Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Guláše a jejich příbuzní - Alexandr Žurman, Arista Books, 2017

130 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Guláše a jejich příbuzní - Alexandr Žurman, Arista Books, 2017
Guláše a jejich příbuzní - Alexandr Žurman, Arista Books, 2017

Guláše a jejich příbuzní

1+181 receptů

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční... Číst víc

3,0 1 hodnocení
Nakladatel
Arista Books, 2017
Počet stran
136

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

130 Kč

Cena v knihkupectví: 159 Kč
U dodavatele 5 ks
Posíláme do 4 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Guláše a jejich příbuzní - Alexandr Žurman, Arista Books, 2017
130 Kč

Více o knize

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš. Najde se pravidelně na jídelníčku bezmála každé restaurace a nejen té lidové. Je oblíbenou a častou krmí i v domácích kuchyních, ovšem zhusta jen v několika málo variacích. Gulášů přitom existuje mnohem více a to ze všech možných surovin, nejen z klasického hovězího či vepřového.

Alexandr Žurman (1947-2010) byl kromě své nakladatelské profese co se týče gulášů odborníkem na slovo vzatým a uznávaným. Do této kuchařské knížky, považované dnes již za klasickou příručku svého druhu, zařadil celkem 182 receptů. Ty uspořádal do dvanácti skupin - jednak podle země původu počínaje populárním gulášem po česku, jednak podle základní suroviny, tj. masa či jiného základu. Převládají guláše z hovězího a vepřového, doplňují je recepty ze skopového, drůbežího a rybího masa, ze zvěřiny, vnitřností, mletého masa a uzeného (včetně oblíbeného bramborového či buřtového guláše), z více druhů mas a nakonec několik tipů na guláše bezmasé. Soubor receptů doprovází kapitola o přílohách, přísadách a koření a řada cenných praktických rad "jak na to" a "co dělat když". Protože guláš, to není jen tak, jestliže si chceme opravdu pošmáknout, nicméně s pomocí této knížky je úspěch zaručen. Vychází již ve třetím vydání.

3.vydání
Číst víc
Počet stran
136
Vazba
pevná vazba
Rozměr
148×210 mm
Hmotnost
208 g
ISBN
9788087867280
Rok vydání
2017
Naše katalogové číslo
291799
Jazyk
čeština
Nakladatel
Arista Books
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,0 / 5

1 hodnocení

0
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Juraj Jaššo
Neověřený nákup
4.10.2020
Kniha je vynikajúcim návodom ako experimentovať so základnými surovinami a množstvom ingrediencií pri príprave gulášov. Odporúčam ju všetkým gulášovým gurmánom. Číst víc

„Život je jako oceán. Cokoli špatného nebo dobrého do něj vhodíme, se nám vrátí.“