Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Všemi smysly - Rebecca Yarros, Nakladatelství Fragment, 2024

Zúžiť výberu

Typ
Zobrazit jen
Další možnosti
Jazyk
Další možnosti
Téma
Další možnosti
Pro koho
Další možnosti
Účel knihy
Původ
Další možnosti
Autor
Další možnosti
Doba čtení
Nakladatel
Další možnosti
Série
Edice
Další možnosti
Vazba
Barva obálky
Další možnosti
Použité filtry
Zrušit filtry
Mýty na talíři - Tim Spector, Host, 2023
Mýty na talíři

Stačí otevřít sociální sítě nebo oblíbený časopis a už se na nás hrnou stravovací doporučení nebo zaručené dietní triky. Snídejte takto, pijte tolikrát denně, nesnídejte vůbec, cukr je zlo, káva je dobro, ale jen v určitou...


Pravda o cukru - Jessie Inchauspé, Jota, 2023
Pravda o cukru
Martinus.cz
Martinusačka doporučuje 5

Výjimečná kniha, která vám zábavnou formou předá nejnovější vědecké poznatky a ukáže vám, jak mít svůj krevní cukr pod kontrolou a jak lze i malými změnami v jídelníčku dosáhnout velkého zlepšení zdravotního stavu...


Labužníkem na plný úvazek - Petra Macková Hrochová, Miroslav Macek, Markéta Stinglová (ilustrácie), XYZ, 2018
Labužníkem na plný úvazek

Požitkářství sice nemusí hrát ve Vašem životě takovou roli jako ve starém Římě, přesto nezapomínejte, že v pravé lásce (i v té k dobrému jídlu a pití) je vždy skryta smyslnost. Mnohému o dobrém jídle a pití se lze naučit z moudrých knih, teoretická...


Se špetkou skořice - Elizabeth Acevedo, YOLi CZ, 2021
Se špetkou skořice

Středoškolačka Emoni se stará o malou dcerku, a i když jí se vším pomáhá milovaná babička, musí ve svém životě činit nejedno těžké rozhodnutí. Jediné místo, kde mohou jít povinnosti stranou, je kuchyně. Emoni má totiž obrovský dar...

Večeře v Paříži - Elizabeth Bard, Motto, 2019
Večeře v Paříži

Padesát francouzských tajemství pro radost z jídla a společného stolování Elizabeth Bard vyrostla v New Yorku na instantních omáčkách a rychlém občerstvení. Pak se ale zamilovala do pohledného Francouze a odstěhovala se do Paříže, kde...


Recepty dětem - Gabriela Bartošovská, BIZBOOKS, 2017
Recepty dětem

Dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, jak celou kuchařku pojmout a co bude všechny recepty spojovat. Často se stává, že hledáme zbytečně daleko od sebe a nedíváme se na to, co máme přímo před očima. To stejné se stalo i mně. Není třeba...


Tisíc dnů v Toskánsku - Marlena de Blasi, Jota, 2018
Tisíc dnů v Toskánsku

Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně - lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým...


Politická kuchařka - Jan Burian, Mladá fronta, 2006
Politická kuchařka

Kromě rodinných receptů se tak dovídáme, na jaké dobroty se politici těšívali k babičkám, co jim chutná, jaká jídla naopak nesnášejí, co jim chutnalo v nejrůznějších koutech světa, nebo třeba jak vypadá jejich sváteční tabule...


Jezte skutečné jídlo - Carlos Ríos, Via, 2023
Jezte skutečné jídlo

Kniha Jezte skutečné jídlo je odborně fundovaná a přitom pro laiky přístupná příručka shrnující východiska realfoodingového hnutí, jež usiluje o návrat přirozeně upravených, opravdových potravin do našeho každodenního...


Potraviny známé neznámé - Iveta Pari, Michaela Bergmannová (ilustrátor), B4U, 2016
Potraviny známé neznámé

Exotické ovoce i jiné pochutiny jsou dnes v obchodech běžně k dostání. Víš však, jak a kde se pěstují? Zda rostou na keři či na stromě? Pěstují se na poli či pod vodou? Pokud nebydlíš v tropech, případně nejsi zběhlý cestovatel, odpověď na tyto otázky...

Navždy Provence! - Peter Mayle, Olympia, 2010
Navždy Provence!

Druhý díl volné trilogie o půvabech a zvláštnostech života v jihofrancouzské Provenci, Peter Mayle, milovník francouzské kuchyně i místních lahodných vín, a především skvělý humorista a vypravěč, nás opět zavede do prosluněných vinic...


U Hitlerova stolu - Rosella Postorino, Mladá fronta, 2019
U Hitlerova stolu

Teprve ve svých devadesáti letech přiznala poslední z Hitlerových ochutnávaček, Margot Woelková, co během války dělala. Jejím příběhem se Rosella Postorino inspirovala při napsání strhujícího románu, který v Itálii obdržel řadu cen a byl přeložen...


Jíme zdravě o Vánocích, Jíme zdravě, 2021
Jíme zdravě o Vánocích

Vánoce bez obvyklých 5 kil navíc? Víme, jak na to! Novinka Jíme zdravě o Vánocích je pro všechny, kteří si chtějí užít klasické české svátky bez výčitek, a přitom nepřibrat. Dobré jídlo k Vánocům prostě patří...


Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain, Slovart CZ, 2012
Důvěrnosti z kuchyně

Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace...


Naše - Kateřina Kuranova, Esence, 2021
Naše

Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají...


Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji - Birgit Schäfer, Christiane Schäfer, Vašut, 2013
Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji

Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravování...


Tajné novoroční recepty naší babičky - Klára Trnková, Studio Trnka, 2021
Tajné novoroční recepty naší babičky

Další z řady babiččiných sešítků je tentokrát silvestrovský a novoroční. Připomíná malé zápisníčky plné rady a domácích poznatků, jaké si psávaly naše babičky. Autorka věnuje tuto knížečku s obrázky a kolážemi ze starobylých pohlednic všem čtenářům...


Světová kuchařka pro kluky a holky, Nakladatelství Fragment, 2012
Světová kuchařka pro kluky a holky

Pusť se do přípravy skvělých dobrot ze všech koutů světa a připrav opravdu světovou party pro svoje kamarády. Podle receptů z dostupných surovin to hravě zvládneš. S vařením ti opět pomůže čarodějka Borůfka a společně budete doslova...


Vinice ve Francii - Julie Caplin, Cosmopolis, 2023
Vinice ve Francii

Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského...


Víš co jíš? - Pavla Šmikmátorová, Libor Drobný, CPRESS, 2014
Víš co jíš?

Cílem knihy je (nejen) dětem (cca 10 let) vtipným způsobem (forma komiksu) odhalit postup, jak se vyrábí jejich oblíbené „pochoutky“ (např. hamburger, "smažák", krabí tyčinky, sladké pečivo, točená zmrzlina a pod.)..



Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

  • Kindle
Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?

„Nechci na tobě, abys mě měl takhle rád pořád, ale chci, aby sis to pamatoval. Někde ve mně bude vždycky ten člověk, kterým jsem dnes večer.“

Něžná je noc - Francis Scott Fitzgerald, 2012
Něžná je noc
Francis Scott Fitzgerald