Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Digitální fotografie - Josef Pecinovský, Grada, 2006

57 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Digitální fotografie - Josef Pecinovský, Grada, 2006
Digitální fotografie - Josef Pecinovský, Grada, 2006

Digitální fotografie

Úpravy, tisk a prohlížení v programu ACDSee

Tato kniha podrobně popisuje práci s programem ACDSee, a to od samých začátků, kterým je pořízení a instalace programu, přes základy prohlížení obrázků, až po jednoduché úpravy... Číst víc

Nakladatel
Grada, 2006
Počet stran
148

Tato kniha podrobně popisuje práci s programem ACDSee, a to od samých začátků, kterým je pořízení a instalace programu, přes základy prohlížení obrázků, až po jednoduché úpravy... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Digitální fotografie stále více proniká do našeho života a ať chceme nebo ne, vytlačuje klasickou fotografii s jejím procesem negativ-pozitiv stále více do pozadí. Jediná nevýhoda, nutnost prohlížet digitální fotografie pomocí počítače, už prakticky pominula, protože počítač se stává běžným zařízením domácnosti.

Nejnovější stroje jsou poměrně levné a velmi výkonné. Postupem času se každému fotoamatérovi začnou soubory s fotografiemi hromadit, čímž nastupuje další nutnost – fotografie rozumným způsobem třídit a prohlížet, a také upravovat.

Ne každý si může dovolit pořídit náročnou a drahou fotolaboratoř, drahé grafické programy, které s obrázky dokážou doslova zázraky, ale každý může mít doma jednoduchý a levný program, který dokáže jednoduše obrázky upravit, setřídit a hlavně prohlížet. Takových programů je více, ale nejčastěji používaným je ACDSee.

Tato kniha podrobně popisuje práci s programem ACDSee, a to od samých začátků, kterým je pořízení a instalace programu, přes základy prohlížení obrázků, až po jednoduché úpravy.

Kniha je rozdělena do čtyř kapitol.

V první úvodní kapitole se čtenář seznámí s podmínkami nákupu a instalace programu, a dostane se mu základního rychlokursu prohlížení obrázků pomocí ACDSee; pro méně znalé následuje ještě jeden rychlokurz, který jej provede systémem souborů a složek. Znamená to, že po přečetní první kapitoly už čtenář může s programem samostatně pracovat a prohlížet své fotografie. Možnosti programu jsou ale mnohem širší a je škoda jich nevyužít.

Druhá kapitola se na prohlížení obrázků zaměří podrobněji. Velká část knihy je věnována správě obrázků – jejich umístění do složek, třídění, přesunům mezi složkami, operacím se soubory. ACDSee dokáže předvádět obrázky na desítky různých způsobů, které všechny jsou v knize popsány.Někdy je přitom třeba i obrázky upravit (orientace, kontrast), takže část této kapitoly je věnována i nejjednodušším úpravám, které lze udělat přímo během prohlížení.

Pro složitější úpravy obrázků je ale k dispozici ACDSee Foto editor, kterému je věnována třetí kapitola. Je to taková malá temná komora, kde ale nepotřebujeme červené světlo a kde vlastně nemůžeme nic zkazit. ACDSee umožní obrázky otáčet, převracet, upravovat jas, kontrast, ale také odstraňovat efekt červených očí, obrázky ořezávat, doostřovat, doplnit textem.

Závěrečná kapitola pak stručně shrnuje další možnosti programu ACDSee – shromaždování obrázků do alb, tisk obrázků, vytvoření kalendáře, a vše další, co se do předchozích kapitol nedostalo.

Tato kniha je určena všem, kteří začínají s digitální fotografií nebo již nějaký čas fotografují, a chtějí své obrázky prohlížet v naprosté pohodě. Čtenář této knihy by měl mít alespoň základní ponětí o práci s počítačem – měl by umět počítač spustit a vypnout, spouštět programy, pracovat s klávesnicí a myší. To stačí, pokyny k ostatním činnostem získá při vlastní četbě.
Číst víc
Počet stran
148
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
145×210 mm
Hmotnost
203 g
ISBN
8024715538
Rok vydání
2006
Edice
Snadno a rychle
Naše katalogové číslo
26912
Jazyk
čeština
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Jestli něco dělá ze světa peklo, tak naše očekávání, že by to měl být ráj.“

Prokletí - Chuck Palahniuk, 2012
Prokletí
Chuck Palahniuk