Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Náhradka - Barbora Postránecká, Jana Plavec, Vyšehrad, 2023

319 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Náhradka

Každé dítě by mělo vyrůstat doma

Novinářka Barbora Postránecká a fotografka Jana Plavec zachycují příběhy těch, kterým osud nadělil těžký začátek života. Jaké to je být pěstoun? Co všechno to obnáší? Jaký je... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Věk
18+
Nakladatel
Vyšehrad, 2023
264 stran
4-5 hodin čtení

Novinářka Barbora Postránecká a fotografka Jana Plavec zachycují příběhy těch, kterým osud nadělil těžký začátek života. Jaké to je být pěstoun? Co všechno to obnáší? Jaký je rozdíl mezi... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

319 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Náhradka - Barbora Postránecká, Jana Plavec, Vyšehrad, 2023
319 Kč

Více o knize

Skutečné příběhy dětí, které nemohly vyrůstat se svými biologickými rodiči

Novinářka Barbora Postránecká a fotografka Jana Plavec zachycují příběhy těch, kterým osud nadělil těžký začátek života. Jaké to je být pěstoun? Co všechno to obnáší? Jaký je rozdíl mezi pěstounstvím a adopcí? Proč potřebuje dítě znát svoji biologickou rodinu? Jak se vyrovnat s tím, když přijdete o mámu a tátu? Jaké to je, vyrůstat v dětském domově? Jaké to je, najít nový domov? A jaký rodič musím být, abych to celé zvládl?

Kniha není ale jen pro ty, kteří o náhradním rodičovství uvažují. Je i pro všechny ty, kteří rádi čtou skutečné příběhy, které mnohdy nemají daleko k románovým zápletkám. A vlastně může být pro každého, kdo chce nahlédnout, jaké křehké může dětství být a jak moc záleží na tom, abyste v něm měli někoho blízkého. Kniha se věnuje stále živé problematice, která zajímá nejen ty, kdo o adopci nebo o náhradní péči uvažují, ale i ty, kteří mají podobný osud a hledají pomoc. Autorka, známá novinářka, zpracovala příběhy jako rozhovory s doplňky a medailonky, které jsou doplněné působivými fotografiemi Jany Plavec.
Číst víc
Počet stran
264
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
160×230 mm
Hmotnost
616 g
ISBN
9788076018532
Rok vydání
2023
Věkové doporučení
18+
Naše katalogové číslo
2124085
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Vyšehrad
Pro koho
pro rodiče, pro dospělé
Ostatní
podle skutečnosti
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
17.12.2023
Autorka v knize zachytila příběhy těch, kteří nemohli vyrůstat se svými biologickými rodiči. Jaké to je vyrůstat v dětském domově? Co obnáší pěstounství a adopce? Skutečné životy, zajímavé příběhy, které vás donutí zamyslet se nad tím, jak je u nás nastaveno to, kam s dětmi, kteří nemají své rodiče.

Mám ráda knihy rozhovorů a ráda čtu o lidských osudech a když se navíc dozvím něco nového, tak je to top. Tohle všechno v této knize bylo. Najdete zde několik lidských příběhů, přečtete si rozhovory s lidmi, kteří vyrůstali v dětských domovech, ale dozvíte se i pohled z druhé strany – od pěstounů a těch, co si děti adoptovali. Jsou tu rady odborníků a je tu ukázáno, jak to v našem státě funguje a kde se můžete dozvědět více.

Je to opravdu smutné, když při čtení pomyslíte na to, kolik dětí je bez domova, odložených, nechtěných. Při čtení však cítíte i určitou naději, že by se dětem mohlo pomoci. Je to rozhodně zajímavé čtení, chvílemi jsem knihu četla jako román, úplně jsem jí byla pohlcena.

Skutečně nádherné fotografie skvěle doplňují atmosféru jednotlivých příběhů a vy se tak více seznámíte s jednotlivými „hrdiny“.

Jelikož mám tendenci všem pomáhat, při čtení o pěstounské péči jsem měla pocit, že bych i já do toho měla jít. Ale vím, že bych to nezvládla. Všichni pěstouni mají můj neskutečný obdiv.

Tuhle knihu by si měli přečíst všichni, kdo se alespoň trochu zajímají, jak to v našem státě chodí. Odkryje mu tak jednu důležitou část, na kterou bychom neměli zapomínat.
Číst víc

„Člověk nemůže správně myslet, správně milovat ani správně spát, pokud se správně nenajedl!“

Tři guineje / Vlastní pokoj - Virginia Woolfová, 2020
Tři guineje / Vlastní pokoj
Virginia Woolfová