Gaider, FANTOM Print, 2010

249 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Dragon age: Volání - David Gaider, FANTOM Print, 2010
Dragon age: Volání - David Gaider, FANTOM Print, 2010

Dragon age: Volání

Vypovězení řádu Šedých strážců z Fereldenu trvalo dvě stě let. Král Maric chce po letech nařízení zrušit, netuší však, že návrat tohoto řádu pro něj bude znamenat opět jen další... Číst víc

4,7 7 hodnocení
2. díl série
Dragon Age
Nakladatel
FANTOM Print, 2010
368 stran
5 hodin čtení

Vypovězení řádu Šedých strážců z Fereldenu trvalo dvě stě let. Král Maric chce po letech nařízení zrušit, netuší však, že návrat tohoto řádu pro něj bude znamenat opět jen další komplikace... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Můžeš říct: Miluju tě - Markéta Forejtová, Monika Seidlová, Nofreeusernames, CooBoo CZ, 2024

Více o knize

Vypovězení řádu Šedých strážců z Fereldenu trvalo dvě stě let. Král Maric chce po letech nařízení zrušit, netuší však, že návrat tohoto řádu pro něj bude znamenat opět jen další komplikace. Jeden z jeho členů byl v Hlubokých cestách zajat zplozenci, nepřítelem z nejnebezpečnějších. A právě tento muž ví, kde se ukrývají Staří bohové. Pokud místo prozradí zplozencům, mohl by tak na svět přivolat zničující Nákazu. Marik tak musí opustit své království a vydat se po čtrnácti letech opět do Hlubokých cest, protože on je jediný, kdo skupinu může dovést na místo, kde se nachází zajatý Šedý strážce. Odchází z města tajně a proti vůli svého rádce Loghaina, neboť ví, že celému království hrozí zkáza... Volání je volným pokračováním románu Ukradený trůn z cyklu knih podle RPG hry Dragon Age.
Číst víc
Počet stran
368
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
110×170 mm
Hmotnost
221 g
Rok vydání
2010
Naše katalogové číslo
89946
Jazyk
čeština
2. díl série
Dragon Age
Nakladatel
FANTOM Print
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,7 / 5

7 hodnocení

5
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

2
29.7.2020
Perfektné pokračovanie kráľa Marika a nazretie do rádu šedých strážcov
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Príbeh som čítala vo forme e-knihy (logicky), pretože sa pod fyzickou kópiou nejakosi prepadla zem. Nemám rada tento formát a musím sa posťažovať, pretože mala e-kniha totálne rozpixelovanú grafiku. Bolo to len na začiatku knihy (chápeme sa, úvodné stránky) a na konci, ale aj tak mi to prišlo celé neprofesionálne. Áno, je to stará kniha a neviem či bola prvotne navrhnutá do formy e-knihy.
Taktiež som narazila na chyby prekladu, našli sa tam zle skloňované oslovenia a najväčšia chyba bola pri nesprávnom opise trpaslice Uthy. Popisovalo sa tam, že má fúzy. Nie, nemá fúzy.
Myslela som si, že má kniha cca 400 stránok, ale posledných 30 je ukážka z prvej knihy... Čo som absolútne nepochopila. Čítam druhý diel, prečo by som si mala prečítať ukážku z prvého dielu? Prečo by niekto začínal druhým dielom? Proste to nedávalo zmysel.
Kniha bola písaná opäť raz úžasne, do celého príbehu som sa vžila a veľmi obdivujem autora, podľa mňa má obrovský dar písania. Proste vás do príbehu hrdinov úplne vtiahne.
Nasledujú spoilery a moje dojmy.
Cítila som sa trochu stiesnene, keďže sa takmer celá kniha odohrávala pod zemou. Keď sa im podarilo nakoniec vyškriabať na povrch, tak sa mi uľavilo spolu s hrdinami.
Fionu som si celkom obľúbila, mala som ju určite radšej než Katriel. Trochu ma mrzí, že Marikovi a Fione nebola venovaná nejaká chvíľka romantiky, celý ich vzťah mi prišiel taký zvláštny, akoby si ju Marik nahrádzal za Katriel.
Čakala som, že tu bude popísaný zrod Alistaira viac, ale dopadlo to rovnako, ako v prvej knihe. Proste sa jeho existencii venovali posledné stránky ako aj Cailanovi. Celkom ma prekvapil vekový rozdiel, ktorý tým pádom medzi Cailanom a Alistairom je.
Zo šedých strážcov som si najviac obľúbila Kella spolu s Hafterom. Bol to cool týpek, keď šiel spolu s Hafterom na smrť, tisli sa mi do očí slzy.
Umrel ako hrdina.
Genevieve mi silno pripomínala Meredith z Dragon age II. Prišlo mi, že sú snáď aj na vlas rovnaké. Obe staré, obe chladné, neprístupné a ku koncu šialené.
Najskôr mi nedošlo, kto architekt je, pretože bol opisovaný inak, než si ho pamätám. Ale potom, ako na konci príbehu zdrhol mi to došlo. Hlavný zlý protagonista z Inquisition. Ts ts, kam sa to až dostal.
Opäť raz sa dokázalo, že sú orlesiánci úplne svine, ktorým neradno veriť. Až mi je ľúto celého Orlais národu.
V knihe som sa nepotešila len jednej scénke a to bola tá, kde sa ocitli v úniku. Už v hre bol únik veľmi otravnou a zdĺhavou kapitolou, tu to bolo podobné. Navyše som si ostatných šedých strážcov až tak neobľúbila, takže ma ich sny príliš nezaujímali a navyše sa to opakovalo.
Zarazilo ma, že bola v úniku Katriel a doteraz neviem, či bola iba Marikovým preludom, alebo sa v ňom jej duša naozaj zasekla.
Duncan ma tu často krát štval, je až neuveriteľné, ako rozumne a vyrovnane v Origins pôsobil. Za mladi to bol nerozvážny vtipkár, na starobu úplný opak. Teraz mi je naozaj ľúto, ako rýchlo v Origins skončil. Oh a už úplne chápem, prečo ho Alistair bral ako otca. Je to celé smutné, mrzí ma, že Alistair Marika nepoznal, že nemohol poznať ani svoju matku...
Keď už som opäť pri Fione, bez nej by sa v hlbokých cestách často krát nezaobišli. Bola kľúčovou postavou.
Milujem celý tento komplexný svet, je neuveriteľné, čo dokážu ľudia vymyslieť. Koľko príbehov v tomto svete môže existovať...
Číst víc

„Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2020
Na východ od ráje
John Steinbeck