Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Domov / Heimat - Tomáš Cidlina, Pavel Kraus (Ilustrátor), Voda na mlýn, 2022

152 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Domov / Heimat - Tomáš Cidlina, Pavel Kraus (Ilustrátor), Voda na mlýn, 2022
Domov / Heimat - Tomáš Cidlina, Pavel Kraus (Ilustrátor), Voda na mlýn, 2022

Domov / Heimat

Staleté setkávání české a německé kultury zanechalo v pohraničí navzdory složitému poválečnému vývoji dosud patrné dědictví. Jsou lidé, kteří jej intenzivně vnímají, stopy staré... Číst víc

Nakladatel
Voda na mlýn, 2022
Počet stran
42

Staleté setkávání české a německé kultury zanechalo v pohraničí navzdory složitému poválečnému vývoji dosud patrné dědictví. Jsou lidé, kteří jej intenzivně vnímají, stopy staré místní kultury k nim zřetelně promlouvají. Avšak snahy o rozumové pochopení.. Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština, němčina

152 Kč

Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Host - B.A. Paris, Motto, 2024
Domov / Heimat - Tomáš Cidlina, Pavel Kraus (Ilustrátor), Voda na mlýn, 2022
152 Kč

Více o knize

Staleté setkávání české a německé kultury zanechalo v pohraničí navzdory složitému poválečnému vývoji dosud patrné dědictví. Jsou lidé, kteří jej intenzivně vnímají, stopy staré místní kultury k nim zřetelně promlouvají. Avšak snahy o rozumové pochopení všeho, co se zde ve 20. století odehrálo, nejednou selhávají. Tam, kde již rozum nestačí, je třeba angažovat smysly a city. Čtyři básně, které dohromady tvoří cyklus nazvaný Domov / Heimat, původně vznikly jako libreto ke kompozici Ľubici Čekovské. Skladba vznikla k 20. jubileu Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica a zadání objednavatele znělo: Sudety. Obsah knihy i libreta tvoří básně s názvy Šumava, Severní Čechy, Luž a Kus domova.

První část přírodně lyricky kontempluje na šumavskou krajinou a její stifterovskou malebností a neposkvrněností. Druhá část přináší pohled na ruch, dynamiku a víru v pokrok v severních Čechách počátku 20. století. Třetí báseň nazvaná Luž obsahuje složité téma vyhnání německojazyčného obyvatelstva z českých zemí po druhé světové válce. Závěrečná báseň cyklu se zamýšlí nad současností krajiny českého pohraničí a nad angažmá, jímž jsou povinni ti, kteří zde dnes žijí a slyší, jak zdi, stromy a kopce šeptají. Publikaci Domov / Heimat vypravil 12 panoramatickými ilustracemi Pavel Kraus. Kniha je vydána dvojjazyčně. Její vydání podpořil Česko-německý fond budoucnosti.
Číst víc
Počet stran
42
Vazba
brožovaná vazba
Hmotnost
52 g
ISBN
9788090826403
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1497179
Ilustrace
Styl
lyrický
Jazyk
čeština, němčina
Původ
Česko
Nakladatel
Voda na mlýn
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Staň se tím, kým jsi.“

Když Nietzsche plakal - Irvin D. Yalom, 2014
Když Nietzsche plakal
Irvin D. Yalom