Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Koutnice - Tereza Šustková, Host, 2024

251 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Koutnice - Tereza Šustková, Host, 2024
Koutnice - Tereza Šustková, Host, 2024

Koutnice

„Pokouším se o křehkou chůzi mezi otevřeností a zahaleností,“ charakterizovala svou poezii v nedávném rozhovoru Tereza Šustková (nar. 1991). A tato věta dobře přiléhá i ke třetí... Číst víc

4,0 2 hodnocení
Nakladatel
Host, 2024
Počet stran
68

„Pokouším se o křehkou chůzi mezi otevřeností a zahaleností,“ charakterizovala svou poezii v nedávném rozhovoru Tereza Šustková (nar. 1991). A tato věta dobře přiléhá i ke třetí sbírce básnířky, která... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

251 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Holly (český jazyk) - Stephen King, BETA - Dobrovský, 2024

Více o knize

„Pokouším se o křehkou chůzi mezi otevřeností a zahaleností,“ charakterizovala svou poezii v nedávném rozhovoru Tereza Šustková (nar. 1991). A tato věta dobře přiléhá i ke třetí sbírce básnířky, která citlivě a osobitě rozvíjí bohatou tradici naší spirituální lyriky. Erbovním motivem, který dal název jednomu z oddílů i celé knize, je koutnice, koutní plachta, která kdysi oddělovala šestinedělky od okolního světa. Nové básně se tak zcela přirozeně dotýkají (nejen) ženské existence, nejsou však akcentovány vysloveně angažovaně. Perspektiva je všelidská; takto jdeme na svět, toto je náš úděl a naše podstata a nic na tom nezmění vytěsňování či naopak banalizace. Křehký motiv skrytosti a oddělenosti prostupuje celé její dílo. Co vše je zasuto „za“ či „pod“ pomyslnou plachtou? Dá se najít kotva skrze tíhu? I všechno to odmítnuté, ponížené, nepřitažlivé, malé, pokřivené, zastrčené do kouta může být sečteno a oslaveno v poezii ticha a cudnosti. V poezii naděje a ryzího prožívání.
Číst víc
Počet stran
68
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
115×175 mm
Hmotnost
72 g
ISBN
9788027520503
Rok vydání
2024
Naše katalogové číslo
2391417
Styl
filozofický
Jazyk
čeština
Nakladatel
Host
Pro koho
pro dospělé, pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

2 hodnocení

0
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Ověřený zákazník
před pěti dny
Zaujímavé, magické
Kútnica, kútna plachta, plachta pre šestonedieľku,... Tých názvov pre jednu a tú istú vec by sme našli viacero. Autorka nazvala svoju básnickú zbierku, a aj jej jednu časť, práve týmto názvom a myslím si, že je výstižný. Básne sa dotýkajú ženskej existencie, materstva, ale aj vzťahov (matky a dieťaťa, partnerských). Niektoré metafory sú jasné, ale poniektoré sa skryto dotýkajú tém, o ktorých sa príliš nehovorí. Niekedy stačí jedna veta, inokedy pol strany, potom máte pocit, že ničomu nerozumiete, ale to všetko je fajn. Ani ja som nepochopila každý jeden text, niektoré sa ma však dotkli.
Od autorky som okrem tejto zbierky ešte nič iné nečítala, ale rada by som. I keď som si nevychutnala úplne všetky básne, jej štýl písania ma uchvátil. Bolo to najskôr voľbou slov a ich skladbou do viet, celé to na mňa pôsobilo čarovne, spomalila som a knižôčku som prečítala hneď dva krát. Ak máte radi poéziu, nad ktorou budete musieť trošku premýšľať, ale vás pohladí na duši, skúste Koutnice.
Číst víc

Nakladatelství Host

Číst víc

„Na dětství nemám jedinou šťastnou vzpomínku. Tím nechci říct, že jsem během těch let nikdy nezakusil pocit štěstí nebo radosti. Utrpení je zkrátka totalitní: vše, co se vymyká jeho záběru, vymaže. “

Skoncovat s Eddym B. - Édouard Louis, 2018
Skoncovat s Eddym B.
Édouard Louis