Knihy
E-knihy
379 Kč

Běžná cena Běžně 399 Kč

Ušetříte 5%

Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 1500 výdejních míst
  • dárek ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Autorka Petra Veselá patří mezi odborníky v tomto oboru. Má svou kavárnu a vědomosti o kávě předává dál na školeních. Proto se rozhodla napsat knihu, aby se o správné přípravě kávy a jejích možnostech dozvěděla i širší veřejnost. Seznámíme vás s historií kávy, dozvíte se o tom, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání. Další část knihy se věnuje samotným nápojům. Jak má vypadat espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? Tipy pro nákup, uchovávání a přípravu kávy, popisy a spousta skvělých receptů na přípravu různých druhů kávy.
Čti víc
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
180
Hmotnost
870 g
Rok vydání
2010
Vazba
pevná vazba
Jazyk
český
Nakladatelství
Smart Press
Rozměr
172×240 mm
ISBN
9788087049341
Naše katalogové číslo
93636

Najlepšia kniha o káve, aká sa mi doposiaľ dostala do rúk. Vidno, že autorka vie, o čom rozpráva. Kniha Vás prevedie všetkými odvetviami kávy, od samotného pestovania, cez jej spracovanie, pomôcky pre baristov, výber správneho kávovaru, až po samotnú prípravu tohto skvelého nápoja. Kniha obsahuje podrobné postupy prípravy káv s bohatou ilustráciou. Mňa osobne v mnohom inšpirovala a pomohla zlepšiť sa v príprave kávy. Rozhodne odporúčam každému, kto by sa rád o káve dozvedel viac a som si istý, že mnoho užitočných informácií sa dozvedia aj skúsení baristi.

Čti víc

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,8 / 5

17 hodnocení

16
0
0
0
1

JN
19.11.2018
nepresné informácie

Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.

Námatkovo som vzal knihu do rúk, pretože príprava kávy je pre mňa umenie i veda a mám veľkú záľubu v káve pripravovanej v džezve. Preto som si tento štýl prípravy chcel v knihe overiť a porovnať s postupom Turgaya - tureckého majstra sveta v príprave kávy v džezve. Ak si chce človek plne vychutnať tureckú/arabskú kávu, hneď v úvode receptu narazí na chyby:
- používa sa Arabika (nie zmes Arabiky s Robustou)
- recept 2 lyžičky kávy zaliať vodou, to je veľmi široký pojem (ideálny je totiž pomer 1:10 a v džezve sa necháva dostatočný priestor pre vytvorenie peny).
- v džezve by sa nemalo miešať kovovou lyžičkou (aby sa neznehodnotil cínový či strieborný poťah vnútra džezvy)
- na platni variča sa neodporúča kávu variť (skôr na plyne, kempingovom variči)
- 3x prekypieť kávu je nezmysel (káva je jemne mletá, tým pádom sa zvyšuje extrakcia a znehodnocuje sa chuť kávy, uvoľňujú fenoly atď)
- káva sa neservíruje do predhriatych šálkov (naopak - odporúča sa mať šálky schladené, aby sa urýchlil proces chladenia a pitia, kedže proces extrakcie pokračuje aj naďalej po naliatí do šálky)
Po zhliadnutí týchto nedostatkov u jedného spôsobu prípravy kávy, nemám dôveru k ostatným postupom a ku knihe o KÁVE ako takej ale snaha sa cení... :)
Čti víc
4.12.2018
Súhlasím a taktiež musím podotknúť, že príprava kávy v cezve v piesku je síce pekné divadlo, ale nemáte pod kontrolou konštantnú teplotu, keďže piesok nieje ohrievaný rovnomerne a zvyšuje sa vám teda extrakcia - horkosť, nehovoriac o možnosti vírenia prachu z piesku, čo sa môže usadiť následne do kávy. V Turecku a okolitých krajinách i tak používaju bežne menej kvalitnú kávu a pri tomto spomínanom spôsobe prípravy neúmerne zvyšujú jej horkosť, preto sa ju naučili v čo najväčšj možnej miere sladiť cukrom... ;-)
Čti víc
Jana Wertheimová
13.8.2016
Velmi povedená publikace o kávě určena široké veřejnosti, je velmi dobře napsaná, čtivá. Čtenář se nemusí prokousávat extrémně odbornými názvy, naopak autorka Vás naučí o kávě hodně, pomůže Vám orientovat se na trhu a vysvětlí základní pojmy a navíc vás provede celým procesem zpracování kávy.

Kniha nenadchne odborníky,ale naopak bude pokladem pro laiky a milovníky kávy, které může nadchnout v dalším poznávání tohoto nápoje. Líbí se mi i moderní zpracování včetně pěkných fotek. Měla jsem možnost porovnat s jinými publikacemi a tato je rozhodně nejlepší. A neměla by nikomu kdo kávu miluje doma chybět.
Čti víc
Lucia
12.1.2015
perfektná kniha
Kúpila som ju bratovi ako dar na Vianoce, pracuje v kaviarni ako barista. Knihe sa veľmi potešil. Obsahuje veľa rôznorodých informácií o pôvode, pestovaní, druhoch, príprave kávy a kávových nápojov. Skvelá je aj ponuka receptov.
Čti víc
28.10.2013
Názor čitateľa
zabudol som na hviezdičky O:-)
Čti víc
Jano
28.10.2013
Neváhajte a kupujte!
Úžasná knižka pre široké publikum - od kávových začiatočníkov a laikov až po baristu, možno by mala byť súčasťou výbavy každej kaviarne. Pekne viazaná, ilustrovaná a dobre napísaná, naučil som sa z nej veľa teoretických vecí o káve a je tam aj kopa tipov do praxe. Hurá do čítania!
Čti víc
Lukáš
18.8.2012
Skvelá!
Petra Veselá vie o čom píše vo svojej knihe, pomohla mi v mnoho veciach, dozvedel som sa vela o káve, čo som ešte netušil, moje zručnosti v príprfave kávy sú deň čo deň lepšie a to vďaka tejto knihe.
Čti víc
Mário
14.2.2012
Názor čitateľa
Na základe tejto som sa naučil naozaj veľmi veľa. Odporúčam začiatočníkom ale aj ostrieľaným " baristom" hlavne na slovensku. Táto kniha by mala byt v každej kaviarni ako biblia v kostole. M
Čti víc

Čti víc

„Jedni čtou, aby si zapamatovali, druzí proto, aby zapomněli. “

Heinrich Heine