Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Na téma stolování přečtené knihy o etiketě

Použité filtry
Zrušit filtry
Malá kniha etikety u stolu - Ladislav Špaček, Mladá fronta, 2010
Malá kniha etikety u stolu

Ladislav Špaček je největší kapacitou v oboru. Po úspěšném přijetí Velké knihy etikety dopracoval nyní autor materiál, který specificky pokrývá potřeby jednotlivých cílových skupin...


Stolování pro každého - Jan Honza Lušovský, MAC, 2006
Stolování pro každého

Publikace Jana Honzy Lušovského Stolování pro každého by měla sloužit jako příjemná pomůcka pro každého, kdo chce, cítí nebo má potřebu připravovat sám jakýkoliv druh pohoštění pro své přátele, hosty, případně obchodní partnery ...


Jidlo a promena - Eve Jackson, Nakladatelství Tomáše Janečka, 2004
Jidlo a promena

Vnější svět nás ovlivňuje prostřednictvím toho, co jíme. V současné západní společnosti je jídlo kupodivu stále velkým problémem. Hovoří-li duše o jídle, nemůžeme to brát doslova. V případě jednotlivých potravin musíme vždy brát v úvahu individuální i...


Jak blafovat o etiketě - William Hanson, Edice knihy Omega, 2017
Jak blafovat o etiketě

Lákají vás honosné večírky? Účastnili byste se rádi společenských akcí? Chcete mít perfektní svatbu, nebo pohřeb? Nic není nemožné, jen se musíte naučit blafovat o etiketě, což vám vydláždí cestu do vyšší společenské...


Jak jíst humra a další záhady správného stolování - Ashley Blom, Esence, 2017
Jak jíst humra a další záhady správného stolování

Někdy jdete na večeři, která se vyvíjí naprosto skvěle... než přinesou na stůl například artyčoky. Příjemný zážitek z jídla se tak dokáže v mžiku proměnit v naprosté faux-pas. Tato kniha vám ukáže, jak podobným nepříjemnostem...


Co by měl vědět správný kuchař - James Peterson, Ikar CZ, 2013
Co by měl vědět správný kuchař

Chcete-li se zdokonalit v loupání, sekání nebo krájení, míchání nebo šlehání, vaření, pečení, dušení, grilování, či dokonce v etiketě při návštěvě restaurace, vše najdete zde: mistr kuchař vám nabízí 484 triků, technik a způsobů,...


Minimum bontonu - Slávka Poberová, Jesika Schaftová, Olympia, 2010
Minimum bontonu

V knížce najdeme základní pravidla společenského chování pro malé i velké čtenáře. Komu kdy dát přednost, koho pozdravit první, jak se představovat, jak správně koho oslovovat, kdy komu nabídnout tykání, jak psát správně dopis...


Stolničení - Gustav Salač, Fortuna, 2006
Stolničení

Publikace je určena pro hotelové školy a pro SOU obor kuchař-číšník, dále i pro ty, kteří v pohostinství už pracují a chtějí si rozšířit své odborné znalosti...


Pohoštění - Heinz G. Konsalik, Ikar CZ, 2007
Pohoštění

Obohaťte stůl o nové chuťovky, obložené chlebíčky, dortíky a barevné talířky pamlsků. Bufetový stůl lze sestavit z lákavého občerstvení vybraného z kuchyní celého světa. Kromě mnoha jiného kniha nabízí španělské tapas, řecké mezze, latinskoamerické předkr


Dilema všežravce - Michael Pollan, Argo, 2013
Dilema všežravce

Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, jaký má dopad na...

Správné chování u stolu - Ute Witt, Grada, 2006
Správné chování u stolu

Víte jaká je sklenka na bílé víno? Jak správně zacházet s ubrouskem? A jak jíst rybu? Tato kniha vám přináší know-how moderní etikety stolování...


Kniha o stolovaní - Miriam Miková a kolektív, 1.slovenská škola spoločenskej etikety, 2015
Kniha o stolovaní 
SK

Naša kniha má za cieľ ozrejmiť čitateľovi pravidlá správania sa počas stolovania v našich zemepisných šírkach, no najmä ukázať, ako si správne prestrieť stôl.Každá krajina, svetadiel sa od seba líšia aj pravidlami pri stolovaní a my vám...


Ako zvíťaziť nad kokosovým orechom a nevypichnúť si oko paličkami - Ashley Blom, Ikar, 2017
Ako zvíťaziť nad kokosovým orechom a nevypichnúť si oko paličkami 
SK

Niekedy to pri hostine všetko ide ako po masle... až kým nedorazí artičoka. Čo urobíte potom? (Odpoveď: Začnite odspodu cibuľky artičoky a jemne vytiahnite lístok. Chyťte vrchnú časť lístka, spodné dve tretiny namočte do masla....


Čo by mal vedieť správny kuchár - James Peterson, Ikar, 2009
Čo by mal vedieť správny kuchár 
SK

V 484 heslách knihy od majstra kuchára, učiteľa a oceneného autora Jamesa Petersona nájdeme všetko, nech ide o šúpanie, krájanie, porciovanie, miešanie, šľahanie či etiketu stolovania v reštaurácii, spolu s 533 farebnými fotografiami pracovných postupov..


Parádne stolovanie, Ikar, 2008
Parádne stolovanie 
SK

Či sa pohostenie vydarí alebo nie, nezávisí len od výberu jedál. Ďalším, veľmi dôležitým momentom je úprava stola, ktorá musí hostí upútať a očariť. Táto knižočka vám poradí ako pripraviť stôl na rôzne príležitosti a každé ročné obdobie...


Top miesta na Slovensku / Top Places in Slovakia - Simona Budinská, Fortuna Libri, 2017
Top miesta na Slovensku / Top Places in Slovakia 
SK

Knižná prvotina šéfredaktorky obľúbeného on-line projektu Kavickari.sk je akýmsi gurmánskym kompasom, ktorý mapuje tie najzaujímavejšie podniky na Slovensku, a to tak sugestívne, že pri pohľade na podmanivé fotografie a po prečítaní chytľavého textu...



Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

  • Kindle
Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?

„Jestli někdy potkáte někoho, koho budete doopravdy milovat, nikdy ho nenechte odejít.“

Já a Ty, navždy - Jo Watson, 2021
Já a Ty, navždy
Jo Watson