Knihy
E-knihy

Cukr - náš zabiják

Skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech

CPRESS, 2015
Nakladatel
CPRESS, 2015
Překlad

ato kniha je mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách...

Čti víc

284 Kč

Běžná cena Běžně 299 Kč

Ušetříte 5%

Posíláme do čtyř dní

Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 1500 výdejních míst
  • dárek ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Tato kniha je mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím.
Čti víc
Kupte společně
Cukr - náš zabiják - Robert H. Lustig
Pšeničný mozog - David Perlmutter, Kristin Loberg
722 Kč
Ušetříte 38 Kč

Recenze, kritiky

Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu.
RNDr. Petr Fořt, CSc.

Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
292
Hmotnost
408 g
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
200968
Vazba
brožovaná vazba
Jazyk
český
Nakladatelství
CPRESS
Rozměr
145×205 mm
ISBN
9788026406907
Věkové doporučení
15+
Originální název
Fat Chance: Beating the Odds Against Sugar, Processed Food, Obesity, and Disease

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,4 / 5

9 hodnocení

7
1
0
0
1

Zuzana Zaj.
25.6.2018
Fruktóza, kortizol, vláknina, cvičenie
Konečne názorne zobrazené ako to spolu všetko súvisí.
Bomba je, že tie rady od profesora 100% fungujú, už som schudla 5 kg za 2 mesiace.
Fruktóza je všade, pozor na ňu, fruktóza je ten jed! Prirodzená strava, vláknina a cvičenie je ten liek!
Čti víc
Majkak
28.12.2017
Top kniha o výžive
Konečne kniha o výžive, čo má hlavu aj pätu. Ďakujem za cenné informácie, logické vysvetlenie fungovania metabolizmu a dôsledkov zanedbávania princípov zdravej stravy, nakupovania potravín, atď. Povinné čítanie pre všetkých rodičov.
Čti víc
Frantiska fendeková
24.8.2016
Názor čitateľa
ako tak čítam recenzie na knihu, dovolím si nesúhlasit s m kizak, kniha neopisuje zlé a dobré carbs, kniha zobrazuje realitu! Dotyčný evidentne knihu nečítal, názor že vykonávať náročnejší šport bez cukru sa nedá, je od veci a bez akychkoľvek argumentov, aj posledný hlupák predsa vie, že sa dá použiť ako zdroj energie tuk, pričom sa v knihe nepíše o tom, že nemôžete použit sacharidy, kniha je maximálne realna, podložená faktami, veľmi inšpirujúca, na druhej strane treba samozrejme uplatniť zdravý sedliacky rozum, vytiahnuť si z nej to dobreé, nie to zleé, len tolko!
Čti víc
Michaela Gallee
18.10.2015
Výborná kniha
Odporúčam! Autor je v tejto oblasti odborník, pracuje ako endokrinológ a má na starosti obézne deti v Amerike. V knihe uvádza zdroje, z ktorých čerpal, jedná sa o najnovšie klinické a vedecké poznatky. Vysvetľuje súvislosti konzumácie cukru a vzniku obezity ako aj celkovo- metabolického syndrómu. V tejto oblasti sa orientujem a vrelo odporúčam túto knihu.
Samozrejme, nájdu ľudia, ktorým sa obsah knihy nebude páčiť. Prečo? Pretože všetci máme radi cukor a ťažko sa stotožňujeme s faktom, že by nám mohol ničiť zdravie. Pravda sa však nemení podľa toho či sa nám páči alebo nie. Pokiaľ hľadáte spoľahlivý zdroj informácii, tak na túto publikáciu sa rozhodne môžete spoľahnúť.
Čti víc
m kizak
14.7.2015
Názor čitateľa
s prepacenim kravina na n-tu... uz nielen rafinovany cukor je zly, ale dokonca aj ovocny, ach jo :) autor asi nikdy nerobil ziadny narocnejsi sport, potom by vedel, ze sacharidy, a niekedy aj ten "zly" cukor su skvele palivo, povedzme v cyklistike... dalsie zbytocne strasenie ludi
Čti víc
Zuzana Pekarova
29.2.2016
Názor čitateľa
Neviem, či si pozorne čítal tu knihu. Ale tam sa nič o tom, že by bolo ovocie zlé nespominalo. Ovocie obsahuje veľa vlákniny, takže pri jeho trávení nestupne hladina cukru v krvi do takej miery, aj keď ovocie cukor obsahuje. Horšie je to už, ak odstavujes a tým pádom sa vlákniny zbavujes. Ale pokiaľ nevypijes denne liter ovocnej šťavy, tak sa absolútne nič nestane. Navyše ak sportujes. Ale súhlasím, že kniha je písaná pre lenivych amikov, ktorým je zatazko prejsť pešo pár sto metrov. Takže treba túto knihu brať dosť s rezervou...
Čti víc
Martin Pirina
15.8.2015
Názor čitateľa
A co vacsina populacie, ktora nerobi vrchovoli sport a cely den len presedi v praci ? Na nich si nemyslel. Inac je kopec vrcholovych sportovcov, ktory sa stravuju nizkosacharidovo. Takze asi nemas ziadne poznatky.
Čti víc

Čti víc
Čti víc
Kupte společně
Cukr - náš zabiják - Robert H. Lustig
Pšeničný mozog - David Perlmutter, Kristin Loberg
722 Kč
Ušetříte 38 Kč

„Slova knih nás vždy vzruší, důležité však je, aby nás změnila. “

Konfucius