Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Columbine - Dave Cullen, Jota, 2023

361 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Columbine

Nejznámější školní masakr

„Tragédie se stále opakují. Zatímco se vzpamatováváme z poslední hrůzy...“ Tak začíná epilog knihy, která ukazuje, jak se masakr na na Columbine High School stal vzorem pro... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Jota, 2023
560 stran
8-9 hodin čtení

„Tragédie se stále opakují. Zatímco se vzpamatováváme z poslední hrůzy...“ Tak začíná epilog knihy, která ukazuje, jak se masakr na na Columbine High School stal vzorem pro téměř dvě desetiletí školních vražd... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

361 Kč

Skladem > 5 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Z kolekce: True crime knihy

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Nejznámější americký školní masakr

„Tragédie se stále opakují. Zatímco se vzpamatováváme z poslední hrůzy...“ Tak začíná epilog knihy, která ukazuje, jak se masakr na Columbine High School stal vzorem pro téměř dvě desetiletí školních vražd. Je to falešný scénář, kterého se chopila generace nových vrahů. Po událostech v Auroře a na školách Sandy Hook a Virginia Tech je nutnost pochopit zločin, který tuto pohromu vyvolal, rok od roku naléhavější.

Co se skutečně stalo 20. dubna 1999? Tato hrůza zanechala nesmazatelnou stopu v americké psychice, ale většina toho, co „víme“, je mylná. Nešlo o sportovce, gotiky ani mafii v trenčkotech. Dave Cullen byl jedním z prvních reportérů na místě a deset let pracoval na této knize, která je všeobecně uznávána jako definitivní popis tehdejších událostí.
S nadhledem vyšetřovatele a psychologickou bystrostí se opírá o hory důkazů, poznatky předních světových forenzních psychologů a zápisky a kresby samotných pachatelů.

Deset let připravovaná kniha, mistrovské reportážní dílo žánru true crime, je definitivním popisem masakru na Columbine, jeho následků a významu od uznávaného novináře, který sledoval příběh od samého počátku.
Číst víc
Originální název
Columbine
Počet stran
560
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
145×210 mm
Hmotnost
654 g
ISBN
9788076892309
Rok vydání
2023
Edice
True crime (CZ)
Naše katalogové číslo
1891869
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Jota
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

18

“Niektoré knihy stačí ochutnať, iné prehltnúť, iba niekoľko málo je hodných prežutia a trávenia. Pri niektorých knihách si stačí pozrieť iba jej časť, niektoré stačí preletieť, a niekoľko málo treba prečítať starostlivo s plnou pozornosťou.” “Naše životy sú ako domy. Niekedy spadnú a majú prečo, inokedy spadnú úplne bezdôvodne.” Stephen King

Lujza S.
Ověřený zákazník
3.4.2024
Napínavá, zaujímavá, prehľadná, strašidelná, poburujúca, poučná. Táto kniha si zaslúži všetky zo spomenutých prívlastkov. Už dlho som nevidela tak dobre spracovanú reportáž o jednom z najdesivejších okamihov USA - o masakre na Columbine High School.
Eric a Dylan rozhodli 20.4.1999 zapísať do krvavej histórie svojej krajiny tým najmenej príjemným spôsobom - vraždami. 13 obetí a ďalších XY zranených ľudí na tento deň nikdy nezabudne rovnako ako celá krajina - práve týmto masakrom sa inšpirovalo mnoho ďalších stratených existencií (napr. Čo Sung-hui - Virginia Tech), ktoré ich brali za hrdinov a svoje vzory.
Reportáž je veľmi prehľadná - autor si dal precízne záležať na tom, aby nám nepodsúval svoje teórie či pocity, veľkú časť knihy sa venoval obetiam a samozrejme vrahom a otázke, ktorá mnoho rokov trápila najmä rodiny obetí - Prečo? Na túto otázku nám autor za pomoci pána Fuseliera odpovedá a predstavuje psychologický popis vrahov, ich motív, povahy a vzťahy či už k rodičom alebo spolužiakom.
Zaujal ma opis prístupu médií ku masakru a taktiež cirkvi (pasáže o Cassie).
Tejto knihe nemám veľmi čo vytknúť - takto si predstavujem opis situácie a dopadov na komunitu/obete/školu pred/počas/dlhé roky po masakre.
Číst víc

Recenze, kritiky

„Vynikající. . . Úžasné je, kolik věcí v Cullenově knize je nás stále překvapuje. Cullenův propracovaný rozbor rozdílů mezi Ericem Harrisem a Dylanem Kleboldem je prvotřídní."
The New York Times Book Review

„Tempo akčního filmu a složitost shakespearovského dramatu."
Newsweek

„Tato kniha je mistrovské dílo."
Seattle Times

„Barvité dílo vzbuzující emoce, téma je výtečně nastudované a zanalyzované.“
Booklist

„Zabývá se tou nejsložitější otázkou ze všech: proč? Čtenáři si z Cullenova nekompromisního díla odnesou hlubší porozumění toho, co přimělo pachatele vraždit. "
Publishers Weekly

Nakladatelství Jota

Číst víc

„Nepropadejte panice!“