Knihy
E-knihy

Účastníci zájezdu

Vydavatel
Druhé město, 2006

Mladá průvodkyně cestovní kanceláře, několik manželských párů, dvě studentky, dva homosexuálové, poslanec, spisovatel a přinejmenším čtyři literární kritici — to jsou hlavní postavy románu jednoho z nejčtenějších současných českých autorů...

Čti víc

271 Kč

Běžná cena Běžně 285 Kč

Ušetříte 5%

Posíláme do tří dní

Doporučené knihy a kolekce

Popis knihy

Mladá průvodkyně cestovní kanceláře, několik manželských párů, dvě studentky, dva homosexuálové, poslanec, spisovatel a přinejmenším čtyři literární kritici — to jsou hlavní postavy románu jednoho z nejčtenějších současných českých autorů.

Jde o svižně napsanou „melancholickou grotesku“ — tentokrát o lidech dočasně proměněných v turisty, jejichž zcela neturistické životní příběhy se během týdenního pobytu kdesi u italského Jadranu nejrůznějším způsobem tragikomicky proplétají.

Fotografie na záložce: Jan Zátorský

Čtvrté vydání
Čti víc
Kupte společně
Účastníci zájezdu - Michal Viewegh
Fitness diář 2018 (český jazyk) -
Ušetříte 99 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
350
Hmotnost
390 g
Rok vydání
2006
Vazba
pevná vazba s přebalem
Jazyk
český
Nakladatelství
Druhé město
Rozměr
137×197 mm
ISBN
8072272454
Naše katalogové číslo
10428

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,4 / 5

51 hodnocení

28
14
8
1
0

Katka
24.5.2014
Názor čitateľa
Normalne byva kniha vzdy lepsia ako film, cakala som to aj tu, ale nebolo to tak. Do filmu dali len to najlepsie plus nieco aj pridali, spravili z toho skvelu oddychovu komediu a obsadenie hercov tomu este viac pomohlo. Kniha miestami nudila a az taka komedia to nebola, bolo tam domace nasilie, komplikovane vztahy, nevera, rozpad manzelstva, nadavky, ponizovanie, pohrdanie.
Čti víc
Zuza.nka
Zuza.nka
22.10.2008
Výborná zábava
Výborná kniha, super sa čítala, zabavila som sa a všetky postavy mi boli určitým spôsobom blízke. Kniha (ale aj film) sú naozaj podareným dielkom.
Čti víc
Michelle
10.7.2006
Aj iné su tiež dobré...
Viewegh je veľmi dobrý český autor a jeho knihy sú dobre čitateľné...
odporúčam aj Román pre ženy...o Oliverovi a Laure
Čti víc
risiak
31.7.2005
zajazd sa vydaril :)
Vtipné dialógy, situačná komika, pár prvkov absurdizmu... Veľmi dobrá, ľahko čitateľná a zábavná knižka. Čítanie mi prinieslo relax v pravom slova zmysle. A tiež som sa nasmial! :)) Vrelo odporúčam
Čti víc
Zuzana
5.3.2002
Moj clovek
Vcera som tutu knihu docitala. Mozem povedat, ze som sa pekne nasmiala. Niekedy mi autor vteleny do postavy Maxa hovoril z duse. Velmi pekne vykreslene charaktery postav ludi. Autor sa neboji hovorit to, co iny povazuju este dnes za tabu. Miestami az naturalisticke.
Čti víc

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Čti víc

Nakladatelství Druhé město vydává knihy od začátku roku 2006. Jeho majitelem je Martin Reiner (dříve Pluháček), nakladatelství sídlí v Brně. Druhé město nahradilo na vydavatelském trhu zaniklý Petrov. Petrovu, který působil na české scéně patnáct let a postupně se stal jedním z nejvýznamnějších českých nakladatelství, se Druhé město podobá ediční skladbou, orientovanou na původní českou tvorbu. Liší se především rozsahem produkce, která je asi čtvrtinová, a také tím, že se soustředí výhradně na vydávání knih. Mezi nejvýznamnější autory tohoto nakladatelství patří kupříkladu Evžen Boček a Michal Viewegh.

Čti víc
Kupte společně
Účastníci zájezdu - Michal Viewegh
Fitness diář 2018 (český jazyk) -
Ušetříte 99 Kč