Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Dárek
E-kniha

Čerstvá absolventka Elena se už několik měsíců marně snaží najít práci. Se svojí plachou povahou a strachem z komunikace bojuje na každém pohovoru. Začíná z toho všeho být... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Naše vojsko, 2023
320 stran
4-5 hodin čtení

Čerstvá absolventka Elena se už několik měsíců marně snaží najít práci. Se svojí plachou povahou a strachem z komunikace bojuje na každém pohovoru. Začíná z toho všeho být zoufalá a tyto pocity beznaděje jí ještě prohloubí.. Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

175 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024
Dárek - Diana Špacírová, Naše vojsko, 2023
E-kniha
175 Kč

Více o eknize

Čerstvá absolventka Elena se už několik měsíců marně snaží najít práci. Se svojí plachou povahou a strachem z komunikace bojuje na každém pohovoru. Začíná z toho všeho být zoufalá a tyto pocity beznaděje jí ještě prohloubí nečekaná zrada jejího přítele. Nakonec se na ni usměje štěstí a najde si zaměstnání ve firmě, které šéfuje přísný, ale šarmantní padesátník Adam s uhrančivým pohledem. Eleně se mění život, prochází proměnou, ale neuvědomuje si to. Přistoupí na hříšnou nabídku, která je v absolutním rozporu s jejími dosavadními zásadami. Objevuje požitky i slasti života a učí se prožívat ho s vášní. Všechno se ale zkomplikuje v okamžiku, kdy se Eleně do života připlete muž, který jí v hlavě rozpoutá divokou bouři pocitů. Nachází se na rozhraní dvou cest a neví, jakým směrem se má vydat. Před Vánoci se rozhodne utéct za matkou do Brna, kde v kouzlu vánočních příprav přichází na to, co chce, a uvědomuje si ještě jednu velmi důležitou věc…
Číst víc
Počet stran
320
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2330365
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Naše vojsko
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

21
Ověřený zákazník
4.3.2024
Dárek je debutová kniha od slovenskej autorky, ktorá, samozrejme, vyšla už aj v slovenčine. Príbeh je o absolventke vysokej školy Elene, ktorá si nemôže nájsť prácu.
V tejto knihe však nájdete aj témy vzťahov (aj toho toxického), age gap, vášeň, hraničné rozhodnutia a aj trochu akcie...

V prvom rade musím pochváliť spracovanie témy hľadania práce po ukončení štúdia (až na absurdnú dramatizáciu ohľadom úradu práce). Autorka zobrazuje reálnu situáciu na slovenskom trhu práce a postoj zamestnávateľa k uchádzačom bez praxe.

Ďalšou dominantnou linkou je téma veľkého vekového rozdielu. Kto má rád erotické romány, príde si určite na svoje.
Autorka od začiatku ponúka aj pohľad hlavného hrdinu. A keby sa na začiatku každej takejto kapitoly z jeho pohľadu vyskytovala informácia, že ide o jeho pohľad, aby sa čitateľ(ka) mohla na to hneď naladiť, bolo by to dokonalé.
Osobne som si hlavného hrdinu nepredstavovala ako neodolateľne príťažlivého, ale charizmu, ktorú mu autorka dodala, bola neprekonateľná.

V poslednej tretine autorka priniesla niekoľko zápletiek. Pohodu vystriedala akciou. Za mňa kľudne mohla ešte čitateľov(ky) chvíľu dlhšie napínať, pretože dynamickosť bola zbytočne rýchlo ukončená.

Kniha ma však bavila. Nejde síce o príbeh, kvôli ktorému by som nemohla spávať, ale ako oddychové čítanie približujúce sa realite je Dárek skvelou voľbou. A rada by som si prečítala aj ďalšiu vydanú knihu od autorky. Pretože jednoznačne písať vie.
Číst víc

„Nejen, že neexistuje žádný Bůh, ale zkuste sehnat o víkendu instalatéra.“

Vyřídit si účty - Woody Allen, 2003
Vyřídit si účty
Woody Allen