Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Zlatý tarot - Mary Packard, Via, 2022

463 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Zlatý tarot - Mary Packard, Via, 2022
Zlatý tarot - Mary Packard, Via, 2022

Zlatý tarot

Úvod do Tarotu Visconti-Sforza

Tarot Visconti-Sforza představuje skutečně překrásnou sadu tarotových karet, které mají svou cenu jako historické umělecké dílo i jako praktický nástroj sebepoznání, protože... Číst víc

Nakladatel
Via, 2022
Počet stran
144

Tarot Visconti-Sforza představuje skutečně překrásnou sadu tarotových karet, které mají svou cenu jako historické umělecké dílo i jako praktický nástroj sebepoznání, protože obsahují vše potřebné k získání vhledu do... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

463 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 599 Kč
U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 2 – 3 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Zlatý tarot - Mary Packard, Via, 2022
463 Kč

Více o knize

Tarot Visconti-Sforza představuje skutečně překrásnou sadu tarotových karet, které mají svou cenu jako historické umělecké dílo i jako praktický nástroj sebepoznání, protože obsahují vše potřebné k získání vhledu do životních tajemství všeobecně i v osobním kontextu.

Ilustrace na kartách jsou symbolickým znázorněním archetypálních sil, jež tu s lidstvem byly odjakživa. Autorka Mary Packard v této souvislosti zmiňuje přínos významného švýcarského psychologa C. G. Junga, známého svým popisem těchto archetypů, a uvádí nás také do novoplatonského učení o částech duše, které je třeba pročistit, aby se tak člověk mohl spojil se svým Vyšším já. Tato cesta je naznačena právě trumfovými kartami tarotu.

Velmi přínosný je autorčin úvod, v němž čtenáři představuje hlavní rysy italské renesanční kultury, s níž byl spojen samotný vznik tarotových karet. Dozvíme se mimo jiné, jak tarotové trumfy souvisejí s triumfálními průvody, alegorickými vozy a tím, jak uprostřed této lidové zábavy bylo připomínáno téma potřeby vnitřní kultivace.

V knize najdete i praktické informace: vedle popisů všech 78 karet se dozvíte, jakým způsobem lze karty rozkládat, aby vám pomohly najít odpověď na vaše otázky.
Číst víc
Originální název
Golden tarot
Počet stran
144
Vazba
pevná vazba
Rozměr
229×191 mm
Hmotnost
806 g
ISBN
9788027713738
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1600237
Jazyk
čeština
Nakladatel
Via
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být. “