Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Neurologie 2019 - Evžen Růžička, Triton, 2019

999 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Neurologie 2019

Obor neurologie zaznamenal v posledních letech obrovský rozvoj. To se odráží i ve výuce studentů medicíny a vyžaduje nové přístupy, jež jsou zohledněny v nové učebnici... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Triton, 2019
Počet stran
531

Obor neurologie zaznamenal v posledních letech obrovský rozvoj. To se odráží i ve výuce studentů medicíny a vyžaduje nové přístupy, jež jsou zohledněny v nové učebnici neurologie od Evžena Růžičky a kolektivu. Učebnice se skládá ze dvou hlavních částí. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Obor neurologie zaznamenal v posledních letech obrovský rozvoj. To se odráží i ve výuce studentů medicíny a vyžaduje nové přístupy, jež jsou zohledněny v nové učebnici neurologie od Evžena Růžičky a kolektivu.

Učebnice se skládá ze dvou hlavních částí, obecné a speciální. Obecná část obsahuje i oddíl neurologické vyšetření a pomocná vyšetření. Text má logické členění a je bohatě doplněn obrázky, schématy, grafy a tabulkami, jež činí učebnici velmi srozumitelnou pro studenty medicíny. Zvláště jsou zvýrazněny vitální informace, které nesmí student přehlédnout, a každá speciální kapitola má navíc v závěru shrnutí nejdůležitějších bodů.

Přínosem učebnice je praktický přístup k obecné neurologii. Základní poznatky oboru se samozřejmě nemění, ale v učebnici jsou podány s ohledem na využití v každodenní praxi. Výklad přitom postupuje od příznaků, které lékař na pacientovi vidí, přes návod, jak je má vyšetřit a interpretovat, až k úvaze o postižení struktur nervového systému a volbě vhodných pomocných vyšetření k odhalení příčiny. Učebnice rovněž přináší nové členění a definice některých syndromů, které se v průběhu let změnily a jejichž poznání je důležité pro pochopení speciální neurologie.

Jednotlivé kapitoly ve speciální části jsou napsány předními odborníky ze šesti českých lékařských fakult. To je zárukou, že čtenáři získají nejaktuálnější informace o jednotlivých neurologických onemocněních, od klinického obrazu přes diagnostiku a diferenciální diagnostiku až po léčbu. Učebnice je přitom koncipována tak, aby se student neučil pouze jednotlivá onemocnění, ale aby se naučil přemýšlet, čeho si v praxi všímat, co nesmí přehlédnout, jak indikovat pomocná vyšetření a co od nich může očekávat. Cílem je, aby absolvent lékařské fakulty získal základní přehled o neurologických onemocněních, uměl rozpoznat základní chorobné příznaky a dokázal neurologického pacienta správně vyšetřit a nasměrovat v každodenní praxi kteréhokoli medicínského oboru.

Komentář prof. MUDr. Karla Urbánka, CSc., LF UP Olomouc:
Publikace na mne dělá dojem mimořádně student-friendly textu, doplněného množstvím tabulek a vyobrazení, s pestrou grafickou úpravou. Zvláště oceňuji snahu autorů o maximální zjednodušení pro potřeby studentů všeobecného směru lékařství. Členění je klasické, po obsahové stránce je kniha vyčerpávající. Tabulky jsou přehledné, vyobrazení instruktivní a jednoduchá. Ocenění zaslouží stylistická úroveň i sjednocení textu natolik, že působí jako od jediného autora.

Z recenzního posudku prof. MUDr. Zuzany Gdovinové, CSc., LF UPJŠ Košice:
Autoři touto učebnicí prokázali, že jsou nejen zkušení neurologové, ale i erudovaní pedagogové. Kniha představuje moderní učebnici neurologie, která v takové podobě chybí v portfoliu učebnic a má reálný předpoklad být přínosem nejen pro studenty medicíny, ale i pro začínající lékaře různých oborů, zejména však neurologie a všeobecného lékařství.
Číst víc
Počet stran
531
Vazba
pevná vazba
Rozměr
170×240 mm
Hmotnost
1122 g
ISBN
9788075536815
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
644073
Jazyk
čeština
Nakladatel
Triton
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Kajka
Neověřený nákup
19.2.2021
Perfektná kniha na prípravu medikov ku skúške z neurológie, prehľadne a systematicky písaná doplnená bohatými ilustráciami , odporúčam Číst víc
Daniel
Neověřený nákup
13.3.2021
Dobrý deň, táto kniha je nedostupná v ČR a tiež aj na SK.
Ak by ste vedeli mi podať nejaké info, kde by som ju mohol kúpiť.
Mám oňu mimoriadný záujem ako lekár, za akúkoľvek pomoc vopred ďakujem: daniel.marticek1@gmail.com
Číst víc

Nakladatelství Triton

Číst víc

„Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“

Harry Potter a Tajemná komnata - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2016
Harry Potter a Tajemná komnata
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)