Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Zvířata v Hitlerově říši - Jan Mohnhaupt, Prostor, 2023

311 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Zvířata v Hitlerově říši - Jan Mohnhaupt, Prostor, 2023
Zvířata v Hitlerově říši - Jan Mohnhaupt, Prostor, 2023

Zvířata v Hitlerově říši

O třetí říši byla již napsána celá řada knih. Málokterá se však zabývala vztahem nacistů ke zvířatům. Přitom tento vztah byl pro samotnou nacistickou ideologii jedním z... Číst víc

4,0 2 hodnocení
Nakladatel
Prostor, 2023
264 stran
4-5 hodin čtení

O třetí říši byla již napsána celá řada knih. Málokterá se však zabývala vztahem nacistů ke zvířatům. Přitom tento vztah byl pro samotnou nacistickou ideologii jedním z ústředních témat, které... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

311 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

O třetí říši byla již napsána celá řada knih. Málokterá se však zabývala vztahem nacistů ke zvířatům. Přitom tento vztah byl pro samotnou nacistickou ideologii jedním z ústředních témat, které pak dalekosáhle ovlivňovalo smýšlení i chování říšských Němců - od postoje k domácím mazlíčkům přes ochranu krajiny až po "očistu" árijské rasy od Židů. Hmyz byl například součástí přípravy na válku, chov psů sloužil jako vzor pro rasovou mánii a jelen měl podpořit mýtus "pradávného německého lesa". Jan Mohnhaupt s velkými sympatiemi ke zvířatům přibližuje speciální úlohu zvířat v nacionálním socialismu. Ve stylu historické reportáže se vydává po jejich stopách, od koní na východní frontě až po kočky v německých obývácích.
Číst víc
Originální název
Tiere im Nationalsozialismus
Počet stran
264
Vazba
pevná vazba
Rozměr
125×187 mm
Hmotnost
424 g
ISBN
9788072605637
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1955705
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Německo
Nakladatel
Prostor
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

2 hodnocení

0
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
22.7.2023
Vztah nacistů ke zvířatům? Neobvyklé téma skvěle zpracované Janem Mohnhauptem. Hitlerův zákon o ochraně zvířat, který byl považován za pokrokový, platil až do roku 1972. Přístup k různým druhům zvířat, od hmyzu až po jeleny, tu máme skvěle zdokumentovaný. Kniha nám přináší nový pohled na tzv. lásku nacistů ke zvířatům.

Jelikož ráda čtu knihy o druhé světové válce, tuhle jsem si rozhodně nemohla nechat ujít. Nové informace, které se jen tak někde nedočtete. Jen několik málo historiků se tímto tématem zabývalo. Autor si vybral hned několik druhů zvířat, aby na nich demonstroval, co pro nacisty znamenala.

Pes, hmyz, kočky, koně, prasata, jeleni. Každé ze zvířat má v knize svou kapitolu, kde nám autor přehledně a na příkladech vysvětlí, jak to s nimi během války bylo. Ač je to literatura faktu, je kniha zajímavá, čtivá, smutná a krutá. Emoce i v tomto případně pracovaly naplno, zejména pak u kapitoly o koních, která byla nejdrsnější a musela jsem knihu odkládat.

Myšlenky nacistů opravdu nelze pochopit, co se odehrávalo v jejich hlavách je nepředstavitelné. Kdo se zajímá o druhou světovou válku, rozhodně by si měl přečíst i tento pohled na nacistickou říši.
Číst víc

Nakladatelství Prostor

Číst víc

„Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“