Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Trávy - Jaromír Šikula, Václav Větvička, Aventinum, 2021

398 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Trávy - Jaromír Šikula, Václav Větvička, Aventinum, 2021
Trávy - Jaromír Šikula, Václav Větvička, Aventinum, 2021

Trávy

traviny a trávníky v ilustracích

Trávy i traviny jsou okouzlující rostliny, i když to tak na první pohled nevypadá. Jejich předností není hýření barvami, tak obvyklé u květin nebo některých dřevin, ale kouzlo... Číst víc

Nakladatel
Aventinum, 2021
Počet stran
256

Trávy i traviny jsou okouzlující rostliny, i když to tak na první pohled nevypadá. Jejich předností není hýření barvami, tak obvyklé u květin nebo některých dřevin, ale kouzlo okamžiku a celkového pohledu... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

398 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 9 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Trávy - Jaromír Šikula, Václav Větvička, Aventinum, 2021
398 Kč

Více o knize

Trávy i traviny jsou okouzlující rostliny, i když to tak na první pohled nevypadá. Jejich předností není hýření barvami, tak obvyklé u květin nebo některých dřevin, ale kouzlo okamžiku a celkového pohledu. Když běží větrná vlna po obilném lánu, není krásnějšího efektu. A což letní poležení na trávě nebo vůně posečené louky.

Ale dosti poesie. V právě předkládané knize jsou popsány trávy luční, lesní, pastevní i obiloviny a jejich význam pro člověka, který si jich umí vážit. Jsou zde ovšem uvedeny i trávy, které nás trápí jako plevely a těžko se jich zbavujeme.

Trávy jsou součástí téměř všech rostlinných společenstev, takže je lze hodnotit jako nejcennější přirozenou skupinu rostlin. Nacházíme je v běžných klimatických podmínkách, jako stepi, pampy, prérie či savany, ale rostou i na tak nehostinných místech, kde by je člověk nečekal. Snímky různých biotopů z celého světa i z naší krajiny pořídil a čtenářům tak přiblížil známý severočeský fotograf Ing. Jiří Havel.

Naše kniha by nebyla úplná, kdybychom se v ní nezmínili o travinách, obecně nazývaných "kyselé trávy", které svým vzhledem sice trávy připomínají, jsou však vývojově zcela odlišné. Pro tuto knihu je nakreslila ak. mal. Zdenka Krejčová a patří do nich např. šáchorovité a sítinovité, které jsou blízké rostlinám liliovitým.

Praktické uplatnění travních porostů je velice rozmanité. Patří sem trávníky okrasné, na sportovištích i trávníky praktické, tj. kolem stromů, rybníků či u silnic a cest.
Číst víc
Počet stran
256
Vazba
pevná vazba
Rozměr
182×252 mm
Hmotnost
1000 g
ISBN
9788074421327
Rok vydání
2021
Edice
Artia
Naše katalogové číslo
1229357
Jazyk
čeština
Nakladatel
Aventinum
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Nemůžu se vrátit do včerejška, protože jsem tehdy byl jiný člověk.“

Alenka v říši divů - Lewis Carroll, Manuela Adreani, Giada Francia, 2014
Alenka v říši divů
Lewis Carroll, Manuela Adreani, Giada Francia