Umění francouzské kuchyně

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně

Okamžitý download
EPUB
MOBI
Nakladatel
Jota, 2014
1. díl série
Umění francouzské kuchyně

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo... Číst víc

Další formáty

Kniha 568 Kč

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo... Číst víc

Další formáty

Kniha 568 Kč
Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 2500 výdejních míst
  • záložky ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o eknize

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.
Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.
Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích.
Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Julia Childová

Julia Childová se narodila v roce 1912 v Kalifornii do zámožné a vzdělané rodiny – její otec byl absolventem Princetonské univerzity. Poté, co absolvovala střední školu, se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala nějaký čas v reklamě. Během druhé světové války sloužila u výzvědné služby, mimo jiné na Cejlonu, kde se seznámila se svým pozdějším manželem, s nímž se v roce 1948 usadila v Paříži, kam Childa přivedly pracovní povinnosti. Julia navštěvovala věhlasnou kuchařskou školu Le Cordon Bleu a posléze brala soukromé hodiny u slavných francouzských šéfkuchařů. V roce 1951 založila se svými přítelkyněmi Louisette Berthollovou a Simone Beckovou vlastní kuchařskou Školu tří gurmánek. O deset let později společně vydaly kuchařku Umění francouzské kuchyně, která se ve Spojených státech stala bestsellerem a jednou provždy změnila pohled amerických žen na vaření. Z Childové se stala kuchařská celebrita. Pravidelně se objevovala na televizních obrazovkách a od roku 1963 uváděla svůj vlastní pořad Francouzský šéfkuchař. Diváky zaujala svou znalostí francouzské kuchyně, ale také přirozeností, šarmem a nelíčeným nadšením pro kulinářské umění. Následovala řada ocenění (mimo jiné cena Emmy) a několik dalších pořadů a kuchařských knih, mezi nimiž vyniká její další mistrovské dílo Kuchařské umění z roku 1989. V roce 2000 byla Childová oceněna francouzským Řádem čestné legie a o tři roky později jí byla udělena Prezidentská medaile svobody. V roce 2004 Childová zemřela na selhání ledvin.

„Jedna z nejúchvatnějších příruček dvacátého století, která ovlivnila několik generací nejen amerických kuchařek.“
New York Times

„Mimořádně užitečná kniha, s jejíž pomocí snadno proniknete do tajů francouzské kuchyně.“
Gourmet Food

„Nepostradatelný pomocník všech, kdo rádi (dobře) vaří.“
goodcooking.com
Číst víc

Všechny formáty tohoto titulu

Knihy

Kniha
čeština, Jota, 2014, pevná vazba
Posíláme do pěti dní
568 Kč
-5 %
Kniha
angličtina, Penguin Books, 2009, brožovaná vazba
Vyprodané
Kniha
angličtina, Penguin Books, 2011, brožovaná vazba
Vyprodané
-5 %

E-knihy a audioknihy

E-kniha
čeština, Jota, 2014
Ihned ke stažení
EPUB
MOBI
298 Kč
Další
Originální název
Mastering the Art of French Cooking (1.)
896 stran
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
194470
Jazyk
čeština
1. díl série
Umění francouzské kuchyně
Nakladatel
Jota

Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti? Dejte nám o tom vědět.

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

21 hodnocení

17
4
0
0
0

Jak se vám e-kniha líbila?

Čtenářské recenze

Lukáš
12.7.2021
Umenie francúzskej kuchyne 1 a 2
Kniha je veľmi podrobne a prehladne popísaná pre každú oblasť kulinárskeho zážitku s úvodným popisom, či už ide o koláčik alebo samotny obed/večeru/pochutinu. Oceňujem dôkladne popisy jednotlivých úkonov s vystiznymi ilustráciami napr. pri porcovaní mäsa, listkovom ceste a pod. (Ilustrácií je minimum, avsak menej je niekedy viac :)) Určite by som túto knihu odporúčal každému kto sa rád naučí niečo nové. Vyzdvihol by som ešte "polopatisticky" napísaný text tejto knihy. :) Kniha bola úžasný darček pre moju polovičku :) Víkend preto užívam. Číst víc
Adriana
7.8.2020
Ako sa píše na titulke "svetoznáma biblia kulinárskeho umenia" - nemôže iná fráza viac vystihovať túto knihu. Zaujímavo a dopodrobna je rozpísané všetko čo treba vedieť. Fotky tam síce nie sú, ale pri tom množstve receptov sa fakt nezmestili :D úžasná kniha, zatiaľ som spravila dva recepty - naozaj profesionálne, aj pre začiatočníkov aj pre pokročilejších, ktorí sa chcú zdokonaliť. Kúpu tejto knihy nebudem nikdy ľutovať, pretože mi poslúži ešte dosť rokov. Netreba sa obaváť 'old fashion receptov', je to proste KLASIKA. Číst víc
Patrik Vitek
23.4.2019
Úžasná
Je úžasná, nie len učí recepty, ale taktiež učí kultúru pri varení. Veľa užitočných rád, poznámok. Aké nápoje podávať k daným receptom, aké prílohy, rôzne dôležité detaily o ingredienciach. Prináša kúsok francúzska do mojej kuchyne. Číst víc
Robo
22.4.2019
jedna z najlepších kuchárskych kníh vo svete
vynikajúca kniha aj pre začiatočníka aj pre šéfkuchára, veľmi podrobná a úderná, žiadne zbytočné reči a zbytočné obrázky, žiaden zbytočne hrubý papier, čím obyčajne naháňajú objem pred obsahom, k veľa jedlám je aj varianta rôznych voliteľných doplnkov/variant ako omáčka/plnka/príloha ..... ale aj víno .... najlepšie na nej je to, že autorka všetky vlastnoručne uvarila a aj to tak písala, z pohľadu človeka čo to práve robí.
Je to veľký počin od vydavateľa pre slovenského čitateľa, že také dobré dielo si nemusí pracne prekladať z cudzieho jazyka, keď sa chce dostať k najlepším receptom sveta
Číst víc
Daniela
25.2.2019
Umění francouzské kuchyně
výborná kniha pre tých čo radi varia a experimentujú so zahraničnou kuchyňou, zaujímavé recepty, začiatočníkom možno budú chýbať obrázky, ale nie sú nutné ....., každý si môže prísť na svoje Číst víc
6
9.3.2017
najskor film, potom kniha
Najskor som videla film s Meryl Streep a potom som po rokoch objavila aj tuto do slovenciny prelozenu knihu. Zijem v Nemecku a tu sa tato kniha neda kupit v nemcine, lebo vraj po nej nie je taky velky dopyt...a vraj ten preklad z anglictiny a preratanie vsetkych tych receptov (z ich mierok na nase kilogramy) vraj je to velmi narocne...tak sa cudujem, preco to nebolo narocne slovakom :-)
Ten film sa neda pozerat a nedostat chut na niektoru jej dobrotu. UUUUUzasne recepty !!! Uz som varila niektore z nich ako napr.: "beef bourguignon" - budete olizovat tanier ako aj ja :-) ; "mandlovu tortu" - aaaaaaah, to bola dobrota; a mufinky cokoladove, take cokoladove, ze sa vam z tej tekutej cokolady vo vnutri bude tocit hlava :-)
Číst víc

Číst víc

„Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.“

Nikdykde - Neil Gaiman
Nikdykde
Neil Gaiman