Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Exodus - Leon Uris, BB/art, 2023

574 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Exodus - Leon Uris, BB/art, 2023
Exodus - Leon Uris, BB/art, 2023

Exodus

Děj je upředen z řady autentických příběhů, které se pojí s milostným příběhem americké ošetřovatelky a mladého hrdiny Mossadu... Číst víc

4,8 8 hodnocení
Nakladatel
BB/art, 2023
560 stran
8-9 hodin čtení

Děj je upředen z řady autentických příběhů, které se pojí s milostným příběhem americké ošetřovatelky a mladého hrdiny Mossadu... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

574 Kč

Cena v knihkupectví: 599 Kč
Skladem 2 ks
Posíláme ihned
Další knižní vydání (4)
Exodus - Leon Uris, BB/art, 2014
Pevná vazba s přebalem
Čeština, 2014
Vyprodané

Exodus - Leon Uris, BB/art, 2009
Brožovaná vazba
Čeština, 2009
Vyprodané

Exodus - Leon Uris, BB/art, 2006
Pevná vazba s přebalem
Čeština, 2006
Vyprodané

Exodus - Leon Uris, , 1991
Kniha
1991
Vyprodané

Další knižní vydání

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024
Exodus - Leon Uris, BB/art, 2023
574 Kč

Více o knize

Děj je upředen z řady autentických příběhů, které se pojí s milostným příběhem americké ošetřovatelky a mladého hrdiny Mossadu. Kniha zároveň zachycuje nejen život v evropských židovských ghettech, pogromy v Rusku, zrod sionismu a kibuců, vznik státu Izrael, ale také třeba principy tzv. ropné politiky či dobu britského mandátu v Palestině.

Jeden z Urisových nesčetných fanoušků kdysi poznamenal, že se prostřednictvím jeho děl seznámil s úžasnou spoustou faktů. Snad nejvíce to právě platí o Exodu, při jehož přípravě autor pročetl několik set knih, hovořil s více než 1200 očitými svědky a procestoval desítky tisíc kilometrů. Kniha se stala mezinárodním bestsellerem, byla přeložena do více než 50 jazyků a v USA je považována za největší bestseller po Jihu proti Severu od Margaret Mitchellové. Podle románu byl natočen v roce 1960 film a v roce 1971 se stal předlohou pro muzikál. Uris se sám k tématům použitým v Exodu několikrát vracel.
Číst víc
Počet stran
560
Vazba
pevná vazba
Rozměr
168×239 mm
Hmotnost
952 g
ISBN
9788075956736
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2320720
Vydání
4
Styl
historický
Jazyk
čeština
Původ
Spojené státy
Nakladatel
BB/art
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

8 hodnocení

6
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

2.12.2019
výborná
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Pomerne rozsiahly román, o udalostiach, o ktorých možno vieme málo...boj Židov a osídľovanie Palestíny a snaha o vytvorenie samostatného štátu, čo je Hagana, ilegálne prisťahovalectvo, národnostné rozdiely medzi Arabmi a Židmi - toto všetko je v knihe obšírne predstavené, vďaka čomu som sa bližšie dostala k problematike, o ktorej som predtým veľa nevedela.
Ku knihe som sa dostala len vďaka rovnomennému filmu z roku 1960 s Paulom Newmanom v hlavnej roli. Čo však film nemohol pokryť, bola komplexnosť diela, v ktorom nám autor predstavil postavy, ktoré spoznáme vďaka spoznaniu ich minulosti. Na mňa zapôsobilo, že autor dal každej postave hĺbku, že som chápala ich konanie a správanie sa, a prežívala to, čo prežívali oni. Kniha vo mne zanechala silný zážitok, odporúčam.
Číst víc
Milka
Neověřený nákup
19.4.2012
veľmi zaujímavý román
Román mi darovala sestra nedávno. Dočítala som ho pred pár dňami.V eľmi pútavo napísaný. Dozvedela som sa z neho fakty z historie, o ktorých som doteraz nevedela. Odporúčam širokej skupine čitateľov.
Taktiež reagujem na Paľove hodnotenie : Faktografisti sa môžu zamerať na iný druh literatúry. nemusia sa "otravovať " s nejakým - love story - román je práve preto veľmi zaujímavý. Vďaka tomu sa dostane k širšiemu okruhu čitateľov (beletrie) .
Číst víc
Paľo
Neověřený nákup
12.8.2009
história
kniha je výborná, číta sa jedným dychom. Obsahuje množstvo hodnotných histrorických informácií o modernej histórii Židov a štátu Izrael. Dejová linka s osudmi hlavných hrdinov vrátane akejsi love-story je bonusom navyše, ktorý poteší beletristov a možno bude trochu otravovať faktografistov. Číst víc
Jitka Pagáčová
Neověřený nákup
15.11.2006
Hodnotný román
Román Exodus som čítala pred niekoľkými rokmi. Je to pútavý a poučný román, strhujúcim spôsobom opisujúci vznik štátu Izrael, približujúci históriu židovského národa s jeho tragickými etapami. Moderné spracovanie témy, aktuálna problematika v dnešných dňoch... Mimoriadne pôsobivé je porovnávať miesta deja s realitou pri návšteve Izraela. Číst víc
Zdenka N.
Neověřený nákup
20.1.2016
Názor čitateľa
Výborný román,
čítala som ho pred rokmi, teraz si ho pomaly užívam. Ako povedala Jitka aktuálna téma v dnešných časoch.Záchytné tábory na Cypre a snaha sa z nich dostať ...história sa opakuje. Vhodné pre kohokoľvek , množstvo informácií historicky overených.Exodus je skvelý, jednoducho kvalitný román 2v1.( história a love story)
Číst víc

„Vybudovali si neúplné a asymetrické přátelství, tvořené dlouhými pauzami a spoustou mlčení, jakýsi prázdný čistý prostor, kam se oba mohli vracet a nadechnout se, když je školní zdi sevřely natolik, že už dál nemohli ignorovat pocit, že se dusí. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano